Ο Λιβάγια, ο Πρίγιοβιτς, ο Νάτχο, ή οι μαυροφόρες;

Ο Λιβάγια, ο Πρίγιοβιτς, ο Νάτχο, ή οι μαυροφόρες;

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για το γκολ του Νάτχο αλλά ταυτόχρονα διερωτάται. Στη τελική ποιοι θα κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα; Οι ποδοσφαιριστές, η οι διαιτητές;

ΔΕΝ ήταν εύκολο, το γκολ του Νάτχο. Αυτός το έκανε. Εύκολο, το έκανε η κλάση του Ισραηλινού. Κατ αρχήν, βρέθηκε στη σωστή θέση, στο σωστό χρόνο. Ξεμαρκάριστος, στη περιοχή, φάτσα με τα δίχτυα, μόλις γύρισε τη μπάλα ο Γκερέρο. Κάτι που δεν ήταν τυχαίο η συμπτωματικό. Αλλά προϊόν ποδοσφαιρικής οξυδέρκειας. Στην εκτέλεση, λειτουργεί με απόλυτη ψυχραιμία. Δεν αιφνιδιάζεται. Το αντίθετο, είναι σα να περιμένει, ότι θα του τη δώσει ο Γκερέρο.

Η στάση του σώματος, είναι η απόλυτα σωστή, για να μην φύγει η μπάλα ψηλά με το σουτ. Της δίνει μία «μπάτσα» με το δεξί με όση ακριβώς δύναμη χρειάζεται. Δεν πάει να σκοτώσει τον γκολκήπερ. Ούτε να σκίσει τα δίχτυα. Κάνει το απλό. Κι έχει, τη ψυχραιμία να το κάνει, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το σκορ στο ένα-ένα και τη γκέλα να επικρέμεται πάνω από το Καραισκάκης, σαν δαμόκλεια σπάθη.

ΟΤΙ πληρώνεις παίρνεις, στο ποδόσφαιρο. Ο Νάτχο, είναι τέταρτος,σε αξία ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λιγκ, βάσει transfermarkt. Νο1 ο Φορτούνης στα 7 εκατομμύρια. Ο Βέρνμπλουμ στα 6.5, ο Πρίγιοβιτς στα 6 κι ο Ισραηλινός, στα 4.8. Από πλευράς ΑΕΚ στα 4 είναι ο Σιμόες και στα 3.5 οι Λιβάγια Μάνταλος. Αυτά όμως όταν πρόκειται για ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ψιλά γράμματα.

Θα κάνουν δηλαδή τη διαφορά, στο ποιος, θα πάρει το πρωτάθλημα, ο Λιβάγια, ο Πρίγιοβιτς η ο Φορτούνης; Σοβαροί να είμαστε. Είδαμε τι έγινε πέρυσι. Ήρθε, ήρθε, το πράμα και η διαφορά έγινε από το δίδυμο Κομίνη-Ποντίκη. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών πήγε περίπατο. Το πρωτάθλημα κρίθηκε, από το σημαιάκι του Ποντίκη και η σφυρίχτρα του Κομίνη. Βλέπουμε τι γίνεται εφέτος. Οι διαιτητές δεν δίνουν στον Ολυμπιακό, ούτε τον πυρετό τους.

ΠΟΛΥ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, της πλάκας σαν κι αυτό,της Σούπερλίγκ. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ, που στοκάρισε τα δύο δεκάρικα (εκατομμύρια) του Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπεται να κυκλοφορούν στο χορτάρι τα λεφτά του Βασιλειάδη; Με εγγυημένα διετή συμβόλαια, οι φτωχοδιάβολοι της Σούπερλίγκ, τον έχουνε δέσει το γάιδαρό τους. Βρέξει χιονίσει, τα λεφτά θα τα ενθυλακώσουνε.

Κάτι Απόλλωνες, κάτι Λαμίες κάτι Ξανθές, σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο καθαρά. Και στη Βήτα Εθνική τα ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο θα έχουνε. Γιά ποιό λόγο να κάνουνε, μεταγραφες; Μη τυχόν και υποβιβαστούν; Στα παπάρι@ τους και δύο αβγά Τουρκίας. Το θέαμα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ τραγικό. Περπατώντας έκανε τα τρία γκολ, ο ΠΑΟΚ.

Κάτι δικηγόροι, κάτι μηχανικοί, που μαζεύονται τα βράδυα και παίζουνε πέντε επί πέντε, είναι πολύ πιο σκληροτράχηλοι στην άμυνα. Σπρώχνουν, τζαρτζάρουνε, ρίχνουν και καμία κλωτσιά. Τους καταλαβαίνουνε οι επιθετικοί. Τους αισθάνονται, Οι αμυντικοί,του ΟΦΗ, ούτε με τα μάτια, δεν μαρκάρουν. Είναι θέαμα, αυτό που παρουσιάζει η Ξάνθη; Να μασάς και να φτύνεις. Ο Πανιώνιος για κλάματα. Προπόνηση έκανε η ΑΕΚ, πριν το ματς με τον Άγιαξ. Βλέπεις τον Γιόχανσον στη Λάρισα να ξεκινάει από τη σέντρα, να φτάνει στη περιοχή να μπαίνει μέσα και να σκοράρει. Και δεν βρέθηκε ένας, να τον σταματήσει με φάουλ. Ούτε στο Μύκονος- Άνω Μερά, δεν μπαίνουν τέτοια γκολ.

ΑΝ βγάλεις τον Αστέρα και τον Άρη, δύσκολα βρίσκεις τρίτη ομάδα που θα κοντράρει ΑΕΚ ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο Ατρόμητος δεν πείθει και για τον Παναθηναϊκό θα δούμε αν θα μπορέσει να αντέξει στα πολύ δύσκολα. Δηλαδή έχουμε καμιά δεκαριά ομάδες (στις 16) που παίζουνε σ αυτό το ψευτοπρωτάθλημα, για να συμπληρώνουν το καρέ. Πρέπει να θεωρείται σαν δεδομένο, ότι οι βαθμοί που θα χάσουν, οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, (πλην των μεταξύ του ματς) θα είναι από λίγοι, έως ελάχιστοι. Κρατήστε αυτό που σας λέω: Ο πρωταθλητής μπορεί να φτάσει και τις 25 νίκες (στα 30 συνολικά ματς). Που πάει να πει, ότι ο ρόλος της διαιτησίας θα είναι καθοριστικός. Βαθμοί που θα χάνονται δεν θα αναπληρώνονται και βαθμοί που θα κερδίζονται θα κάνουν τη διαφορά.

ΤΡΕΙΣ μόλις αγωνιστικές κι οι τέως μαυροφόρες βγάζουν λαγούς από τα καπέλα. Ενώ ο Ολυμπιακός, έφτυσε αίμα να νικήσει τον Αστέρα, οι άλλοι δύο τον κέρδισαν με σπρώξιμο. Ο ΠΑΟΚ σωστά φωνάζει για το γκολ που δεν μέτρησε στη Νέα Σμύρνη και το πέναλτι που δεν του δόθηκε στο Γεντί Κουλέ. Από τη στιγμή όμως που δεν προέκυψε αλλοίωση αποτέλεσματος, το ισοζύγιο στο συν-πλην, είναι θετικό.

Πολύ περισσότερο για την ΑΕΚ. Να το ξαναπάμε άλλη μία: Θα κάνει τη διαφορά στη τελική κάποιος από Λιβάγια, Πρίγιοβιτς, Φορτούνη, η κάποιος από Κουτσιαύτη, Παπαδόπουλο, Τζήλο; Τα μέχρι τώρα δείγματα, λένε ξεκάθαρα, ότι διαιτητές και βοηθοί την έχουν πάρει τη δουλειά, πολύ στα σοβαρά. Ντε και καλά ότι η ανάδειξη του πρωταθλητή είναι προσωπική τους υπόθεση.

Στη μουσική επιλογή, Beth Hart & Jeff Beck- l’d Rather Go Blind.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ