Ο Τζάμπας, η απαγόρευση και ο διασυρμός του «λειτουργήματος»

Ο Τζάμπας, η απαγόρευση και ο διασυρμός του «λειτουργήματος»

Η ωραιότητα της φύσης συνίσταται στη διαφορετικότητα, συναντάς λογής λογής λουλούδια, φυτά, χρώματα, μυρωδιές. Αλλιώς, θα ήταν μονότονη

Μεταξύ άλλων χθες, αναφέρθηκα στον ρεπόρτερ Κεφτετζόγλου και για να μην τον αδικήσω έψαξα να βρω αν σε κάποιο κείμενο των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε στο πέναλτι που έπνιξε το κοράκι στο Ηράκλειο.

Κεφτετζόγλου δεν υπήρχε πουθενά, αποσύρθηκε από το μενού του sdna και δεν είναι συμπτωματικό πως το τελευταίο του κείμενο ήταν την παραμονή της ανακοίνωσης της Α4 κατά του εν λόγω site.

Το ενδεχόμενο να έπεφτε λογοκρισία στα κείμενά του απορρίπτεται χωρίς συζήτηση, αφού αν το θέμα ήταν αυτό, θα είχε αποχωρήσει νωρίτερα.
Ο Παπαθεοδώρου απάντησε στην ανακοίνωση με αυτονόητα επιχειρήματα, επισημαίνοντας πως «ο καθένας εδώ μέσα εκφράζεται ελεύθερα, για τον Κόλκα το πέναλτι στον Μάνταλο ήταν παπάς, για τον Κεφτετζόγλου ήταν καθαρό. Τι να κάνω, να τους μαλώσω ή να τους βάλω να γράψουν αυτό που θέλω εγώ;».

Παρεμπιπτόντως εγώ που δεν είμαι Κεφτετζόγλου λέω πως ήταν πέναλτι και ορθώς το έδωσε ο διαιτητής, το μόνο λάθος του ήταν ότι δεν έβγαλε κίτρινη στον Μάνταλο. Το ένα άλλωστε δεν αναιρεί το άλλο, ο παίκτης της χάρτινης σκάει ντρίπλα κι ο αντίπαλος απλώνει το χέρι στο λαιμό του αντιπάλου εμποδίζοντας τον καθαρά να περάσει. Ο πρώτος πέφτει θεαματικά βέβαια, γι αυτό έπρεπε να παρατηρηθεί με κάρτα. Αν ένας παίκτης ανατραπεί και πέσει θεαματικά για να το σιγουρέψει, κάνει θέατρο, η παράβαση υφίσταται όμως.

Το «δεν είμαι Κεφτετζόγλου», έχει να κάνει με το ότι αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τέτοιο πέναλτι, ο τροφαντός αναλυτής με το υπερτροφικό προγούλι θα έσκουζε πάνω στο ταψί με τις πατάτες για την εύνοια που απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ. Εγώ λοιπόν λέω πως ήταν πέναλτι, για τον ίδιο λόγο που αν δε το έδιναν στον ΠΑΟΚ, θα έκραζα τον κόρακα

Επιστρέφοντας στο αρχικό θέμα, αν η αποχώρηση Κεφτετζόγλου συνδυαστεί με το γεγονός πως δεν υπάρχει αντικαταστάτης, ούτε ρεπόρτερ χάρτινης, το συμπέρασμα είναι προφανές. Αποσύρθηκαν όλοι με άνωθεν εντολή, στο πλαίσιο του μετώπου που άνοιξε με το συγκεκριμένο μέσο, όποιος κάνει το λάθος και πάει εκεί, θα τον φάει το σκοτάδι.
Ωραίο κόλπο δε μπορείς να πεις, να αποσύρει ο Ιβάν την τρόικα που ασχολείται με ΠΑΟΚ εδώ στο to10 που είναι βαμμένο κόκκινο, να μαζέψει κι ο Βαγγέλας τους γαύρους που γράφουν σε άλλα ΜΜΕ και να μονολογούμε «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε», όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Ηλιόπουλος.

Εικάζω πως δεν είναι τόσο χαζοί που να μην το σκέφτηκαν, όσο στυγνοί επιχειρηματίες κι αν είναι όμως, αρκούνται στο ότι έχουν δικά τους ή φίλα προσκείμενα μέσα για να περνάνε αυτό που επιθυμούν, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές. Δε ζούνε μόνοι στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, για να μην ακούγεται άλλη αναπνοή, πέρα από τη δική τους..

Μια και αναφέρθηκα στον Κόλκα προηγουμένως, όταν ήταν στον Σκάι που προπαγάνδιζε νυχθημερόν κατά του Σαββίδη, κανένας από τον ΠΑΟΚ δεν του ζήτησε να αποχωρήσει. Ο Κόλκας αποχώρησε μόνος του, όταν στην εκπομπή μετά τον ημιτελικό κυπέλλου το 2017, δεν συνδέθηκαν με Θεσσαλονίκη, μια και ο Βαρούχας έπρεπε να κάνει ανενόχλητος το μονόλογο που τον βόλευε. Σε μια εκπομπή που αποκλειστικό θέμα ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Κύζας, ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ φιμώθηκε ξεδιάντροπα. Έκανε λοιπόν το πιο έντιμο και αντρίκιο που επιβάλλει η ιδιότητα του, τους έγραψε στους δίδυμους γενετικούς αδένες του κι έφυγε.

Αν πρέπει απαραίτητα τα γραφόμενα μου να συμφωνούν με του Χαραλαμπόπουλου και του Νοικοκύρη με τα δικά μου, ποιος ο λόγος να υπάρχουμε όλοι, ας γράφει ένας για όλους, να γλυτώσει το μαγαζί τα περιττά έξοδα.

Η αξία και η ουσία της ενημέρωσης και όχι μόνο, βρίσκεται στη διαφορετικότητα, στον πλουραλισμό και στη σύνθεση, από διαφορετικές και ανεξάρτητες οντότητες.
Υπάρχει μια κάστα ανθρώπων που αποκαλεί ρατσιστές τους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης και της λαθρομετανάστευσης, ανήκω στους τελευταίους και αποκαλώ ως ρατσιστές, εκείνους που τις σιγοντάρουν. Αγαπώ όλες τις ράτσες, άσπρους, μαύρους, κόκκινους, κίτρινους και θέλω να συνεχίσουν να υπάρχουν στον πλανήτη, γι αυτό και είμαι εναντίον μιας κατάστασης που στόχο έχει να τους αφανίσει, αντικαθιστώντας τους με μια και μοναδική φυλή, ασπρομαυροκοκκινοκίτρινου χρώματος. Η ωραιότητα της φύσης συνίσταται στη διαφορετικότητα, συναντάς λογής λογής λουλούδια, φυτά, χρώματα, μυρωδιές, όπως και ζώα, σκεφτείτε πόσο μονότονη και βαρετή θα ήταν αν υπήρχε μόνο ένα είδος απ΄όλα κι ένα ζώο, ο κουνελεφαντοφιδολιονταροφαλαινοοσκίουρος.

Αναλογιστείτε επίσης πόσο εύκολα θα μπορούσε να εξολοθρευτεί, έχοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όσο περισσότερα είδη υπάρχουν τόσο δυσκολότερο είναι να ελεγχθεί κάθε τι, άλλο ζώο είναι γρήγορο, άλλο δυνατό, άλλο σκαρφαλώνει, άλλο σκάβει. Το ίδιο ισχύει για θρησκείες, ιδέες, χώρες, ήθη, έθιμα, κουλτούρες, γλώσσες, τα πάντα όλα.

Τέλος πάντων ξέφυγα πάλι, από μικρός είχα αυτό το κουσούρι. Προσπαθούσα να ψήσω τη γκομενίτσα ότι ταιριάζουμε φέρνοντας;παράδειγμα το δίδυμο Κωστίκου-Δημόπουλου, μέχρι ν΄αναλύσω το πως ο ένας ανοίγει διαδρόμους στον άλλον στο 4-4-2, είχα μείνει παρέα με το τασάκι κι εκείνη χαλβάδιαζε με το σερβιτόρο…

Έλεγα λοιπόν πως είναι καταστροφικό να υπάρχουν ΜΜΕ που το περιεχόμενο και η γραμμή τους είναι εξ΄ολοκλήρου κομμένα και ραμμένα στα θέλω μιας ομάδας, ενός παράγοντα. Το ότι θα έχουν συμπάθειες, προτιμήσεις ή θα είναι χρωματισμένα, είναι διαφορετική περίπτωση και εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτρεπτού και του ανεκτού.
Είναι άλλο να είμαι ΠΑΟΚ και άλλο να μην επιτρέπω να εκφραστεί όποιος δεν είναι.

Το θέμα είναι με ποιον τρόπο και με ποιο θάρρος θα μπορούσε ένας πρόεδρος ή μια ΠΑΕ, να διατάξει τον δημοσιογράφο να αποχωρήσει από ένα ΜΜΕ, ή να του απαγορεύσει να συνεργαστεί ;
Με τα χρήματα που παίρνει κάποιος μπορεί να ζει την οικογένειά μου, άλλος πληρώνει δάνειο, με ποια δικαιοδοσία μπορεί κάποιος να καθορίσει τη ζωή του;
Αν πχ μου έλεγε ο Ιβάν «τι δουλειά έχεις σ΄αυτό το to10, που με βρίζει από το πρωί ως το βράδυ, σήκω και φύγε χθες», θα του απαντούσα «ρε συ πρόεδρε, σ΄αγαπάω, σ΄εκτιμάω, πίνω νερό στ΄ όνομά σου για όσα έχεις προσφέρει στην ομάδα, με το συμπάθιο όμως δεν είσαι ούτε ο μάνατζερ, ούτε ο μπαμπάς μου για να μου υποδεικνύεις που θα γράφω, Κι από αυτούς μάλιστα θα δεχόμουν συμβουλή, όχι εντολή».

Σε μια τέτοια περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως ο Ιβάν θα μου έλεγε «σου δίνω τα διπλά απ΄ όσα παίρνεις από εκεί, για να μη γράφεις», σωστά;
Δια της μαιευτικής του Σωκράτη λοιπόν, φτάσαμε στο προκείμενο. Για να φτάσει στο σημείο ο Τζάμπας να απαγορεύει σε χαρτορεπόρτερ να επιλέγουν μαγαζιά, σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο τους κρατάει στο χέρι κι έτσι τους ελέγχει απόλυτα.
Θα μπορούσα να γράψω για payroll, με πρώτο συνθετικό της λέξης να είναι το pay όμως, προκύπτει άλλο ζήτημα.

Τα προηγούμενα χρόνια που ο ΠΑΟΚ είχε μαύρα χάλια και τρωγόμασταν με τα ρούχα μας, έτσι και διαφωνούσες με κάποια γραφόμενα, η συνήθης επωδός ήταν «τα παίρνεις από τον Ιβάν».
Αν και πρακτικά ήταν δύσκολο για τον Ιβάν να μοιράζει 50ευρα για κάθε σχόλιο, το ότι δε λυπάται το χρήμα και το σκορπά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, έδινε μια βάση στη μομφή.
Με τι κουράγιο να πεις στον άλλον πως τα παίρνει από αυτόν που την έβγαλε με δανεικούς και γενικώς, δε χαρίζει ούτε τον πυρετό του;

Περισσότεροι θα σε πιστέψουν, αν πεις πως την ώρα που ψάρευες στα βάθη του Ινδικού με καλάμι, είδες τιρκουάζ βατραχάκι να καταβροχθίζει καρχαρία.
Ακόμα όμως κι αν απλά ήταν θέμα γραμμής, δεν αλλάζει κάτι, ίσα ίσα είναι ακόμα πιο υποτιμητικό για εκείνον που θα γίνει στρατιωτάκι, επειδή αυτό πρόσταξε η εταιρία.
Με όποιο ΜΜΕ κι αν συνεργαστεί ο συγκεκριμένος, θα κάθεται κλαρίνο στον αρχισυντάκτη και τον διευθυντή του, οπότε γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως ότι κι αν γράψει, δε θα είναι δικές του σκέψεις, αλλά προϊόν υπαγόρευσης ή φόβου.

Σε τελική λοιπόν το θέμα δεν αφορά κανέναν Τζάμπα και καμμία Α4, επιχειρηματίας είναι ο πρώτος, εταιρία η δεύτερη, έχουν άλλα συμφέροντα, άλλες λογικές και πρακτικές.
Αφορά όμως τη συντεχνία μας, που αποδεικνύει για πολλοστή φορά στην πράξη, πως η έννοια του «λειτουργήματος» έχει παρόμοια αξία με συνθήκες υγιεινής σε χωματερή και πως οι πάροχοι της ενημέρωσης δεν είναι παρά τηλεκατευθυνόμενοι γραφιάδες, που απλά επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό ΑΡΔ με τον οποίο η κοινή γνώμη έχει βαφτίσει τη συνομοταξία μας..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ