Ό,τι καλό το… καταστρέφει

Ό,τι καλό το… καταστρέφει

Το φωνάζουμε τόσο καιρό… Τώρα το λένε όλο και περισσότεροι: Ο άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να ηγείται του ελληνικού μπάσκετ

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ΔΕΝ θα έρθει ξανά στην Ελλάδα, παρά μόνο για διακοπές. Κι όχι απλές διακοπές, αλλά all inclusive στο ξενοδοχείο (6άστερο και πάνω, αν υπάρχει) της επιλογής του. Αν, μάλιστα, δεν του αρέσει κανένα ελληνικό νησί, θα πάει στην Τουρκία, στις Μαλδίβες, στα νησιά Πουκέ, όπου γουστάρει. ΔΕΝ θα περάσει ούτε transit, ούτε για να δει τους παλιούς του φίλους.

Σε αυτή την υπόθεση εργασίας, θα σας ζητήσω ένα ονοματεπώνυμο: Ποιος αθλητής, προπονητής, παράγοντας κι ό,τι άλλο θέλετε, αποτελεί τον μεγαλύτερο διαφημιστή του ελληνικού μπάσκετ; Ποιος διαφημίζει τη χώρα μας, όσο κανείς άλλος στο εξωτερικό; Η απάντηση νομίζω είναι αυτονόητη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τίποτα να μην κάνει, όσο ακούγεται και γράφεται το «Greek the Freak» η χώρα μας προβάλλεται σε όλο τον κόσμο. Κι όσο ανεβαίνει, δεν θα είναι μόνο ο Γιάννης, δεν θα είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο, αλλά θα είναι ο Έλληνας. Επειδή το θέλει, επειδή το νιώθει και δεν θα δώσει πιστοποιητικό εθνικοφροσύνης σε κανέναν πατριδόπληκτο.
Δεν είχαμε (και δεν έχουμε) διάθεση να μπούμε στην ουσία των γκαφών που κάνει ο κ. Βασιλακόπουλος οσάκις μιλάει. Από τη στιγμή που θα πλησιάσει σε μικρόφωνο, είναι δεδομένο ότι θα πει κάτι, που θα βλάψει το ελληνικό μπάσκετ. Κι επειδή βαρεθήκαμε να φωνάζουμε τόσο καιρό για τα αυτονόητα, διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Πάνου. Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιώργου Δημητρακόπουλου. Κι αυτοί συνωμότες;

Το αυτονόητο είπαν: Ότι η ομοσπονδία ουδέποτε στήριξε τον Γιάννη. Μα θα ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε; Ο Γιώργος Πάνου ήταν όχι ατζέντης, αλλά ο άνθρωπος που στήριζε την οικογένεια, όταν ακόμα και τα βασικά της διαβίωσης δεν ήταν δεδομένα. Ο άνθρωπος που στήριζε τον Γιάννη και τον Θανάση, όταν τους έκλειναν την πόρτα.
Όταν ο Αργύρης Πεδουλάκης τους έβαλε να παίξουν σε αγώνα All Star Game, στον οποίο ΔΕΝ είχαν προσκληθεί για να αγωνιστούν, υπήρχε κριτική γιατί… παραβιάστηκαν οι όροι του παιχνιδιού. Κριτική και από δημοσιογράφους. Όταν ο Γιάννης μετατράπηκε (με τη δουλειά και την αξία του) σε… φαινόμενο, τον «ανακάλυψαν» όλοι κι έτρεξαν να πάρουν λάμψη από τη λάμψη του. Κακομοίρηδες, μια ζωή…

Αντί επιλόγου: Αν ο Γιάννης ΔΕΝ υπήρχε, είχε γίνει μπασκετμπολίστας, δρομέας, σταρ του σινεμά, κιθαρίστας ή ντράμερ… Στην ίδια ερώτηση, περί του μπασκετάνθρωπου ο οποίος προβάλει παγκοσμίως τη χώρα μας, είναι ο πιο αναγνωρίσιμος, η απάντηση θα ήταν Νίκος Γκάλης. Ο Έλληνας που βρίσκεται στο «Hall of Fame».
Αλήθεια, με τον τεράστιο Γκάλη μιλά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος; Ποια είναι η άποψη του Νικ για τον πρόεδρο; Κι αν διαγράφαμε από τα μητρώα του μπάσκετ τον Γκάλη, μήπως θα υπήρχε επαφή Βασιλακόπουλου – Γιαννάκη; Τελικά, όλοι είναι λάθος κι ο πρόεδρος αδικείται παράφορα; Έλεος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ