Το κιτρινόμαυρο αήττητο σε κίνδυνο

Το κιτρινόμαυρο αήττητο σε κίνδυνο

Το τεράστιο ρεκόρ της ΑΕΚ, που έχει φθάσει αισίως τα δεκατέσσερα παιχνίδια, σήμερα δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Άγιαξ είναι άλλη κλάση και το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να συνεχίσει την αήττητη ευρωπαϊκή του πορεία. Το ερώτημα είναι μπορεί ;

Το βράδυ αναμένεται δύσκολο. Οι Ολλανδοί δεν είναι κάτι απλό. Πρόκειται για μια ομάδα πολύ καλή, ταχύτατη, με μεγάλη ποιότητα και λύσεις. Η Ένωση καλείται να τα βγάλει πέρα στο Άμστερνταμ έχοντας να διαχειριστεί, εκτός όλων των άλλων κι τις πολύ σημαντικές απουσίες λόγω τιμωριών. Λιβάγια, Λόπεζ και Μπακασέτας έμειναν στην Αθήνα και θα δουν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους από την τηλεόραση.

Η ανοησία του Πορτογάλου αμυντικού στο ματς με τη Βίντι και το εγκληματικό σφάλμα του Κροάτη επιθετικού μετά τη λήξη της ρεβάνς με τους Ούγγρους στερούν από τον Μαρίνο Ουζουνίδη δύο από τις πιο ποιοτικές λύσεις του ρόστερ όχι μόνο για σήμερα, αλλά για τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Την ιστορία, όμως, την γράφουν πάντα οι παρόντες. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να περιμένουμε από την πρωταθλήτρια Ελλάδας στο χορτάρι του Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

Στο γήπεδο, λοιπόν, που φέρει το όνομα του μεγαλύτερου Ολλανδού ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, για κάποιους ίσως και του κορυφαίου στην ιστορία του αθλήματος, ο Έλληνας τεχνικός καλείται να παρατάξει την σύνθεση εκείνη που θα μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με δεδομένες τις απουσίες τα κουκιά είναι μετρημένα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική γραμμή.

Το βασικό ερώτημα και αυτό που ανάλογα με την απάντηση διαφοροποιεί το σχήμα και τα πρόσωπα, είναι η θέση στην οποία θα επιλέξει τελικά ο Ουζουνίδης να βάλει τον Τσόσιτς. Αν επιλέξει να τον βάλει σε θέση στόπερ, παίζοντας με βάθος στην άμυνα και τον Σέρβο σε θέση λίμπερο, τότε η Ένωση θα εμφανίζεται στο χορτάρι με ένα σύστημα 3-5-2 που θα γίνεται εύκολα 5-3-2 με χαφ τους Σιμόες και Γαλανόπουλο και τον Μάνταλο να κινείται στο χώρο.

Αν τον βάλει σε θέση σκούπας μπροστά από την άμυνα τότε το σύστημα θα μοιάζει περισσότερο με 4-3-3, που θα μετατρέπεται εύκολα σε 4-5-1, με τους δύο να πλαισιώνονται από τον Τσόσιτς στα αμυντικά χαφ κάνοντας πιο δύσκολη την πρόσβαση για τους γηπεδούχους στην περιοχή. Όπως και να έχει η ΑΕΚ επιβάλλεται να είναι πολύ προσεκτική απόψε.Κατάτη γνώμη μου καλύτερα να υπάρχουν βοήθειες σε Μπακάκη και Χούλτ παρά βάθος στην άμυνα.

Ο ρυθμός που αναπτύσσει ο Αίαντας στο γήπεδο του ορισμένες στιγμές είναι δαιμονισμένος. Σφυροκοπά τον αντίπαλο του από τα πλάγια ανοίγοντας την άμυνα, ενώ η παρουσία του Χούντελαρ στην κορυφή της επίθεσης δίνει τρομερή ποιότητα στην περιοχή. Ο Ολλανδός επιθετικός διάγει δεύτερη νεότητα και σκοράρει με ευκολία αν του το επιτρέψεις.

Τα τέσσερα χρόνια που η ιστορική ομάδα βρίσκεται μακριά από τον τίτλο του πρωταθλήματος είναι πολλά και έκαναν την διοίκηση της ομάδας να κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι αφήνοντας λίγο πιο πίσω την ιστορική τακτική του Συλλόγου με την απόλυτη στήριξη στα » προϊόντα » των ακαδημιών. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ξεκινήσουν με νίκη στον όμιλο, αφού γνωρίζουν ότι αν θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω το αποψινό ματς λογίζεται ως παιχνίδι τριών βαθμών. Με Μπάγερν και Μπενφίκα στο γκρουπ όλοι θεωρούν ότι η ΑΕΚ θα παίξει ρόλο ρυθμιστή και τίποτα παραπάνω.

Η ελληνική ομάδα από την άλλη έχοντας πετύχει τον αντικειμενικό της σκοπό, μπαίνοντας σε ομίλους μετά από πολλά χρόνια, δεν πρέπει να έχει άγχος. Αντίθετα μπορεί να χαρεί τη συμμετοχή της και αν της βγει και κάτι παραπάνω υπέρβαση θα είναι. Καλή επιτυχία στην Ένωση και τα λέμε μετά το ματς τόσο εδώ όσο και ραδιοφωνικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ