Με καλύτερους… αμυντικούς Φορτούνη και Γκερέρο!

Με καλύτερους… αμυντικούς Φορτούνη και Γκερέρο!

Αν ο Ολυμπιακός ανάψει «φωτιές» στην περιοχή της Μπέτις, τότε θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του!

Τις περισσότερες φορές όταν έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αποστολή και δεν υπάρχει κάτι «δεδομένο» για να ποντάρουμε, σε ότι αφορά την έκβασή της, τότε συνηθίζουμε να λέμε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι…

Για τον Ολυμπιακό σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι έχει μπροστά του ένα… βουνό και για να φτάσει στην κορυφή του θα πρέπει να αφήσει έξω από τη συνέχεια του Γιουρόπα την Μίλαν ή την Μπέτις. Η κλήρωση του έφερε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς όμως τα… έσοδα, που τόσα χρόνια επικαλούνταν οι ανταγωνιστές του, ως ένα από τα επιχειρήματά τους, όμως τώρα που καταλήγουν στη δική τους τσέπη δεν βλέπουμε να τα αξιοποιούν αναλόγως.

Ο Ολυμπιακός επί Μαρινάκη έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και χωρίς αυτά τα έσοδα. Ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση-απεναντίας τέτοιες καταστάσεις του έδωσαν το έρεισμα για να φτιάξει ακόμη καλύτερη ομάδα. Οι αποτυχίες σε υποχρεώνουν να γυρίσεις το βελάκι προς τα πάνω, όπως επιχειρεί να το κάνει ξανά ο Ολυμπιακός με τη δημιουργία της καινούργιας του ομάδα που μας έχει δείξει από το ξεκίνημά της ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Απλά, σε αυτήν την πορεία το κάθε επόμενο ματς αποτελεί και ένα νέο στοίχημα, όπως θα είναι και αυτό της πρεμιέρας του ομίλου με την Μπέτις. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του ξεπέρασαν με άριστα την εξεταστική του Αυγούστου, όμως τώρα στο… πανεπιστήμιο όλα θα είναι πιο δύσκολα και θέλει πολύ διάβασμα. Η Ρεάλ Μπέτις είναι ξεχωριστή ομάδα, καθώς διαθέτει τα κλασικά στοιχεία του ισπανικού ποδοσφαίρου, με την κατοχή της μπάλας και την αλλαγή ρυθμού (προς τα πάνω, εννοείται) εκεί που δεν το περιμένεις.

Σε πιέζει και ψηλά για να σου πάρει την μπάλα κοντά στη δική σου περιοχή, ώστε να μη σου αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην κόντρα μπάλα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι από πλευράς τακτικής ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα μαζί σε αυτήν την «πρώτη ώρα» στο Γιουρόπα. Το ζητούμενο είναι και να κρατήσει την μπάλα όσο μπορεί περισσότερο στα δικά του πόδια, αλλά και να ανάψει «φωτιές» στην περιοχή της Μπέτις, ώστε να την υποχρεώσει να μείνει και στο δικό της μισό γήπεδο και να μην την αφήσει να οργανώνει τις δικές της προσπάθειες χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Τους έχει τους παίκτες μπροστά ο Ολυμπιακός για να εκτελέσουν αυτήν την αποστολή και αν το καταφέρουν ο Φορτούνης με τον Γκερέρο και τους υπόλοιπους της παρέας, τότε η ομάδα του Μαρτίνς θα διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες τα «δικαιώματά» της. Βασικός κανόνας της μπάλας αποτελεί άλλωστε το γεγονός ότι όλα τα ματς ξεκινούν από το 0-0, ανεξάρτητα από τους συμμετέχοντες και πάνω στο χόρτο γράφεται η ιστορία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ