Μπαίνει στο επόμενο level

Μπαίνει στο επόμενο level

Το δεύτερο σετ αγώνων για τον Άρη σε πρωτάθλημα και κύπελλο προσφέρεται για συμπεράσματα

Το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα… έβερ, διεκδικεί ο Άρης αύριο στους Ζωσιμάδες, έχοντας ήδη ισοφαρίσει την επίδοση του 89-90 με τρεις νίκες στις πρώτες αγωνιστικές.

Νομίζω ότι ο Ερέρα πέτυχε το στόχο του να διατηρήσει προσηλωμένη την ομάδα του στις υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, φέρνοντας γρήγορα τα μυαλά όλων στη θέση τους, μετά το άκουσμα της ερχόμενης αναμέτρησης κυπέλλου στην Τούμπα.

Και το πέτυχε με τον πιο ουσιαστικό τρόπο που είχε στη διάθεσή του: Δεν άλλαξε τίποτε στην προετοιμασία του αγώνα, δεν έδωσε ο ίδιος κανένα δείγμα πρόθεσης να κάνει ή να ζητήσει οτιδήποτε λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα τρία ματς του πρωταθλήματος.

Αυτό μας κάνει να εκτιμούμε ότι και στην ενδεκάδα με την οποία θα ξεκινήσει, δεν θα έχει άλλη πλην της δεδομένης αλλαγής, αυτή της παρουσίας του Μενέντεθ αριστερά στην άμυνα στη θέση του ανέτοιμου Βαλεριάνου.

Το ροτέισον, ο Ισπανός θα το ανοίξει στο ματς κυπέλλου και πριν από τον αγώνα με τον Αστέρα στο Χαριλάου. Θεωρητικά μέχρι και τέσσερις παίκτες (Βίτορ, Μαρτίνες, Μάβραϊ και Σιώπης) μπορεί να παίξουν σε χρόνο που θα καθοριστεί από το επίπεδο της ετοιμότητάς τους.

Το ματς στα Γιάννινα θα είναι δυσκολότερο από τα προηγούμενα, δίχως αμφιβολία. Αν η τριάδα “Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακός” ήταν το level 1, το σετ με ΠΑΣ και Αστέρα σε συνδυασμό με το εμβόλιμο ματς κυπέλλου, είναι το level 2 και με αυξημένο δείκτη δυσκολίας λόγω της πυκνότητας του χρόνου και της ιδιαιτερότητας της προσθήκης εμβόλιμου ματς που υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έχει άλλη βαρύτητα.

Περιμένω με το ίδιο ενδιαφέρον δύο “μηνύματα” από την ομάδα του Άρη. Το πρώτο είναι η διαχείριση του εκτός έδρας ματς με αντίπαλο που έχει σταθερότητα και συνοχή ετών και μετά από τρεις αγωνιστικές είναι υποψιασμένος για την ποιότητα και τη δυναμική που έχει ο Άρης.

Και το δεύτερο, την επόμενη εβδομάδα, αν η είσοδος παικτών στο σχήμα για πρώτη φορά, θα επηρεάσει τη χημεία που γρήγορα δημιουργήθηκε.

Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος θα αποδώσει δικαιοσύνη την Τετάρτη. Για τελευταία φορά σε ματς των δύο αντιπάλων το έκανε στις 20 Φεβρουαρίου 2012 κι ακόμη μνημονεύεται. Με κάτι τέτοια τρώνε γλυκό ψωμάκι από τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές διαιτητές μέχρι και στη Φιλανδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ