Τι είχε τι έχασε ο Παναθηναϊκός…

Τι είχε τι έχασε ο Παναθηναϊκός…

Ο οπαδός του Παναθηναϊκού έχει υποχρέωση να στηρίξει τη νέα ομάδα που δημιουργείται ανεξάρτητα αν βάλει χρήματα ή όχι ο Πιεμπονγκσάντ. Και να μην δώσει άλλοθι στον Ταϊλανδό ή κανέναν άλλον.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πέρασε χωρίς ν’ αλλάξει η ζωή του συλλόγου. Η ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ, όπως αναμενόταν, προκηρύχθηκε και έχει διάρκεια τριών μηνών. Αποτελεί ουσιαστικά μία τελευταία πρόσκληση προς τον Ασιάτη και τους συνεργάτες του.

Είναι θέμα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, πλέον, πότε θα την καλύψει. Λογικά όταν υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Γιάννη Αλαφούζο θ’ αρχίσει σταδιακά να μπαίνει και το χρήμα από τον Ταϊλανδό επιχειρηματία και τους συνεργάτες του. Πότε θα συμβεί αυτό το γνωρίζουν φυσικά οι δυο τους. Να επαναλάβουμε ότι από τις δύο πλευρές δεν διαρρέει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οπότε είναι θέμα χρόνου.

Πόσος θα χρειαστεί είναι άγνωστο. Αλλά η λογική λέει ότι έως τις γιορτές, που κλείνει η τρέχουσα ΑΜΚ θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το σίριαλ. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι αλήθεια ότι κούρασε τον κόσμο. Το έχουμε επισημάνει αμέτρητες φορές ότι σημασία έχει να μπει το χρήμα.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πάντως, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν το εξής. Τι είχε τι έχασε ο σύλλογος… Δεν έφυγαν εκατομμύρια από το ταμείο του. Αν ο Ταϊλανδός κάνει πίσω, που επαναλαμβάνουμε ότι δεν προκύπτει αρνητική εξέλιξη, απλώς θα έχει χαθεί μία ευκαιρία να ανασάνει το συντομότερο ο σύλλογος και ν’ αρχίσει ν’ απαλλάσσεται το συντομότερο από τον βραχνά των χρεών.

Ο Αλαφούζος ούτως ή άλλως, λειτούργησε το καλοκαίρι σαν να μην υπάρχει deal. Θα μπορούσε να ξανοιχτεί λίγο περισσότερο οικονομικά, ανεξάρτητα τον περιορισμό, ώστε να πληρώσει ο επόμενος τον λογαριασμό. Ο Πιεμπονγκσάντ, άλλωστε, είχε κάνει λόγο για επένδυση 27+20 εκατ. ευρώ…

Αναφέρω τα παραπάνω, διότι σε κάποια σχόλια στα social media είδα σχόλια του τύπου «είστε τυχεροί που πάει καλά η ομάδα…». Με λίγα λόγια ο Δώνης και οι παίκτες του έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καλμάρουν τον κόσμο. Αυτό δεν θεωρώ, όμως, ότι αποτελούσε στόχο. Το σημαντικό είναι οι φίλοι του «τριφυλλιού» να στηρίζουν την ομάδα τους, ειδικά φέτος με τα πολλά νέα παιδιά, χωρίς να υπολογίζουν αν μεγαλομέτοχος είναι ο Αλαφούζος, ο Πιεμπονγκσάντ ή ο Ρέστης που έχει δηλώσει φίλος του Ολυμπιακού… Χωρίς να υπολογίζουν αν η ομάδα νίκησε ή όχι τον Λεβαδειακό ή τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σαφώς και τα θετικά αποτελέσματα ανεβάζουν την ψυχολογία όλων εντός αποδυτηρίων και φυσικά των οπαδών. Τα αρνητικά αντίθετα, προκαλούν απογοήτευση κι εκνευρισμό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον σύλλογο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι προφανές ότι το γήπεδο μοιάζει με πυριτιδαποθήκη. Μία σπίθα αρκεί για την έκρηξη. Όσο οι παίκτες του Δώνη νικάνε, όλα είναι καλά. Ο κόσμος, όμως, έχει υποχρέωση να συγκρατηθεί. Να μην επιδείξει τάσεις αυτοκαταστροφής αν έρθει μία αγωνιστική κρίση. Δεν έχει να κερδίσει κάτι ο Παναθηναϊκός.

Ο Πιεμπονγκσάντ είναι στην παρούσα φάση μία λύση. Αν κάνει τελευταία στιγμή πίσω, η ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται με τον Αλαφούζο. Όπως ήταν δηλαδή. Δεν φταίνε σε τίποτα οι παίκτες και ειδικά τα νέα παιδιά που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά κι έχουν όνειρα, να πληρώσουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου προς αυτόν.

Επίσης, όσο υπάρχει στο παιχνίδι Πιεμπονγκσάντ, οι φίλοι του Παναθηναϊκού οφείλουν να σταθούν δίπλα στην ομάδα και να μην του δώσουν άλλοθι για να πει «φεύγω». Να μην δώσουν σε κανέναν πάτημα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν όλοι αυτό, τόσο το καλύτερο για τον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ