Πρωταθλητές επί χόρτου VS επί χάρτου! Για περάστε…

Πρωταθλητές επί χόρτου VS επί χάρτου! Για περάστε…

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον αέρα του πρωταθλητή στο χόρτο. Οι άλλοι που το πήραν στα δικαστήρια, θα βρίσκονται έξω από τα νερά τους

Η προσμονή του κοινού για το παιγνίδι με τη χάρτινη, είναι απολύτως προβλέψιμη, δεν είναι υποχρεωτικό να ζεις στη Θεσσαλονίκη, για να πιάσεις ατμόσφαιρα.Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη των χαρτοπαδών, κρυμμένοι στο καβούκι τους επιδίδονται σε μετάνοιες, προσευχές, επισκέπτονται φιλανθρωπικά ιδρύματα, μπας και αγαλιάσει η ψυχή τους.

Στον ελεύθερο χρόνο τους, ρίχνουν μερικές αναφορές στη σελίδα μου στο facebook, η τελευταία συμπληρώνει ένα μήνα ζωής, δεν είναι πράγματα αυτά.  Ενημερωτικά, η άφεση αμαρτιών δίδεται μετά από εξομολόγηση, που προϋποθέτει παραδοχή των αμαρτιών, μέχρι στιγμής δεν έχω πετύχει χάρτινο που να παραδέχεται πως η ομάδα του έκανε θέατρο, επειδή δε μπορούσε να κερδίσει στο χορτάρι.

Απομονώνουν την εικόνα του εισβολέα Σαββίδη που ήταν ο επίλογος, η κατάληξη, αποσιωπώντας όσα συνέβησαν μέχρι τότε. Σα να μπαίνει σπίτι σου ο κλέφτης, πάνω στην αγανάκτηση σου να του σπας το κεφάλι και να παίζει παντού το βίντεο του ξυλοδαρμού. Η κοινή γνώμη δε θα ασχοληθεί με την κλοπή αλλά με ότι της πασάρεις και θα σε κακολογήσει για τη μανία που χτυπάς τον εισβολέα.

Λογικό, όταν η προβολή όσων προηγήθηκαν, ήταν μηδαμινή έως μηδενική.

Το ότι όποιος βρισκόταν στη θέση του νοικοκύρη θα έκανε τουλάχιστον το ίδιο, δεν περνάει ως ενδεχόμενο από τη σκέψη, αυτές είναι οι συνέπειες του Γκεμπελισμού άλλωστε… Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρωτήθηκα, πως θα αντιδρούσε ο Μαρινάκης ή ο Τζάμπας, σε περίπτωση που σε αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα, η ομάδα τους έβαζε κανονικό γκολ, που αρχικά μετρούσε και στη συνέχεια το ακύρωναν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές.

Κι όλα αυτά μέσα στο σπίτι τους, ενώ 15 μέρες πριν έχει προηγηθεί μια ακόμα απώλεια αγώνα στα χαρτιά, εξ΄αιτίας του θεάτρου σαν αυτό που έπαιξε ο -για- Όσκαρ. Δεδομένου πως αν και του έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλας έφτασε μια ανάσα πριν το ντου σε ματς της πλάκας με την Τρίπολη κι ο Τζάμπας απείλησε τον Κύρκο πως θα τον πνίξει με το κασκόλ, φανερώνει την αντίδρασή τους αν βρίσκονταν στη θέση του Σαββίδη.

Επισημαίνω επίσης πως ο τελευταίος μπούκαρε για να αποσύρει την ομάδα και να διαμαρτυρηθεί, το όπλο το είδαμε σε φωτογραφία μετά το τέλος του αγώνα επειδή το αποθανάτισε κάποιος φωτορεπόρτερ, ουδείς από τους παριστάμενους ισχυρίστηκε πως απειλήθηκε, ούτε ότι το είδε έστω.

Από το να προβάλουν εικόνες επιλεκτικά πάντως υπάρχει κάτι πιο ανήθικο, όπως η απόδοση τη διακοπής του αγώνα σ΄αυτό το γεγονός, κάτι απολύτως παραπλανητικό και ψευδές. Η επιλογή των εικόνων μπορεί να γίνει κατά το δοκούν, όχι όμως και η αιτία της διακοπής που προκύπτει από το φ.α, όσοι δεν πιστεύετε εμένα μπορείτε να το διαβάσετε κι αν μπερδευτείτε, ακούστε δηλώσεις του Κονέ, να σας λυθεί κάθε απορία.

Είναι απλό να καταλάβεις λοιπόν, σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο καθένας, ακόμα κι αν είσαι εξωγήινος. Αρκεί να φέρεις τον εαυτό σου, στη θέση κάθε πλευράς. Ο χάρτινος θα είναι τρομοκρατημένος στην πραγματικότητα, όχι ψεύτικα όπως μετά το γκολ του Βαρέλα Και τότε τρόμαξε στ΄ αλήθεια, αισθανόμενος την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και την αδυναμία να κερδίσει το πρωτάθλημα, γι αυτό κι έκανε ότι έκανε. Ακύρωσε καθαρό γκολ και στη συνέχεια βρήκε αφορμή, να κλειδωθεί στα αποδυτήρια.

Δε γινόταν όμως να μείνει εσαεί κρυμμένος εκεί μέσα, ούτε να βρίσκει αφορμές να παριστάνει τον ηθοποιό, στο ΟΑΚΑ που εμφανίστηκε λοιπόν, επί 90 λεπτά έψαχνε να βρει που είναι η μπάλα.
Κι αυτό το έπαθε σπίτι του, την Κυριακή θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος..

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος, γι αυτό και ουδείς δύναται να του χρεώσει κάτι διαφορετικό από το προφανές, πως σε όλα τα παιγνίδια, κατέβηκε με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο.

Η αποτρεπτική χειρονομία του Βιειρίνια στον Σαββίδη μάλιστα, τη στιγμή της εισβολής, είναι απολύτως ενδεικτική της νοοτροπίας των δυο ομάδων. Εμείς συνεχίζαμε να θέλουμε να παίξουμε ακόμα κι αν μας ακύρωσαν κανονικό γκολ και μας απέμεναν κάτι λίγα λεπτά να βάλουμε κι άλλο, οι άλλοι επέμεναν να μάθουν αν μέτρησε, για να αποφασίσουν αν τρομοκρατήθηκαν από μια φωτογραφία, Κατάφεραν τελικά να αυτογελοιοποιηθούν, με αντάλλαγμα την κατάκτηση εκείνου που αδυνατούσαν αγωνιζόμενοι εκεί που κρίνονται τα παιγνίδια, εξασφαλίζοντας περίοπτη θέση στην ιστορία,ως χάρτινοι…

Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αγωνιστικό λοιπόν, είναι και ψυχολογικό. Όπως σας έγραφα και πριν τον τελικό, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της χάρτινης, δεν είναι η περιορισμένη δυναμική της, αλλά το γεγονός πως έπειτα απ΄όσα συνέβησαν, δε μπορεί να μας κοιτάξει στα μάτια.

Ναι μεν ουδείς έχει παραδεχτεί ανοιχτά το θέατρο που έπαιξαν, τούτο όμως έχει να κάνει μόνο με την ψυχοσύνθεση του καθενός και τις στιγμές που η μόνη συντροφιά είναι ο εαυτός του.
Όσον αφορά την καθημερινότητα και τις συνηθισμένες-απαραίτητες συναναστροφές, αναγκαστικά θα βγει στον έξω κόσμο και θα φτάσει η στιγμή να συναντήσει εκείνον που έκλεψε, πως θα τον αντικρίσει άραγε;

Ρητορικό το ερώτημα, απαντήθηκε στο ΟΑΚΑ

Μπορεί να είσαι κλέφτης, απατεώνας, δολοφόνος και να παραμένεις ατιμώρητος ή και πριμοδοτημένος, όταν φτάσεις όμως απέναντι από εκείνον που έκλεψες, κορόιδεψες, ή την οικογένεια εκείνου που σκότωσες, οι τύψεις της συνείδησης σε οδηγούν σε κατάρρευση, δεν έχεις κουράγιο να σταθείς όρθιος. Γι αυτό και χάρτινη δεν υπήρχε πουθενά στον τελικό, γι αυτό και τα γραφόμενά μου τότε ήταν τόσο απόλυτα και επιθετικά, διότι οι νόμοι της φύσης είναι πανίσχυροι και δεν έχουν εξαιρέσεις.

Το ακόμα καλύτερο για την ομάδα του Λουτσέσκου, είναι πως σε αντίθεση με τον κόσμο, οι παίκτες δεν κυριεύονται από οργή, η αγανάκτηση που είναι ανθρώπινο να νιώθουν, μεταφράζεται σε περισσότερη δημιουργία μέσα στο γήπεδο. Κάτι που για ομάδα όπως η χάρτινη, που θα κατέβει στην Τούμπα να παίξει ταμπούρι, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ο Λουτσέσκου λοιδορήθηκε όσο λίγοι, για την αυτονόητη επισήμανση του, πως «η ομάδα μου μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς πάνω στο χορτάρι», επειδή θύμιζε στους θεατρίνους κλέφτες, εκείνο που τους κάνει να ντρέπονται. Επί της ουσίας δεν τον διέψευσε κανείς, γι αυτό και ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να αγωνιστεί όπως στον τελικό, με τον αέρα του πρωταθλητή στα γήπεδα.
Οι άλλοι που το πήραν στα δικαστήρια, θα βρίσκονται εκ των πραγμάτων έξω από τα νερά τους, οπότε δε χρειάζεται να απευθυνθείς σε μέντιουμ, για να μάθεις τα μελλούμενα…

ΥΓ. Πριν λίγο έσκασε η είδηση πως ο μπατίρης μπακάλης πρόεδρος της ΠΑΕ στην οποία μεγαλομέτοχος είναι η αδερφή του και χρωστάει στους εργαζομένους του μπακάλικου μισθούς σχεδόν δυο ετών, ελέγχεται και ξέπλυμα χρήματος με αφορμή τη μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 10εκ. Αναμένεται ανακοίνωση του συνδέσμου της ομάδας, κατά του Ιβάν Σαββίδη, όπου θα κατηγορείται ως ολιγάρχης, που δίνει μισθούς πείνας, ώστε να αποδειχτεί για πολλοστή φορά πως υπάρχουν και αόρατοι υπάλληλοι, που δε χάνουν ποτέ το μισθό τους κι εμφανίζονται πάντα στα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ