Νέοι, ωραίοι και πρωτοκλασάτοι!

Νέοι, ωραίοι και πρωτοκλασάτοι!

Ο κοινός δρόμος ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Ολυμπιακού στο restart για την επιστροφή στην κορυφή και η σιγουριά που προσφέρουν Μαρτίνς και Μπλάτ.

Τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τον έχουμε δει πλέον για τα καλά στην πράξη, στα δύσκολα, στο νέο του ξεκίνημα. Μια ομάδα σε συντριπτικό πλέον βαθμό καινούργια με νέο προπονητή και νέους ποδοσφαιριστές.

Μια ομάδα που καλείται στην επανεκκίνηση της να πρωταγωνιστήσει. Ένας Ολυμπιακός που στο πιο δύσκολο βράδυ του έως τώρα, κόντρα στην ισχυρή Μπέτις, παρότι δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ που θα ήθελε έβγαλε ψυχή και πάλεψε για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Και αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει, φρόντισε να μην χάσει.

Ένας Ολυμπιακός που στα 8 του επίσημα ματς έχει κερδίσει ήδη τον κόσμο του. Είναι το πρώτο του μεγάλο κέρδος όπως είχα αναφέρει και μετά από τη νίκη με τον Αστέρα. Ένας Ολυμπιακός, νέος, ωραίος με πρωτοκλασάτος παίκτες και προπονητή.

Γιατί το μυστικό βρίσκεται εκεί, στην τελευταία λέξη. Μπορεί από την πλευρά του ο Μαρινάκης να έκανε τα αδύνατα δυνατά και τα λόγια πράξεις σε χρόνο ρεκόρ από την άλλη η επιλογή του Μαρτίνς ήρθε και «κούμπωσε».

Προπονητής με όλη την σημασία της λέξης, από το πάνω ράφι, σοβαρός και έτοιμος να προστεθεί στην σωστή λίστα του Ολυμπιακού. Αυτή με τους Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ και Σίλβα.

Και πάλι θα πω πως είναι νωρίς γιατί η ομάδα συνεχίζει να δημιουργείται μέρα με την μέρα, αγώνα με τον αγώνα. Όμως ότι ο Μαρτίνς είναι ο κατάλληλος προπονητής για την κατάλληλη δουλειά την κατάλληλη στιγμή μοιάζει πλέον σίγουρο. Ένα ακόμη θετικό δείγμα το είδαμε και κόντρα στην Μπέτις.

Εκεί που ακόμη και ο πλέον απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού δεν είδε το… δέντρο (νίκη) αλλά το… δάσος (σωστή δουλειά και ομάδα με βάσεις, πλάνο και προοπτική για σπουδαία πράγματα).

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δίνει ήδη λοιπόν τις «εξετάσεις» του και μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα έρχονται σπουδαίοι αγώνες που θα διαμορφώσουν από νωρίς καταστάσεις. Θετικές βεβαίως θέλουν να πιστεύουν και να ελπίζουν όλοι στον Πειραιά.

Παρόμοια προσπάθεια, με πολλά κοινά στοιχεία γίνεται και στον μπασκετικό Ολυμπιακό που ουσιαστικά είδαμε απόψε κόντρα στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά.

Τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ. Μια νέα προσπάθεια από την αρχή με προπονητή από τους κορυφαίους στον κόσμο και ικανό να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύονται όλοι όσοι αγαπούν τον δαφνοστεφανωμένο.

Προπονητής που και ξέρει και μπορεί. Με νέους παίκτες που «διψάνε» για διάκριση (ένα ακόμη κοινό στοιχείο με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό) που θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα και πάλι στην κορυφή της Ελλάδας και βεβαίως στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Οι δύο… Ολυμπιακοί, ποδοσφαιρικός και μπασκετικός, έχουν βασικό κοινό στοιχείο τους προπονητές τους.

Αυτοί προσφέρουν την σιγουριά της σωστής επαγγελματικής και σύγχρονης δουλειάς κάνοντας τον κόσμο της ομάδας να αισιοδοξεί πως θα δει αυτό που ονειρεύεται στα δύο αθλήματα.

Για τον μπασκετικό βεβαίως Ολυμπιακό έχουμε δρόμο μπροστά μας για να δούμε πράγματα. Κυρίως τους νέους παίκτες και την «χημεία» με τους παλιούς που σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό, έμειναν αρκετοί, έμειναν αυτοί που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον Ολυμπιακό.

Ο… μαλλούρας, ο ΛεΝτέι πάντως φροντίζει να δείχνει από νωρίς. Πολύ καλός και ο Βεζένκοφ που έχει την μεγάλη του ευκαιρία. Αλλά θα τα δούμε όλα στην πορεία.
Μαρτίνς και Μπλάτ είναι τα πρόσωπα των φετινών ομάδων του Ολυμπιακού. Και οι προσδοκίες για την δουλειά τους μεγάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ