Η… αποκάλυψη του Σάσα και το θεαματικό μπάσκετ

Η… αποκάλυψη του Σάσα και το θεαματικό μπάσκετ

Ελαμψε ο ΛεΝτέι, όμως ο Βεζένκοφ ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση απέναντι στη Χάποελ και ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει κερδισμένος από τον ερχομό του στον Πειραιά.

Μετά από καιρό είδαμε Ολυμπιακό. Δεν βάζω στο ζύγι τα ματς στην Ισπανία γιατί εκεί δεν ήταν η ομάδα του Πειραιά. Και αυτό σε όλους μας είχε λείψει, αφού η δουλειά που γίνεται στο ΣΕΦ από τις 21 Αυγούστου μας είχε αναγκάσει να περιμένουμε με αγωνία το τουρνουά στα «2 Αοράκια».

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν δύσκολα της Χάποελ Ιερουσαλήμ, έδειξαν πως χρειάζονται δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, ήταν απολαυστικοί όμως μπροστά. Το γεγονός ότι επιτίθονται στα 7-12 δευτερόλεπτα, τροποποιεί τις κατοχές σε μία αναμέτρηση και μοιραία ανεβάζει το σκορ. Το θέμα είναι αν μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα. Μην βιάζεστε όμως. Εχουμε 21 Σεπτέμβρη και είναι αδύνατον από τώρα να βγουν συμπεράσματα σε αυτό το κομμάτι.

«Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τη φιλοσοφία μας θέλουμε να σκοράρουμε στην επίθεση. Αν ένα ματς πάει στους 60-70 πόντους όλοι μπορούν να τα κατακτήσουν. Στους 90 λίγοι. Αν είσαι ικανός να σκοράρει περισσότερους πόντους από 90 τότε έχεις την ευκαιρία να μην περιμένεις το αποτέλεσμα στην τελευταία επίθεση ή στην τελευταία άμυνα. Όπως συνέβη δηλαδή με την Χάποελ». Τάδε έφη Ντέιβιντ Μπλατ. Μία δήλωση που ουσιαστικά απεικονίζει απόλυτα την φιλοσοφία του και γεμίζει σίγουρα χαρά όσους αγαπούν το μπάσκετ.

Όπως είναι αναμενόμενο όλοι επικεντρώθηκαν στην υπερεμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι. Εχουν καιρό εξάλλου να δουν σέντερ στον Πειραιά που να τελειώνει ένα ματς με 31 πόντους, 9/11 δίποντα, 13/18 βολές (φοβερό ποσοστό για ψηλό), 11 ριμπάουντ και 11 κερδισμένα φάουλ! Εφτασε στο 46 το ράνκινγκ σε ένα βράδυ αποδείξεων. Είχε προειδοποιήσει ο Αμερικανός και με το Ρέθυμνο, παρότι κάποιοι… κακεντρεχείς έγραψαν ότι έλειπαν παίκτες από τους Κρητικούς και είχε εύκολη δουλειά.

Εγώ από την μεριά μου δεν θα εστιάσω στον ομολογουμένως εντυπωσιακό Ζακ.

Εάν χαμογέλασα με κάποιον, αυτός ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βουλγαροκύπριος τελείωσε την αναμέτρηση με ¾ δίποντα και 2/3 τρίποντα δηλαδή 12 πόντους ενώ κατέβασε και 9 ριμπάουντ. Ο Μπλατ τον χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα στο «3» και δικαιώθηκε απόλυτα στο παρκέ με τα πεπραγμένα του Σάσα. Δείχνει πιο αθλητικός από ποτέ, κάτι που μας είχε πει και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης στο 10.gr όταν τον είχαμε ρωτήσει για την εντύπωση του για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Βάζει το κορμί του στην φωτιά, δεν φοβάται να πάρει επιθέσεις, παίζει ψυχωμένα και έχει μπει από τις πρώτες μέρες για τα καλά στην ψυχοσύνθεση της ομάδας του Πειραιά. Έλιωσε το καλοκαίρι στο Ορλάντο και στην ομάδα έχουν να λένε μόνο καλά λόγια για την κατάσταση του όταν ήρθε στις πρώτες προπονήσεις στο ΣΕΦ.

Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός από την φυγή του Παπαπέτρου, να κερδίσει τον Βεζένκοφ θα έχει ξεπεράσει ένα πλήγμα με… αναβάθμιση. Και ο λόγος είναι απλός. Ο Πρίντεζης θα έχει ένα ακόμα στήριγμα στο «4», οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη που είναι ικανός να τον διαδεχθεί και παράλληλα θα έχουν αφήσει στην άκρη τους τριγμούς της απώλειας του Παπι.

Δεν τρελάθηκα από την εμφάνιση του Ολυμπιακού, μου άρεσε όμως η διαρκής κίνηση και ότι ο σέντερ είναι ο παίκτης που απορροφάει τους κραδασμούς της επίθεσης και ουσιαστικά παίζει και ως δεύτερος πλέι μέικερ. Ποιοτικοί οι Πειραιώτες μπροστά, πίσω είχαν θέματα, όμως αυτό μπορεί να λυθεί με το χρόνο αφού εκεί επικρατεί πάντα η χημεία. Και για αν έρθει αυτή χρειάζονται ώρες προπόνησης και εννοείται κάποιο εύλογο διάστημα.

ΥΓ1. Ο Μιλουτίνοφ προερχόταν από τραυματισμό και όπως ήταν λογικό δεν ήταν στο 100% του απέναντι στην Χάποελ. Με τέτοιον ΛεΝτέι δεν πειράζει. Το ζητούμενο είναι να μπορεί ο Ολυμπιακός να μην αλλάζει εικόνα ανάλογα με τον ψηλό που έχει στο παρκέ.

ΥΓ2.  Ο Γκος δείχνει ότι έχει φοβερή επιθετική ποιότητα. Οξυδερκής, επιθετικός και ικανός να δώσει βοήθειες στον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα. Είχα καιρό να δω παίκτη να κάνει coast coast και να τελειώνει φάση με λέι απ. Α ρε Έισι τι μας έχεις κάνει.

ΥΓ3. Θα κρατήσω μία φάση με τον Τουπάν. Κάνει λάθος πάσα και η Χάποελ έχει ευκαιρία για να σκοράρει. Δεν τον πήρε από κάτω, ηρέμησε, έπαιξε άμυνα και έκοψε στον αέρα τον Όουενς.

ΥΓ4. Πολλά χαμένα ριμπάουντ, όμως κακά τα ψέματα, το δείγμα γραφής είναι πολύ μικρό για να κρίνουμε.

Υ5. Ιδιαίτερο σχήμα με τους Βεζένκοφ στο «3», τον Πρίντεζη στο «4» και τον ΛεΝτέι στο «5». Γενικότερα ο φετινός Ολυμπιακός σου δίνει την εντύπωση ότι όλοι μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

ΥΓ6. Ο Τίμα δεν ήταν καλός, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι προέρχεται από… ξεζούμισμα με τη Λετονία έχοντας παίξει δύο ματς με 34 λεπτά μέσο όρο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ