Το μεγάλο «πρέπει» είναι στην πλευρά του ΠΑΟΚ

Το μεγάλο «πρέπει» είναι στην πλευρά του ΠΑΟΚ

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα, βρίσκει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν έχει περιθώριο απώλειας βαθμών καθώς ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Το ματς της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους.

Η ψυχολογία των ομάδων επηρεάζεται μετά από το αποτέλεσμα ενός τόσο μεγάλου αγώνα και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με τις σχέσεις των δύο ομάδων να είναι σε ένταση, ο συγκεκριμένος αγώνας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Είναι πάντως δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ κουβαλά ένα μεγάλο «πρέπει» για την σημερινή αναμέτρηση σε αντίθεση με την ΑΕΚ η οποία πηγαίνει για να παίξει στην Τούμπα έχοντας μια διαφορά δύο βαθμών από τον δικέφαλο του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν είναι δύο πόντους πίσω από την κορυφή και δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απώλειας βαθμών στο ματς με την ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που την επόμενη αγωνιστική το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Είναι ξεκάθαρο πως η πίεση είναι αυτή την στιγμή είναι στην πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ είναι γηπεδούχος, είναι δύο πόντους πίσω (λόγω της περσινής τιμωρίας) και τα περιθώρια είναι πιο στενά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στενά περιθώρια στην τέταρτη αγωνιστική;

Σίγουρα ακούγεται υπερβολικό μα αν κρίνει κάποιος από τα όσα προαναφέραμε είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που «καίγεται» αυτή την στιγμή για τη νίκη,

Σημαντικό στοιχείο για την έκβαση του ματς είναι φυσικά ο βαθμός που θα έχουν επηρεαστεί οι παίκτες των δύο ομάδων από τις δύο ήττες στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Τόσο σε επίπεδο κούρασης όσο και σε επίπεδο ψυχολογίας. Όλα παίζουν ρόλο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν τον αγώνα και οι προπονητές των δύο ομάδων.

Σε ότι αφορά την ΑΕΚ είναι προφανές πως μια ισοπαλία στην Τούμπα δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα κι αυτό ίσως να δείχνει και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ματς ο Ουζουνίδης. Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» δεν έχει λόγο να πάρει ρίσκο ούτε σε επιλογές προσώπων ούτε σε αλλαγή σχήματος.

Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου θέλει να δει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο ματς για να εκμεταλλευτεί την έδρα. Αίσθηση μας είναι πως αυτό θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση της αναμέτρησης.

Αν ο ΠΑΟΚ μπορέσει να πιέσει την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και καταφέρει να σκοράρει τότε θα έχει κάνει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της νίκης. Αυτό είναι το στοιχείο «κλειδί» για τους γηπεδούχους κι αυτό θέλει να δει ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Ένα δυνατό ξεκίνημα από την ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ