Η ΑΕΚ τον «αέρα», ο ΠΑΟΚ την πίεση

Η ΑΕΚ τον «αέρα», ο ΠΑΟΚ την πίεση

Γιατί η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το αποψινό παιχνίδι, παρότι παίζει στην έδρα του ΠΑΟΚ.

Κοιτάζοντας κάποιος τις τελευταίες αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, θα διαπιστώσει πως η υπεροχή της Ένωσης είναι ξεκάθαρη. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν να ηττηθούν από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα σχεδόν δύο χρόνια, μετρώντας σε αυτό το διάστημα τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία (προσθέτοντας και τα ματς για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ). Ενώ παρατηρώντας λεπτομερώς τα ματς, προκύπτει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει εις βάρος της Ένωσης!

Η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ σε ότι έχει να κάνει με τα μεταξύ τους ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Έχει δείξει πως γνωρίζει τους τρόπους να παίρνει βαθμό ή βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ακόμα και σε ματς που «καίνε».
Το αποψινό δεν είναι βεβαίως τέτοιο. Πέρα από το προβάδισμα που έχει η ΑΕΚ στη βαθμολογία, μιλάμε για ένα παιχνίδι… Σεπτεμβρίου. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως η Ένωση δεν θέλει να το πάρει. Κάθε άλλο. Σε περίπτωση νίκης, ο ΠΑΟΚ θα μείνει πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου και δεδομένα θα μπει σε περιπέτειες. Σε αντίθεση, η ΑΕΚ δεν έχει να χάσει και τόσα πολλά.

Είναι σαφές πως για τους Κιτρινόμαυρους αυτό το παιχνίδι έχει διαφορετική σημασία. Η ΑΕΚ δεν έχει να δώσει απαντήσεις πουθενά και σε κανέναν. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει αποδείξει και με το παραπάνω ποια είναι και ποια θέση της αναλογεί. Ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος που αντιμετωπίζει αυτό το ματς ως… τελικό. Και αυτό το στοιχείο μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Από το ξεκίνημα της σεζόν αυτή η… περίπτωση που βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έχοντας προφανώς και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, ξερνάει χολή για την ΑΕΚ σε κάθε ευκαιρία. Η δημιουργία κλίματος είναι ένα όπλο που χρησιμοποιούν εκείνοι που γνωρίζουν πως οι δικές τους δυνάμεις, δεν αρκούν για να επιτευχθεί ο όποιος σκοπός τους. Αυτό ίσως να αποτελεί μια εξήγηση για τις γραφικότητες του τεχνικού του ΠΑΟΚ που πλέον έχει γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής των… memes του διαδικτύου.

Θα έχει ενδιαφέρον αν όλα αυτά θα συνεχιστούν και στο παιχνίδι. Όπως επίσης και το τι αντίδραση θα βγάλει η ΑΕΚ, μετά από την ήττα στην Ολλανδία. Την πρώτη της για φέτος και την πρώτη στην Ευρώπη, μετά από 14 αήττητα ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ