Ο τρόπος είναι που πληγώνει, όχι το αποτέλεσμα

Ο τρόπος είναι που πληγώνει, όχι το αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται πως αδίκησε τον εαυτό της στην Τούμπα, μιας και βάσει της συνολικής απόδοσης των δύο ομάδων, αυτό το τελικό 2-0 μοιάζει μαγική εικόνα.

Είχα σημειώσει πριν το παιχνίδι πως ακόμα κι αν έχανε η ΑΕΚ, δεν θα ερχόταν η καταστροφή. Αυτό δεν έγινε για να… προλάβω καταστάσεις, αλλά γιατί πιστεύω πως αντικατοπτρίζει απόλυτα τα δεδομένα του αγώνα. Η Ένωση βρέθηκε έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και είναι πιθανό από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να βρεθεί ξανά μπροστά του. Ή έστω να «πιάσει» τον Ολυμπιακό. Μιας και υπάρχει το μεταξύ τους ντέρμπι στο Φάληρο.

Αυτό που πλήγωσε περισσότερο την ΑΕΚ στην Τούμπα είναι ο τρόπος που ήρθε αυτό το 2-0. Από δύο «φτηνά» λάθη, ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ματς στο οποίο συνολικά, δεν ήταν καλύτερος. Ούτε περισσότερες φάσεις είχε, ούτε περισσότερο πάθος έβγαλε για τη νίκη.

Ο Ουζουνίδης επεδίωξε ξεκάθαρα από την αρχή τη νίκη. Ήταν σαφές πως η ΑΕΚ κατέβηκε στο γήπεδο για να πάρει βαθμούς και όχι βαθμό. Της βγήκε το πλάνο και μέχρι το γκολ του Πρίγιοβιτς που ήρθε από το πουθενά, το ματς έδειχνε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της. Η Ένωση είχε τις κλασικές ευκαιρίες και εκείνη έδειχνε την ικανότητα αλλά και τη διάθεση να απειλήσει.

Η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται πως αδίκησε τον εαυτό της. Είχε τις φάσεις για να σκοράρει, με το ένα δοκάρι μάλιστα να καταγράφεται όταν ακόμα το παιχνίδι ήταν 0-0. Ενώ παρά την κακή βραδιά βασικών παικτών της (Σιμόες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πόνσε), δεν παρέκκλινε του πλάνου της που εφαρμόστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς επιτυχώς. Ωστόσο, η αδυναμία της να κάνει γκολ τις ευκαιρίες και τα αστεία λάθη στις φάσεις των γκολ, έφεραν την ήττα. Τη δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Αναμφίβολα το γεγονός πως στον πάγκο δεν υπήρχε εναλλακτική για τον άξονα ή το ότι οι επιλογές για τα άκρα ήταν οι κατά συνθήκη εξτρέμ Κλωναρίδης και Γκάλο, δείχνει παράγοντας ικανός να… δικαιολογήσει το αποτέλεσμα της Τούμπας. Όμως από την ΑΕΚ που είδαμε στο συγκεκριμένο ματς, δεν έλειψαν τόσο οι επιλογές, όσο η… ρέντα και η συγκέντρωση, σε συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Στοιχεία που τελικά έκριναν και τον νικητή.

Ο ΠΑΟΚ καλά κάνει και πανηγυρίζει λες και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ακόμα, δυστυχώς, έχουμε Σεπτέμβριο. Και τα επεισόδια που θα εκτυλιχθούν στο φετινό σίριαλ της Σούπερ Λιγκ πολλά. Στην Τούμπα κέρδισε ο πιο τυχερός και ο πιο αποτελεσματικός. Όχι ο καλύτερος. Αυτός, θα είναι εκείνος που θα κατακτήσει στο φινάλε και τον τίτλο. Που προς το παρόν παραμένει στα χέρια της ΑΕΚ και θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από όσα έκανε σήμερα ο ΠΑΟΚ, για να τον πάρει από τα χέρια της. Μιας και οι συγκυρίες δεν θα είναι πάντα τόσο ακραία υπέρ του, όπως σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ