ΠΑΟΚΑΡΑ για τίτλο

ΠΑΟΚΑΡΑ για τίτλο

Πληρότητα και ποιότητα σε όλες τις γραμμές του, προπονητής που έχει σχέδιο και πλάνο, διοίκηση που είναι ικανή να φέρει στην Τούμπα ότι χρειάζεται και διαθέτοντας τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος, αρκεί να αποφύγεις τα περυσινά λάθη, να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο και να μην αγχωθείς στην πρώτη στραβή, για να φέρεις τον πολυπόθητο τίτλο στην Θεσσαλονίκη.

Πρώτο ντέρμπι στη σεζόν και τα πρώτα συμπεράσματα έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται. Οι δύο Δικέφαλοι ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι, με αυτόν του Βορρά να φεύγει νικητής. Καθαρά, απλά και με συντήρηση δυνάμεων στο τέλος, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε μια μεγάλη νίκη.

Οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού παρουσιάστηκαν αρκέτα αγχωμένοι στο πρώτο εικοσάλεπτο κάτι που φαινόταν στις κινήσεις τους. Φοβήθηκαν περισσότερο απ΄ότι έπρεπε την αντίπαλο τους με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να βρεθούν πίσω στο σκορ από τη βολίδα του Λιβάγια, η οποία σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Τότε μίλησε η μεγάλη κλάση του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Με μια προσωπική ενέργεια διένυσε αρκετά μέτρα και παρά την προσπάθεια του Οικονόμου εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο τον Μπάρκα γράφοντας το 1-0. Τα επόμενα λεπτά θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να πετύχει ακόμα ένα γκολ και να τελειώσει την δουλειά από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν με άνεση την μπάλα και χάρη στην οξυδέρκεια του Μάτος και το ένστικτο του Σέρβου επιθετικού βρήκαν ένα ακόμη τέρμα και ολοκλήρωσαν το έργο. Στα λεπτά, που ακολούθησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέλεξαν να περιμένουν την ΑΕΚ και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Θα το είχαν καταφέρει, ειδικά στην φάση με τον Λέο Ζαμπά, αν είχαν πιο καθαρό μυαλό και δυνάμεις.

Σε αυτό, πέρα από την κούραση από το ματς της Πέμπτης, ευθύνη έχει και ο κόουτς του Δικεφάλου. Άργησε να κάνει τις αλλαγές του για να φρεσκάρει την ομάδα του και δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την αντικατάσταση δώρο που του έκανε ο Ουζουνίδης αποσύροντας τον εξαντλημένο Σιμόες. Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία σήμερα να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην πρωταθλήτρια πετυχαίνοντας ένα πιο ευρύ σκορ. Κορυφαίοι για τους Θεσσαλονικείς ο σούπερ σκόρερ Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο Λέο Μάτος και ο Μπισεσβαρ.

Πολλά προβλήματα για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο, που μόνο από τύχη δεν έφαγαν ένα γκολ. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι είχαν για καλύτερο παίκτη τον Μάρκο Λιβάγια, ξεκούραστος λόγω της τιμωρίας του στην Ευρώπη, αλλά για πρώτη φορά εμφάνισαν τόσα προβλήματα στον άξονα. Γαλανόπουλος και Σιμόες δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλή μέρα και είναι απορίας άξιο πως τελείωσαν το ματς χωρίς να παρατηρηθούν με κάρτα. Η απουσία ακόμα μιας αξιόπιστης λύσης στα χαφ φαίνεται ότι θα κυνηγά την ομάδα τουλάχιστον μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τα δύσκολα δεν τελειώνουν εδώ όμως. Οι κιτρινόμαυροι έχουν μπροστά τους μέχρι την διακοπή την δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο, με τον τοπικό ΟΦΗ να ψάχνει εναγωνίως για βαθμούς και το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο αποκτά πλέον τεράστια σημασία.

Ο Δικέφαλος του Βορρά από την άλλη μετά τον αποψινό του θρίαμβο, κόντρα στην ΑΕΚ, κατεβαίνει στο Φάληρο σε ένα ραντεβού αποδείξεων. Αν θέλεις να δείξεις ότι είσαι ο καλύτερος επιβάλλεται να πάρεις αποτέλεσμα την άλλη Κυριακή. Μην ξεχνάμε ότι για την ομάδα του Λουτσέσκου υπάρχει πριν το Γ.Καραϊσκάκης το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας για το Κύπελλο Έλλαδας με τον αιώνιο αντίπαλο, τον Άρη.

Ας δει καλά ο Ρουμάνος προπονητής το βίντεο της αποψινής αναμέτρησης για να καταλάβει ότι η ένα supercar, όπως ο φετινός ΠΑΟΚ, δεν οδηγείται με 60 χλμ την ώρα και να ζητήσει τον Ιανουάριο την απόκτηση ενός γρήγορου κεντρικού αμυντικού για να θωρακήσει πλήρως τα μετόπισθεν της ομάδας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ