ΑΕΚ : Δοκάρι και… άουτ

ΑΕΚ : Δοκάρι και… άουτ

Η ΑΕΚ στην Τούμπα έπαιξε ως Πρωταθλήτρια και ότι συνέβη θα το ξεπεράσει ως Πρωταθλήτρια.

Δεν είναι συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ΑΕΚ δεν παίζει παιχνίδια για την… χαρά της συμμετοχής. Το απ-έδειξε και στο Champions League. Μπήκε να παίξει και έχασε. Στο τέλος πικράθηκε. Πήγε στην Τούμπα να παίξει, ως Πρωταθλήτρια. Το έκανε. Ηταν ξεκάθαρα καλύτερη από τον αντίπαλο της. Ήταν ξεκάθαρα άτυχη, σε πράγματα που πέρυσι τα… είχε. Και έχασε. Καθαρά, δίχως «σκιές».

Η ΑΕΚ έπαιξε όπως δεν έχει ξαναπαίξει στην Τούμπα από τότε που γύρισε. Έπαιξε όπως έπαιξε ο ΠΑΟΚ στον τελικό. Ξεκάθαρα καλύτερος από την ΑΕΚ, η οποία τότε όμως είχε την ιδιαίτερη συνθήκη ότι μία εβδομάδα πριν είχε γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και κακώς εμφάνισε… άδειο ντεπόζιτο.

Και τα δοκάρια είναι μέσα στο ματς, και οι χαμένες ευκαιρίες. Και τα λάθη. Αλλοίμονο αν δεν κάνεις λάθη. Και έγιναν κομβικά. Του Λαμπρόπουλου στο 1-0, και των δύο στόπερ στο 2-0.

Η ΑΕΚ δεν είχε τύχη και τα δικά της λάθη έγιναν γκολ, ενώ τα περισσότερα του ΠΑΟΚ όχι. Γιατί ο Πρίγιοβιτς ήταν εκεί που έπρεπε και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Μπάρκας.

Η ήττα δεν με προβληματίζει. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι η πρώτη απώλεια βαθμών, είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική σε έναν μαραθώνιο μέχρι τον Μάιο και την Κυριακή έχει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Δεν με προβληματίζει που η ΑΕΚ έχασε μόνη της. Θα τον βρει τον βηματισμό της, θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Η ΑΕΚ επιχειρεί (ακόμη) να προσαρμοστεί στην αλλαγή Ουζουνίδη, που της έχει αλλάξει τσιπάκι πια στον τρόπο λειτουργίας. Αυτό που ήθελε ο κόσμος, το ήθελε ο Μελισσανίδης και η ΑΕΚ το επιχειρεί. Παίζει περισσότερο ποδόσφαιρο κατοχής, παίζει περισσότερο επιθετικά από ότι παθητικά, με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Θα έρθουν οι ημέρες που Μάνταλος, Πόνσε, Λιβάγια, Μπακασέτας θα χάνουν… από ένα γκολ και μαζί τους η ΑΕΚ την ιστορική ευκαιρία να φύγει με μεγάλο σκορ νίκης από την Τούμπα. Έφυγαν με το 2-0 και καλά θα κάνουν να βάλουν το κεφάλι κάτω να διορθώσουν ότι πρέπει. Προπονητή υψηλού επιπέδου έχουν, προπονητικό τιμ υψηλού επιπέδου έχουν, παίκτες υψηλού επιπέδου είναι, ας βρουν την λύση αυτοί, δίχως τις υποδείξεις τις δικές μας.

Με μαθηματική… ακρίβεια, τα δοκάρια και… έξω, θα γίνουν δοκάρια και… μέσα. Η εικόνα ήταν καλή, αφήνει χαραμάδα ότι η ΑΕΚ είναι το «αφεντικό», ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος, είναι απλά πιο «γεμάτος» γιατί φρόντισε για αυτό η διοίκηση του. Κοινή πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ομάδα που να δείχνει πολύ καλύτερη, δεν υπάρχει ομάδα που να λες είναι το «γκραν φαβορί».

Με ανησυχεί η μη συγκέντρωση της ομάδας. Η μη ηρεμία. Αυτό που είχε πέρυσι δίχως να φέρει καν τον τίτλο της Πρωταθλήτριας. Φέτος βλέπω νεύρα, πολλά νεύρα. Αδικαιολόγητα. Και ύφος. Παρατούν φάσεις, διαμαρτύρονται την ώρα του αγώνα με την φάση σε εξέλιξη, χαλαρές επιστροφές στην άμυνα και νωθρή ανασταλτική λειτουργία. Με αυτά προβληματίζομαι εγώ. Σαφώς και όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια κακή βραδιά. Αρκεί να μην επαναληφθεί. Είτε είναι ο Λιβάγια και ο Μάνταλος, είτε ο Λαμπρόπουλος με τον Οικονόμου.

Ο κόσμος της ΑΕΚ την Τετάρτη με τον Αγιαξ πικράθηκε, διότι πίστεψε ότι εκεί ήταν η μόνη έδρα που θα περίμενε να πάρει… κάτι. Και τα πρώτα 45 λεπτά του δημιούργησαν προσδοκίες. Χθες στην Τούμπα, ο κόσμος τσαντίστηκε. Διότι με τέτοια εμφάνιση, τόσες ευκαιρίες και δοκάρια δεν νοείται να χάνεις. Ούτε με… μισό μηδέν. Και ας είναι 11 μήνες μετά από την τελευταία σου στο πρωτάθλημα.

Για την ΑΕΚ τίποτε δεν χάθηκε, εννοείται. Ήταν μια εμφάνιση, δοκάρι και… έξω. Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για καταστροφολογία. Το ρόστερ δεν αλλάζει, δεν «γεμίζει» μέχρι την 1η Γενάρη. Με αυτό θα πορευτούμε, με αυτό θα παίξει ο Ουζουνίδης που περιμένει τον Τσιγκρίνσκι να είναι 100% έτοιμος, τον Γιαννιώτα να προσαρμοστεί και τους Μπογέ-Αλμπάνη να επιστρέψουν και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις. Σε ένα ρόστερ που η ίδια η ΑΕΚ φρόντισε να μην δυναμώσει περαιτέρω και δυσκολεύει την ζωή της μέχρι να μπει το 2019. Σε ένα ρόστερ που η διοίκηση με τον προπονητή συναποφάσισαν (λανθασμένα) μετά τον Γιαννιώτα, να μην αποκτηθεί χαφ και εξτρέμ. Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Τέλος όμως κάπου εδώ αυτή η κουβέντα. Άπαντες θα κριθούν όταν έρθει η ώρα. Όχι στις 23 Σεπτεμβρίου με την ΑΕΚ κοντά στην κορυφή στην Ελλάδα και στους ομίλους του Champions League ε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ