Παίξε σωστά και χάσε

Παίξε σωστά και χάσε

Η ΑΕΚ έκανε ότι έπρεπε και με το παραπάνω στην Τούμπα, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, παρά την ήττα.

Ένας γκουρού του στοιχήματος μου είχε αναφέρει πως όσες γνώσεις κι αν έχει κάποιος από το σπορ, θα έρθουν και οι… στραβές. Γι’ αυτό, το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να παίζεις… σωστά. Κι ας χάσεις. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της ΑΕΚ και στο ματς της Τούμπας.

Η Ένωση έπαιξε με πλάνο, ήταν πολύ πιο επικίνδυνη από τον ΠΑΟΚ, έβγαλε ευκαιρίες, του δημιούργησε προβλήματα. Έπαιξε με λίγα λόγια… σωστά. Βεβαίως τα αποτέλεσμα δεν δικαίωσε την προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων, όμως αυτό, συνέβη συγκυριακά. Ειδικά η φάση του πρώτου γκολ, είναι από εκείνες που δεν μπορείς να υπολογίσεις σε τέτοια ματς. Ένα λάθος που ούτε είναι συνηθισμένο, ούτε έχει επαναληφθεί. Και πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί και ξανά.

Η ΑΕΚ απέδειξε στην Τούμπα πως προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Ουζουνίδης έχει κατορθώσει να αλλάξει εντελώς την αγωνιστική νοοτροπία του Δικεφάλου, που πλέον προσπαθεί με κάθε αντίπαλο, να επιβάλει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Κάτι που έκανε και απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Για να βρει κανείς την ΑΕΚ να έχει κάνει τόσες κλασικές ευκαιρίες για γκολ στην Τούμπα πρέπει να γυρίσει πίσω περίπου 10 χρόνια. Και αυτό δείχνει πολλά για το τι έκανε η Ένωση στη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα το φινάλε έγραψε τρεις βαθμούς για τον ΠΑΟΚ και κανέναν για την Ένωση. Αυτό μένει στην τελική και αυτό είναι που μετράει.

Όμως είναι ξεκάθαρο πως εφόσον η ΑΕΚ συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, θα βρει και την τύχη με το μέρος της. Διότι δεν μπορεί να είναι συνέχεια απέναντι. Η Ένωση παρά τις απουσίες αλλά και τα κενά του ρόστερ της, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και παράλληλα έχει τους τρόπους για να το πάρει. Δεν το κατάφερε στην Τούμπα, αλλά δεδομένα θα το καταφέρει στην πορεία. Νομοτελειακά θα συμβεί αυτό, γιατί είναι σαφές πως η ΑΕΚ πατά πάνω σε γερές βάσεις και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Μιας και ακόμα το πλάνο που δουλεύεται από το ξεκίνημα του καλοκαιριού, δεν έχει φτάσει στο πικ του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ