Κακή εμφάνιση, χρήσιμα συμπεράσματα

Κακή εμφάνιση, χρήσιμα συμπεράσματα

Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κατώτερη του αναμενόμενου παρά τις απουσίες κομβικών παικτών.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός απέναντι στον Άρη και μόνο η ατομική ποιότητα κάποιων παικτών του θα μπορούσε να «ξεκολλήσει» το σκορ από το τελικό 1-1 στην Τούμπα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μάτος και του Μπίσεσβαρ στο ματς έκαναν πιο ζωντανή την ομάδα, αλλά η χαζομάρα του Κίτσιου να αφήσει τον Δικέφαλο με 10 παίκτες από το 59’ δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να πιέσει περισσότερο (φαινόταν να ανεβάζει στροφές) και να καθαρίσει το ματς ακόμη και στην κακή του μέρα.

Με 10 παίκτες έβγαλε σωστή αντίδραση και ουσιαστικά δε φάνηκε τόσο το αριθμητικό πλεονέκτημα γιατί όλοι έπαιξαν πιο συγκεντρωμένα, αλλά στα δια ταύτα η συνολική εικόνα της ομάδας ήταν κατώτερη του αναμενόμενου παρά τις απουσίες κομβικών παικτών (Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο κτλ) για να πάρουν ανάσες ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ενδεκάδα που επέλεξε ο Λουτσέσκου για το ματς με τον Άρη είχε εννιά αλλαγές σε σχέση με το βασικό σχήμα που έπαιξε και κέρδισε την ΑΕΚ (μόνο Κρέσπο και Πέλκας ήταν βασικοί και απέναντι στην Ένωση), αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά μία διαπίστωση. Και τα συμπεράσματα της χρησιμοποίησης των έξι από τους οχτώ παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα (Τόσκα, Χατσερίντι, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά, Καρέλης και ο Κίτσιου που επέστρεψε από δανεισμό) ήταν χρήσιμα, αλλά όχι θετικά για την ομάδα.

Από τους καινούριους (που ήρθαν φέτος) μόνο ο Ακπόμ και ο Ουάρντα (είναι σε τιμωρία από τον Λουτσέσκου για πειθαρχικό παράπτωμα και θα χάσει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) δεν έπαιξαν, ενώ από αυτούς που αγωνίστηκαν μόνο ο Ζαμπά ήταν θετικός και ο Βέρνμπλουμ μέτριος στο δεύτερο ημίχρονο. Το ίδιο και ο Τόσκα.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε με μια ισοπαλία την κακή χημεία της 11άδας που ξεκίνησε το ματς και η οποία είχε τεράστιο θέμα με τόσα βαριά κορμιά στη σύνθεσή της (Χατσερίντι, Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ) και τα πολλά λάθη που έγιναν στην άμυνα.

Ο Χατσερίντι και ο Κίτσιου ήταν σε πολύ κακή βραδιά και ειδικά ο Κίτσιου που αποβλήθηκε κιόλας όφειλε να είναι πιο προσεκτικός.

Συνολικά όλη η ομάδα ήταν σε κακή βραδιά και ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος για την εμφάνιση και την απόδοση και όχι για το αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα περάσουν από τον όμιλο στους 16 του Κυπέλλου (εκτός αν κάποιος αυτοκτονήσει απέναντι σε Εργοτέλη και Αήττητο…).

Και ο προβληματισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες που έπαιξαν, θα χρειαστούν στο rotation στα συνεχόμενα παιχνίδια που θα έχει η ομάδα για να παίρνουν ανάσες και οι άλλοι.

Μακάρι να βρουν όλοι (ή έστω οι περισσότεροι) τα πατήματά του γιατί η προσδοκίες που υπάρχουν (και έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με το ρόστερ) είναι δικαιολογημένα υψηλές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ