Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ

Η μεγάλη ώρα της ΑΕΚ

Αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά απόψε, η ΑΕΚ θα βρίσκεται το βραδάκι στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και θα κάνει ωραίο χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη

Δέκα και πέντε το βράδυ ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ υποδέχεται την κροατική Ριέκα, την ομάδα που έβγαλε έξω ο Ολυμπιακός στο δρόμο για την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League και που η ίδια νίκησε εκτός έδρας στην πρεμιέρα του φετινού Europa League.

Σκοπός της μόνο η νίκη. Μια νίκη που θα φέρει πάλι τον Δικέφαλο σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση, αφού λογικά η Μίλαν την ίδια ώρα- και για ίδιον όφελος- θα καθαρίσει την μπουγάδα με την Αούστρια.

Αν επομένως όλα κυλήσουν φυσιολογικά από απόψε το βράδυ η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους 32 της διοργάνωσης και θα πάει για ένα πολύ ωραίο ταξιδάκι στην Βιέννη της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας σε δεκαπέντε μέρες. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στο στρατόπεδο της Ένωσης οτιδήποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση των τριών βαθμών στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Η Ριέκα δεν τρομάζει τους γηπεδούχους. Τα δικά τους προβλήματα τους ανησυχούν περισσότερο. Οι απουσίες των Μάνταλου και Γιόχανσον, που θα τους ακολουθούν όλη τη σεζόν, δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον ρόστερ και έτσι η ομάδα του Χιμένεθ είναι υποχρεωμένη μέχρι την διακοπή του Δεκεμβρίου και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πορευτεί με ημίμετρα και λύσεις ανάγκης εκ των έσω.

Και αν για τα αμυντικά χαφ κάπως μανατζάρεται η κατάσταση, με Γαλανόπουλο, λίγο από Αϊντάρεβιτς και προσευχές να παραμένει υγιής και χωρίς τιμωρίες ο Σιμόες, για τη θέση του αρχηγού δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να » μπει στα παπούτσια του» όπως λέμε.

Ο Μπακασέτας δεν έχει την ίδια ηγετική στόφα, δεν έχει την ίδια παρεμβατικότητα στο παιχνίδι, ο Χριστοδουλόπουλος χάνεται αν φύγει από τα άκρα, ενώ και ο Λιβάγια δεν έχει τα τρεξίματα για να καλύψει τους χώρους που απαιτούνται.

Το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι φάνηκε και από τις επιλογές του Ισπανού προπονητή στην ενδεκάδα που παρέταξε στη Λεωφόρο. Άφησε τσόσιτς έξω από την αποστολή, Λάζαρο στο πάγκο και παρά την έκβαση του ματς δεν ρίσκαρε να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους Κονέ και Τσιγκρίνσκι.

Σήμερα, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι της Κυριακής, η ΑΕΚ θέλει να πάρει το τρίποντο για να ηρεμήσει, να μην έχει να σκέφτεται την αναμέτρηση της Βιέννης και να έχει την πολυτέλεια να μπει στην τελική ευθεία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα απερίσπαστη.

Η αντίπαλος της βρίσκεται σε κακή κατάσταση αγωνιστικά και ουσιαστικά αποκλεισμένη από την συνέχεια. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί στο στρατόπεδο των Κροατών ότι υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης.

Από την άλλη θα είναι λάθος αν ο Χιμένεθ και οι παίκτες του θεωρήσουν την βραδιά εύκοληή την αντίπαλο όμαδα αδιάφορη . Κάθε ματς στην Ευρώπη κρύβει παγίδες και αποτελεί για όλους τους παίκτες την καλύτερη βιτρίνα να δείξουν την πραμάτεια τους. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει δυνατά και να δώσει στους αντιπάλους της να καταλάβουν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό.

Αν προηγηθεί δύσκολα θα της στραβώσει. Κόσμος πάρα πολύς δεν αναμένεται στο γήπεδο, χαλαρή θα είναι η ατμόσφαιρα όποτε δεν θέλει και πολύ να την πατήσεις αν δεν είσαι alert. Ιδανικό θα ήταν να καθαρίσει νωρίς, να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να απολαύσει την βραδιά. Το αν θα τα καταφέρει μένει να φανεί στο χορτάρι απόψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ