Ο Άρης γέμισε την Τούμπα 

Ο Άρης γέμισε την Τούμπα 

Ο Κώστας Καίσαρης, γράφει για τον Άρη. Τον Άρη που έκανε τους ΠΑΟΚτζήδες να γεμίσουν τη Τούμπα. Τον Άρη που θα εξελιχθεί σε ρυθμιστή του πρωταθλήματος.

ΤΑ κατάφερε ο Άρης. Τετάρτη απόγευμα και τη γέμισε την Τούμπα. Μπορεί να μην τη γέμισε κάργα, την ψιλογέμισε σίγουρα. Ο Άρης, επαναλαμβάνω. Όχι ο ΠΑΟΚ. Αρέσει δεν αρέσει στους Παοκτζήδες, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Άρης ήτανε το κίνητρο για να πάνε στο γήπεδο. Η προσδοκία και η προσμονή να τον πατήσουνε. Να τον κάνουνε ίσα με το χώμα. Τα έχουμε ξαναπεί. Το μίσος γεμίζει τα γήπεδα στην Ελλάδα. Το μίσος στον αντίπαλο. Όχι, η αγάπη στη δικιά του την ομάδα. Πρωταθλήτρια ύστερα από 24 χρόνια είναι η ΑΕΚ. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από 12. Από ανταπόκριση του κόσμου, ψιλοπράματα. Πέμπτη και καταϊδρωμένη στα εισιτήρια. Όπως το λέω. Πίσω, όχι μόνο από ΠΑΟΚ- Ολυμπιακό, αλλά κι από Άρη και Παναθηναϊκό.

ΚΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. Ποτέ δεν είχε η ΑΕΚ τον κόσμο του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Να είναι όμως πέμπτη στα εισιτήρια, η πρωταθλήτρια ομάδα, δεν έχει ματαγίνει. Να είναι οι οπαδοί της πρωταθλήτριας, ξενερωμένοι και να μην πηγαίνουν στο γήπεδο, με το καλημέρα; Πιο πολλοί να είναι αυτοί που πάνε να δούνε τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη, απ’ αυτούς που πάνε να δούνε τον Λιβάγια και τον Μάνταλο. Στα 8.969 εισιτήρια είναι ο μέσος όρος της ΑΕΚ, στα 9.482 του Παναθηναϊκού, στα 12.788 του Άρεως. Και δεν λέμε να φτάσει η ΑΕΚ τα είκοσι χιλιάρικα. Τα 25.495 διαρκείας επί Ντέμη Νικολαΐδη, δεν ξαναγίνονται. Λέμε να πιάσει σαν πρωταθλήτρια τα τρία τάλιρα. Στο γήπεδο πλέον, για να δούνε τους πρωταθλητές, δεν πάνε ούτε δέκα χιλιάδες νοματαίοι. Την άλλη Κυριακή, με τον Ολυμπιακό ωστόσο, μια τριαντάρα ψηλά χαμηλά, θα τη πιάσουνε. Επειδή ακριβώς, οι ΑΕΚτζήδες που μισούν τον Ολυμπιακό, είναι πολλοί περισσότεροι από τους ΑΕΚτζήδες που αγαπάνε την ΑΕΚ. Κι αυτό ισχύει για όλους.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Το θέμα μας είναι, ο Άρης. Ότι ο θεός του πολέμου κατάφερε να τη γεμίσει τη Τούμπα. Όπως το κόκκινο χρώμα ερεθίζει τον ταύρο και ορμάει, έτσι ακριβώς το κίτρινο αγριεύει τα Παόκια και τα κάνει θηρία. Γι αυτό κι ο Καρυπίδης φόρεσε κίτρινη φόρμα πάνω-κάτω και πήγε στο γήπεδο. Για να τους ερεθίσει ακόμα περισσότερο. Και μη βγει κανείς να πει ότι ο ΠΑΟΚ έχει είκοσι χιλιάρικα διαρκείας και κάτι ψιλά. Σιγά, που πάνε σε όλα τα παιχνίδια τα διαρκείας. Αν έπαιζε δηλαδή ο ΠΑΟΚ με τον Αήττητο Σπατών που είναι στον ίδιο όμιλο, θα είχε η Τούμπα τον ίδιο κόσμο; Μύγες θα βαράνε αυτοί με τα βρώμικα και τις Μαλαματίνες. Αν έβαζε γκολ ο Πέλκας με τον Αήττητο, θα έτρεχε στα κάγκελα να πανηγυρίζει και να τραγουδάει με τον κόσμο;

ΕΙΤΕ τους αρέσει, είτε όχι, ο Άρης, το γέμισε το γήπεδό τους. Κι ας τους κοροϊδεύουνε και τους κάνουνε πλάκα, ότι πρόκειται για ομάδα μιας γειτονιάς της Θεσσαλονίκης. Που πότε παίζει στη Γάμα Εθνική, πότε στη Βήτα, πότε στη Σούπερ Λιγκ. Άμα είναι έτσι, εάν πρόκειται για μικρό για ελάχιστο μέγεθος σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, γιατί ασχολούνται μαζί τους; Γιατί δεν αδιαφορούν, όπως αδιαφορούν με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και εσχάτως Πόντου; Αν πρόκειται για αμελητέα ποσότητα, γιατί γεμίσανε το γήπεδο; Για να δούνε τον Χατσερίδη να σκουντουφλάει; Να το ξαναπούμε για μία ακόμα φορά. Η αγάπη για την ομάδα, δεν είναι αρκετή για να γεμίσει τα γήπεδα στην Ελλάδα. Το μίσος για τον αντίπαλο είναι πιο ισχυρό κίνητρο.

ΚΑΙ καθώς οι μικρομεσαίες ομάδες, είναι να μασάς και να φτύνεις, ο Άρης είναι υπεραπαραίτητος. Ένας δυνατός Άρης, σαν κι αυτόν που βλέπουμε. Ποιες είναι δηλαδή οι ομάδες που μπορούν να κοντράρουν τους τρεις, επίδοξους πρωταθλητές ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό; Ο Ατρόμητος, έχω ξαναγράψει, όπως τον βλέπεις δεν σε πείθει. Ο Αστέρας έχει αποδείξει ότι είναι σκληρό καρύδι. Ο Άρης είναι πολύ πιο ισχυρό μέγεθος. Έχει φανέλα. Έχει κόσμο. Άντε πήγαινε να τον κερδίσεις μέσα,στο Βικελίδης. Ο πρώτος που θα υποστεί αυτή τη βάσανο, θα είναι ο ΠΑΟΚ. Την 7η αγωνιστική στις 21 Οκτωβρίου. Ο Άρης σίγουρα θα εξελιχθεί σε ρυθμιστή του πρωταθλήματος. Αυτή η γκρίνια τους, ότι ντε και καλά πρέπει να αναφερόμεθα σε Big5 βάζοντας και τους ίδιους μέσα, είναι ενοχλητική. Ότι ντε και καλά ανήκουν κι αυτοί στους μεγάλους. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο. Το μέγεθός τους είναι υπολογίσιμο. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Στη μουσική επιλογη Canned Heat & Ckarens “Gatemauth” Brown- Please Mr Nixon.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ