ΠΑΟΚ : Η δίωξη στον Λουτσέσκου, είναι αυτεπάγγελτη η δικαίωσή του

ΠΑΟΚ : Η δίωξη στον Λουτσέσκου, είναι αυτεπάγγελτη η δικαίωσή του

Κάποτε θα πεθάνει Ρουμάνος και θα σιγήσει! Η αλήθεια ποτέ, είναι μια και θα την ακούτε μέχρι να φύγετε εσείς από τη ζωή.

Πριν ακόμα οι μυγιάγγιχτοι συνέλθουν από το σοκ των δηλώσεων που Λουτσέσκου, που υποστήριξε πως «αυτά γίνονταν στη Γερμανία του Χίτλερ», ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του προπονητή του ΠΑΟΚ.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να τον δικαιώσει, αφού αυτό ακριβώς συνέβαινε στη Γερμανία του Χίτλερ και σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Δεν υπήρχε ελευθερία έκφρασης, αυτά που υποστήριζε ο καθένας έπρεπε να είναι απολύτως συμβατά με τη γραμμή της εξουσίας.

Και την περίπτωση μας, η εξουσία χάρισε στον τίτλο στη χάρτινη, δεν το παιγνίδι δεν παίχτηκε στο χόρτο όπως στις υπόλοιπες χώρες.

Αν το καθεστώς έλεγε μέσα Ιουλίου πως «ρίχνει χιόνι», δεν υπήρχε περίπτωση να πεις «ποιο χιόνι ρε, εδώ κοντεύουμε να σκάσουμε από τη ζέστη». Επιτρέπονταν οι τοποθετήσεις του τύπου «περάσαμε αξέχαστα στο χιονοδρομικό, κάναμε και σνόουμπορντ, ευχαριστούμε την καλή μας κυβέρνηση που μας ενημέρωσε για τον καιρό δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το τοπίο».

Η βασικότερη διαφορά της δημοκρατίας με τα καθεστώτα τύπου Χίτλερ, είναι η ελευθερία της έκφρασης και θεμέλιος λίθος αυτής, ο διάλογος.

Και τούτο γιατί η διαχωριστική γραμμή ελευθερίας και ασυδοσίας είναι λεπτή και δυσδιάκριτη, το απλούστερο πράγμα λοιπόν είναι η ανταλλαγή απόψεων.

Ο Λουτσέσκου εν προκειμένου, δεν προσπάθησε με το ζόρι να επιβάλλει τα δικά του πιστεύω, από που κι ως που απαγορεύεται να τα έχει;

Αναφέρομαι στις προηγούμενες τοποθετήσεις του που ήταν επαναλαμβανόμενες και μιλούσαν για κλοπή του πρωταθλήματος.

Βγήκε άραγε κάποιος να τον διαψεύσει;

Όσο είδατε εσείς άλλο τόσο κι εγώ κι ο λόγος είναι προφανής, δεν είχαν τι να του απαντήσουν.

Αναπόφευκτα λοιπόν θα κάνει και τις συγκρίσεις κι αυτές στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται! Με απαντήσεις και διάλογο
Το παραμυθάκι «δεν ασχολούμαστε» δεν έχει δράκο, για τον απλούστατο λόγο πως το δεν ασχολούμαι σημαίνει απαξιώνω, δε δίνω σημασία. Τα λεγόμενα του Λουτσέσκου συγκέντρωναν αναρίθμητα σχόλια, τα οποία επίσης δεν απαντούσαν επί της ουσίας, επιβεβαίωναν απλώς πως οι κλέφτες, οι κερατάδες, οι άσχημοι, εκνευρίζονται αφάνταστα όταν διαβάζουν την αλήθεια που τους ενοχλεί.

Το να τους ενοχλεί είναι ανθρώπινο εννοείται, η μη απάντηση επί τις ουσίας όμως συνιστά παραδοχή, οπότε, συνέχισαν και θα συνεχίσουν να λούζονται τις αλήθειες που τους πονάνε.

Υπό μια έννοια, νιώθω ομοιοπαθής με τον Ρουμάνο, πριν από κάνα μήνα ανέβασα μπλοκ με τίτλο «όσες σελίδες και να ρίξετε, χάρτινοι θα παραμείνετε», όπου περιέγραφα τις απανωτές και οργανωμένες αναφορές που δέχονταν οι σελίδες μου στο facebook, επειδή έγραφα στους χάρτινους, εκείνα που ντρέπονταν να διαβάσουν.

Τους εξήγησα όσο πιο απλά μπορούσα, πως η αλήθεια είναι πάντα μια και δε σβήνει, όσες φορές κι αν προσπαθήσουν να σβήσουν τους φορείς της.

Το ίδιο ισχύει και για τον Λουτσέσκου, αύριο μπορεί να τιμωρηθεί, να τον στείλουν εξορία,
Το σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα φύγει από την Ελλάδα για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του και πως κάποτε όπως όλοι μας, θα πεθάνει, οπότε θα σιγήσει για πάντα!

Η αλήθεια όμως δε θα σιγήσει ποτέ είναι μια και θα την ακούτε μέχρι να φύγετε εσείς από τούτη τη ζωή.

Το περσινό πρωτάθλημα εκλάπη από την ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, η κατακύρωση δυο συνεχόμενων αγώνων στις ομάδες που ΑΠΟΧΏΡΗΣΑΝ ΟΙΚΕΙΘΕΛΩΣ από το γήπεδο, κατάργησε ξεκάθαρα τον κανονισμό που προβλέπει ρητά πως άρχοντας του αγώνα είναι ο διαιτητής. Η ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο μάλιστα, τιμωρήθηκε!

Κανένας Σάββας Θεοδωρίδης με το «πήρα την ομάδα κι έφυγα» και κανένας Λυσσάνδρου «τρομάξαμε από μια φωτο που είδαμε και δεν βγαίνουμε να παίξουμε», δεν έχουν δικαίωμα να υποκαταστήσουν τα ισχύοντα.

Αν θεωρείτε πως αυτό προσομοιάζει με δημοκρατία και όχι με ολοκληρωτισμό, μπορείτε να κοιμάστε ανενόχλητοι.

Κανένας Λουτσέσκου δεν έχει τη δύναμη, να σας χαλάσει την ονείρωξη, αν και μέσα σας ξέρετε καλά, πως είναι όπως τα λέει…

ΥΓ, Σε παλιότερη αλλά όχι μακρινή συνέντευξη του Β, Μαρινάκης, είχε υποστηρίξει πως ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΧΟΥΝΤΑΣ.

Έχουμε απέναντι μας, πρωθυπουργό, υπουργούς, ΕΠΟ.

Άνθρωποι της δικαιοσύνης έφτιαξαν δικογραφίες κι έγιναν κριτικοί διαιτησίας.

Δεν έχω δουλειές με το δημόσιο, δε νοίκιασα ξενοδοχείο, δεν μπήκα στο λιμάνι, ούτε αγόρασα τη ΣΕΚΑΠ.
Ενίσχυσα την ομάδα με υπερβάσεις.

Δε θα επικρατήσουν στην Ελλάδα λογικές Μαδούρο.

Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα του Μαρινάκη και του κάθε Μαρινάκη να μιλάει, ακόμα και να επιδίδεται σε χαρακτηρισμούς, για τον ίδιο λόγο που υπερασπίζομαι το ίδιο δικαίωμα στον Λουτσέσκου και στον κάθε Λουυτσέσκου.

Οι θιγόμενοι μπορούν να απαντήσουν, έτσι συμβαίνει στις χώρες που δε συμβαίνουν αυτά που γίνοναν στη Γερμανία του Χίτλερ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ