Ολυμπιακός : Το μυαλό στο τόπι, και όλα θα γίνουν…

Ολυμπιακός : Το μυαλό στο τόπι, και όλα θα γίνουν…

Δεν έχει σημασία ποιους θα επιλέξει ο Μαρτίνς την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτός ξέρει. Σημασία έχει το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό, από τον πρώτο παίκτη έως τον τελευταίο οπαδό που θα βρεθεί στο γήπεδο, να είναι μόνο στο ματς και όχι σε όσα θα ακούσουν, θα διαβάσουν ή θα δουν...

Ωραία η πρεμιέρα του Γιάγια Τουρέ και η απόδειξη πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο για την επιστροφή στην δράση σε φουλ ρυθμούς. Δεν περιμέναμε άλλωστε το χθεσινό ματς για να… κρίνουμε τον τεράστιο Τουρέ. Ωραία και η παρουσία των νέων παικτών στο ματς με τον Λεβαδειακό. Καλή και η ξεκούραση των βασικών μετά από μια σειρά δύσκολων και απαιτητικών αγώνων.

Τώρα όμως όλα πάνε στην… άκρη. Την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Στο δρόμο της επιστροφής στην φυσική του θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να αντιμετωπίσει, ίσως τον βασικότερο του αντίπαλο μέσα στο «σπίτι» του. Λέω ίσως γιατί πάντα ο πρωταθλητής μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα ως φαβορί. Άρα η ΑΕΚ, αλλά με την ΑΕΚ θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός όταν πρέπει. Σύντομα.

Ο ΠΑΟΚ θα έρθει στο Καραϊσκάκη με τον «αέρα» της νίκης επί της ΑΕΚ στην Τούμπα και την σιγουριά που βγάζουν οι άνθρωποι του πως φέτος είναι η σειρά τους. Διαθέτει αναμφίβολα μια πολύ καλή ομάδα ικανή να πετύχει το όνειρο δεκαετιών των ανθρώπων και των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Είναι ένας μεγάλος αντίπαλος που θα έρθει στο Καραϊσκάκη για το πρώτο μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Δεν τίθεται θέμα πως προσμένουμε ένα μεγάλο ματς. Ένα ντέρμπι με τα… όλα του!

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας έχει την πρώτη «χρυσή» ευκαιρία στα χέρια του. Να πάει στο +5 από τον ΠΑΟΚ και να πάρει από νωρίς ένα δυνατό προβάδισμα για τον τίτλο.

Να αποδείξει πως το… λιμάνι παραμένει βαθύ για όλους. Αγωνιστικά πάντα. Το Καραϊσκάκη άλλωστε είναι αυτό που μπορεί και πρέπει να τον «σπρώξει» στην βαθμολογία για το απόλυτο, πόσο δε μάλιστα όταν έχει απέναντι του έναν από τους βασικούς αντιπάλους του για τον τίτλο.

Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς θα τα δούμε στις τελευταίες προπονήσεις. Το πιθανότερο είναι να μην αλλάξει το πλάνο του, να πάει με αυτούς που τον βγάζουν ασπροπρόσωπο έως τώρα. Είναι μεγάλη η σεζόν, θα πάρουν ευκαιρίες όλοι. Δεν έχει όμως σημασία ποιοι θα παίξουν. Ο Μαρτίνς ξέρει και έχει κερδίσει από νωρίς την απόλυτη εμπιστοσύνη για τις επιλογές του.

Σημασία έχει αυτοί που θα παίξουν να έχουν το μυαλό τους μόνο στο τόπι. Και όχι μόνο αυτοί που θα παίξουν αλλά και οι οπαδοί που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη. Από τον ΠΑΟΚ, οι «εντός, εκτός και επί ταύτα» πιθανότατα θα φτιάξουν το κλίμα που θέλουν. Αυτό που τους συμφέρει. Δικαίωμα τους. Πιθανόν να ψάξουν και για… δικαιώματα. Το μόνο δικαίωμα που οφείλουν να δώσουν οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι της… παράδοσης.

Αγωνιστικής πάντα. Μέσα στο χορτάρι να πάρουν τις «απαντήσεις». Αυτοί που θα παίξουν με την ερυθρόλευκη ριγωτή, ξέρουν και βεβαίως μπορούν. Το ντέρμπι άλλωστε είναι ήδη το θέμα συζήτησης στο Ρέντη. Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Λάζαρος, Φορτούνης ως Έλληνες νοιώθουν για τα καλά. Αλλά και ο Ομάρ ξέρει, τόσα χρόνια είναι πλέον κάτοικος Πειραιά. Και οι νέοι έχουν μάθει, έχουν μπει στο πετσί της ομάδας. Κατανοούν την μεγάλη σημασία ενός ματς που η νίκη δίνει σε αυτή την φάση… έξι βαθμούς.

Αφήστε λοιπόν το… κλίμα για τους άλλους. Τους τάδε βαθμούς με τα τόσα ματς λιγότερα. Τα μυθεύματα για τους… αυτοτραυματισμούς και τον… αυτοδιασυρμό που ζήσαμε πέρσι μετά το ματς της Τούμπας που δεν έγινε. Ας έχει σημασία εκείνο το ματς με το τωρινό, μόνο για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη μπορεί να «γραφτεί» το πρώτο «κεφάλαιο» στο πρωτάθλημα Νο45 για τον Ολυμπιακό. Ναι, είναι νωρίς, αλλά από νωρίς θα έχει διαμορφώσει καταστάσεις έχοντας πια τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον έναν βασικό αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ