Θα πουλήσει ο κ. Αλαφούζος. «Ας το πιστέψωμε»…

Θα πουλήσει ο κ. Αλαφούζος. «Ας το πιστέψωμε»…

Ο Γιώργος Χελάκης παρουσιάζει τρία «κρατούμενα» τα οποία δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Γιάννης Αλαφούζος καίγεται να «πουλήσει» την ΠΑΕ.

Πρόκειται ασφαλώς για δουλειά του Δώνη και του Νταμπίζα. Μπορείτε βέβαια να πείτε ότι αυτοί οι δύο είναι επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου. Ισχύει ως ένα βαθμό. Επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου ήταν και ο Αντρέα Στραματσιόνι που τα έκανε μούσκεμα. Η αλήθεια είναι πως ότι βλέπουμε φέτος στον Παναθηναϊκό είχε αφορμή την απόφαση του ιδιοκτήτη να σταματήσει να πληρώσει και να ρίξει το μπάτζετ σε επίπεδο Ατρόμητου και παρακάτω.

Ετσι ήρθε ο Νταμπίζας κι αυτός με την σειρά  του έπεισε τον Δώνη. Αυτοί έστρωσαν κάτω τον πισινό τους για να φτάσουμε να βλέπουμε όσα τώρα προκαλούν τον θαυμασμό.  Ο νέος Παναθηναϊκός είναι μια ωραία ιστορία που έχει δυο αναγνώσεις. Η πρώτη αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Φυσικά είναι η πιο ενδιαφέρουσα και έχουν γραφτεί τόσο και τόσα. Υπάρχει όμως και η άλλη που δεν είναι η αγωνιστική. Είναι η διοικητική-οικονομική κι έχει μια ορισμένη σημασία. Θα γράφαμε αργότερα για αυτήν ορισμένα πράγματα αλλά το συνεχές τρενάρισμα της εισόδου στην ΠΑΕ του κ. Παϊρότζ μας κάνει να επισπεύσουμε.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιες λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί ανάμεσα στον Ταϊλανδό επιχειρηματία και τον κ. Αλαφούζο. Να λοιπόν ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Δηλαδή το κουβεντιάζουν από τον Απρίλη οι δυο τους αλλά είναι οι λεπτομέρειες που το καθυστερούν. «Ας το πιστέψωμε», που έλεγες κι ο αείμνηστος Χαρρυ Κλυν υποδυόμενος τον αστυνόμο Μπέκα, στην εκπληκτική ταινία του «Αλαλούμ». Να το πιστέψουμε αλλά να μην το δέσουμε και κόμπο.

Από τον Απρίλη μέχρι τώρα, πάντα ενόψει της συμφωνίας, ο Γιάννης Αλαφούζος άρχισε να πληρώνει. Με καθυστέρηση, στην παράταση αλλά άρχισε να πληρώνει. Οσο έπεφτε το κάθε είδους κοστολόγιο στην ΠΑΕ τόσο έβαζε και βάζει το χέρι στην τσέπη. Ζημιά και μάλιστα μεγάλη είχε ήδη γίνει αλλά η ουσία παραμένει. Άλλη ζημιά δεν έγινε γιατί τελικά ο Αλαφούζος κι όχι ο Παϊρότζ ή κάποιος άλλος έβαζε και πλήρωνε. Το μπάτζετ έπεσε τόσο που φέτος η ΠΑΕ θα είναι πλεονασματική. Λίγα εκατομμύρια, αλλά πάντως κερδοφόρα. Αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.

Το δεύτερο αφορά τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία ευνοήθηκε σε υπερθετικό βαθμό ο Γιάννης Αλαφούζος. Και η ΠΑΕ αλλά ειδικότερα ο ιδιοκτήτης της. Τα χρέη που τον βάρυνα προσωπικά ρυθμίστηκαν σε εκατό είκοσι δόσεις. Γενναία ρύθμιση για την οποία δεν βρέθηκε κανείς να αντιδράσει. Όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών κάποιοι καταπίνουν το αμίλητο νερό. Εχουμε και λέμε λοιπόν. ΠΑΕ με κερδοφορία, χρέη ρυθμισμένα σε δέκα ολόκληρα χρόνια.

Υπάρχει και τρίτο κρατούμενο;  Ασφαλώς! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι έτσι και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι νεαροί Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μαυρομάτης, Εμμανουηλίδης και  λοιποί. Υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να αναλύσει περισσότερο γιατί οι μάνατζερς θα κάνουν ουρά έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ. Τρία λοιπόν τα κρατούμενα. Αν κάπως έτσι έχουν τα πράγματα τότε δεν βλέπω το λόγο να κλείσει τόσο γρήγορα η συμφωνία με τον κ. Παϊρότζ. Και, σε κάθε περίπτωση, ο Ταϊλανδός αγοράζει για να πουλήσει. Μπορεί κάλλιστα να μπει μπροστά και να κάνει αυτή την δουλειά για χάρη του νυν ιδιοκτήτη….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ