Η ΑΕΚ το έκανε εύκολο και απλό

Η ΑΕΚ το έκανε εύκολο και απλό

Οι ήττες από Άγιαξ και ΠΑΟΚ έθεσαν ζήτημα διαχείρισης για τους πρωταθλητές, που καλούνταν να βγάλουν αντίδραση. Και το έκαναν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Το παιχνίδι της εβδομάδας για την Σούπερ Λιγκ γίνεται σήμερα στο «Καραϊσκάκης». Για την ΑΕΚ ωστόσο το παιχνίδι της… εβδομάδας ήταν χθες. Το ματς με τον ΟΦΗ δεν ήταν απλή υπόθεση για την Ένωση. Οι ήττες από Άγιαξ και ΠΑΟΚ έθεσαν ζήτημα διαχείρισης για τους πρωταθλητές, που καλούνταν να βγάλουν αντίδραση. Και το έκαναν με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Η ΑΕΚ πέρασε… αέρας από την Κρήτη, δείχνοντας πως δεν αστειεύεται. Πως δεν είναι διαθέσιμη να θέσει σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της εντός συνόρων έτσι απλά. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ουσιαστικοί, θεαματικοί και ξεκάθαρα αποφασισμένοι. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα με τον ΟΦΗ μπορούσε κάποιος να αντιληφθεί πως θα κατέληγε το παιχνίδι.

Η Ένωση παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες της, έβγαλε την ποιότητά της στο γήπεδο και φρόντισε να μετατρέψει ένα επικίνδυνο ματς σε τυπική διαδικασία. Οι γκολάρες των Μπακασέτα, Γκάλο «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από νωρίς και από εκεί και πέρα δόθηκε η δυνατότητα να υπάρξει και η απαραίτητη συντήρηση.

Η ΑΕΚ την Τρίτη έχει μπροστά της ένα ματς-ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα ματς που στην περίπτωση που καταφέρει να κερδίσει, θα την βάλει ξανά στο… κόλπο. Μιας και θα πάρει κεφάλι τριών βαθμών από τους Πορτογάλους. Δεν θα είναι απλό και εύκολο, όμως αυτή η ΑΕΚ μπορεί.

Μια ΑΕΚ που στηρίζεται ξανά στην ομοιογένεια και στο δέσιμο που υπάρχει στα αποδυτήρια. Κάτι που φάνηκε και χθες. Είναι απίστευτη γκαντεμιά ο τραυματισμός του Λόπες, που θα χάσει εκτός απροόπτου το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Ένας ποδοσφαιριστής υπερ-απαραίτητος για την Ένωση, που δεδομένα θα λείψει.

Αυτή η ομάδα όμως έχει αποδείξει πως είναι… Λερναία Ύδρα. Η ΑΕΚ έχει μάθει να ζει με προβλήματα και να βρίσκει τους τρόπους να τα ξεπερνά. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Όλοι θα βγουν μπροστά και θα κάνουν ένα βήμα παραπάνω, για να καλυφθεί αυτή η τεράστια απουσία. Και στο τέλος να πανηγυρίσουν μαζί με τον Έλντερ το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Ένα πρωτάθλημα που ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα που θα καταλήξει. Θα δούμε και το ματς στο Φάληρο απόψε. Που για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρτίνς θα δώσει το πρώτο σημαντικό της τεστ για φέτος. Αν το περάσει, θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ για το… δεύτερο. Αν «κοπεί» από το πρώτο, τότε στα δικά μου μάτια πιθανότατα η δυάδα που κυνήγησε μέχρι τέλους πέρυσι τον τίτλο, θα είναι εκείνη που θα το κάνει και φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ