Όταν δε φοράς κολάρο, βλέπεις το Χριστό Φαντάρο

Όταν δε φοράς κολάρο, βλέπεις το Χριστό Φαντάρο

Το γκολ δεν υπάρχει ούτε σε ταινία, αν πεις του Σπίλμπεργκ να υπογράψει την απόλυτη ποδοσφαιρική κωμωδία, τέτοιο γκολ δε θα σκηνοθετήσει.

Στο αγωνιστικό σκέλος του αγώνα θ’ αναφερθώ αύριο, όπως και την προηγούμενη Κυριακή μετά το ματς με το χαρτί, ήμουν λίγο πιο εξαντρίκ.

Θα ξεκινήσω από το φινάλε του χθεσινού κειμένου, όπου έγραψα χαρακτηριστικά πως:

«Όπως η χάρτινη σημάδευε τα δοκάρια, έτσι και σήμερα θαρρώ πως ακόμα κι αν ο γαύρος πλασάρει σε κενή εστία και η μπάλα ταξιδεύει ανενόχλητη προς τα δίχτυα, μια αόρατη δύναμη θα την τραβήξει πίσω.».

Τώρα που το έργο έπαιξε σε κοινή θέα, καταλάβατε όλοι τι ήθελε να πει ο ποιητής. Ακόμα κι εσείς που ειρωνευόσασταν.

Βασικά σας τα έγραφα από πέρσι, μετά τα δυο καπάκια σκηνικά της Τούμπας, πως οι λαδιές που κάνεις στη ζωή, πληρώνονται και μάλιστα με τρόπο που δε σου στερεί μόνο αυτά που έκλεψες, αλλά πολλά περισσότερα. Σε περίπτωση που η επιστροφή των κλοπιμαίων ήταν αρκετή, θα γινόμασταν όλοι κλέφτες, αφού ο μοναδικός κίνδυνος θα ήταν να επιστρέψουμε τη λεία.

Πέρσι δε θα μας έκλεψαν μόνο το πρωτάθλημα, κινδυνέψαμε να χάσουμε και τη δεύτερη προνομιούχο θέση.. Ο γαύρος βρέθηκε καβάλα στ’ άλογο μετά την αφαίρεση εννιά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, θα έπαιζε προκριματικά στο C.L. και θα μετριαζόταν η απώλεια του πρωταθλήματος, αρκούσε όμως ένα αναπάντεχο Χ με τον Κομπότη για να πέσει 3ος..

Για την ιστορία το γκολ με το οποίο ισοφάρισε ήταν καραμπινάτο οφσάιντ, ψιλά γράμματα όμως! Τα έχουμε πει αυτά, ο Τσίπρας μας είχε τάξει το πρωτάθλημα. είμαστε οι ευνοημένοι της κυβέρνησης κι ο Ιβάν κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ…

Αν και το σημερινό διπλό μου έδινε κάθε δικαίωμα να βγάλω άχτι, εκτονώνοντας όλη την περσινή οργή, δράττομαι της ευκαιρίας να βγάλω κάτι πιο ανθρώπινο, συντασσόμενος με τη φιλοσοφία που ανέδειξε πέρσι όλος ο ΠΑΟΚ. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα στη θέση μας θα είχε φέρει τον κόσμο ανάποδα, εμείς αρκεστήκαμε σε ένα συλλαλητήριο για κάθε περίπτωση, γιατί δε μπορούσαμε να κάνουμε τους μουγκούς, ενώ είχαμε πέσει θύματα καραμπινάτων κλοπών.

Ήταν η επιτομή της αξιοπρεπούς αντίδρασης.

Ούτε κλάψαμε, ούτε απειλήσαμε σαν τον Τζάμπα, με το «ας τολμήσουν να αλλάξουν την απόφαση»,

Κι αυτά που λέει ο Λουτσέσκου δεν είναι Μαρθαβουρτσισμός, όπως έγραψε πρόσφατα ο Καίσαρης, το ότι μαζέψαμε τους περισσότερους βαθμούς στο χόρτο και χάσαμε δυο αγώνες από ομάδες που έπαιξαν θέατρο, επειδή φοβήθηκαν να μας αντιμετωπίσουν, είναι καταγραφή της πραγματικότητας!

Την οποία επί της ουσίας, ουδείς τόλμησε να διαψεύσει, η μόνη προσπάθεια είναι να ευνουχιστεί είτε με την προπαγανδιστική υπερπροβολή της εικόνας του Σαββίδη, είτε με αφορισμούς, είτε με διώξεις που ισοδυναμούν με φίμωτρο.

Τέλος πάντων, το ηθικό δίδαγμα είναι πως στη ζωή δεν πρέπει να λέτε ψέματα, να κοροϊδεύετε, να κλέβετε, να κάνετε π@@στιές.

Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι βέβαια, η αδυναμίες είναι συνυφασμένες με την ανθρώπινη φύση, άλλο όμως το έκανα μια γκέλα κι άλλο το κάνω κάτι οργανωμένα, το στήνω, το σχεδιάζω. και πατώ επί πτωμάτων για να ξεπλύνω τη μπόχα που αναδύουν οι πράξεις μου

Ακόμα χειρότερα δηλαδή,  όταν μετά την π@@στιά προσπαθώ να βγω από άνω και να ποδοπατήσω το θύμα μου.

Όλα αυτά που κάνεις, θα τα λουστείς στο πολλαπλάσιο και μετά απ’ αυτά που υπέστη το χαρτί που ακόμα δεν έχει ανάψει το θερμοσίφωνο, πήρε κι ο γαύρος μια ακόμα πιο πειστική απάντηση

Το γκολ που έβαλε σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ούτε σε ταινία, αν πεις του Σπίλμπεργκ να  υπογράψει την απόλυτη ποδοσφαιρική κωμωδία, τέτοιο γκολ δε θα σκηνοθετήσει.

Από την πορεία της μπάλας μέσα από τα πόδια του τερματοφύλακα, μέχρι την εκτέλεση του αμυντικού

Αν αρχίσω να απαριθμώ και τα γκολ που Έ-Χασαν, όλη η θύρα 7 θα πάει να μονάσει!…

Μετανοείτε λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά, από εκεί που η ομάδα σας ήταν πρωτοπόρος, το μόνο που θα την λυτρώσει είναι μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος!

Ένα καλό μάθημα το πήρατε ήδη, πως όταν δε φορά κολάρο, βλέπει το Χριστό φαντάρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ