H AEK παίζει, δεν κρύβεται και αυτό… φοβίζει

H AEK παίζει, δεν κρύβεται και αυτό… φοβίζει

Το 90λεπτο με την Μπενφίκα ήταν η πρώτη top απόδειξη για την πρόοδο της ΑΕΚ –Στην Ελλάδα όμως είναι η δουλειά της.

Στο 0-2 της Μπενφίκα, άπαντες θυμήθηκαν τα 4 του ΠΑΟΚ και το πώς μπορεί να έρθουν περισσότερα διότι στην Τούμπα πάτησαν… φρένο, αλλά στον όμιλο του Champions League τα γκολ μετρούν.

Αντ’ αυτού και μετά τα λάθη του Μπάρκα και του Τσιγκρίνσκι στο 0-1 και του Μπακασέτα στο 0-2, μετά το 20’ ξεκίνησε η πιστοποίηση της δουλειάς που κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην ΑΕΚ και εκτός συνόρων. Παίζει μπάλα, δεν κρύβεται, δεν φοβάται. Η Μπενφίκα των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων μπάτζετ, των παικταράδων μεσοεπιθετικά και του εξαιρετικού τερματοφύλακα έμεινε πίσω να προσπαθεί να αντιδράσει στην επιθετικότητα της ΑΕΚ.

Μια επιθετικότητα που αριστερά έβγαζε συνεχώς παίκτες (Χουλτ και Μάνταλος), αλλά δεξιά (με Μπακασέτα και Μπακάκη) αδυνατούσε να το κάνει στο ρυθμό που έπρεπε. Και έτσι δεν ήρθαν πολλές μπάλες στην περιοχή. Παρόλα αυτά ήρθαν τρεις φάσεις (Πόνσε, Κλωναρίδης, Μπακασέτας) για να σκοράρει η ΑΕΚ. Σε αυτή του Μπακασέτα ο Βλαχοδήμος έκανε απόκρουση top επιπέδου και έσωσε το 1-2 πιο νωρίς. Στην φάση της αποβολής ο Πόνσε σαν… αλεπού τρυπώνει, παίρνει την κίτρινη και αλλάζει το τσιπάκι του αγώνα.

Εκεί έγινε το κλικ. 45 λεπτά, δύο γκολ πίσω και ένα ΟΑΚΑ «καμίνι» για να βοηθήσει την ομάδα να γυρίσει το ματς. Η ΑΕΚ βγήκε έξω με ενέργεια και τον κόσμο πλέον στην εξίσωση. Σε αγώνα top επιπέδου Champions League και η πανίσχυρη Μπενφίκα δεν ξεμυτούσε από την άμυνα της. Η αριστερή πλευρά της ΑΕΚ με τον Χουλτ να την έχει πάρει όλη και τον Μάνταλο πια να παίζει πιο μέσα, ήταν κίνδυνος-θάνατος.

Δεν θυμάμαι φάση να έκοψαν τον Χουλτ. Ο Αντρέ Αλμέιδα σίγουρα θα φύγει με ψυχολογικό πρόβλημα από το πάρτι που του έστησε ο Σουηδός. Και να το 1-2 έτοιμο για τον Κλωναρίδη, αμέσως μετά η φοβερή πάσα του Μπακασέτα για τον Οικονόμου, ξανά Κλωναρίδης 2-2. Το τσιπάκι της ΑΕΚ έχει αλλάξει. Παίζει ποδόσφαιρο, κάνεις φάσεις και όταν έρχονται και τα γκολ γίνονται και τέτοια θαύματα. Σε αγώνα Champions League; Ναι, σε αγώνα Champions League με την αντίπαλη ομάδα να έχει MVP τον τερματοφύλακα της.

Και αν ο Κλωναρίδης έβλεπε δίπλα του τον Γιακουμάκη και πάσαρε τώρα θα γράφαμε για την επικότερη ανατροπή ελληνικής ομάδας στον θεσμό. Έγινε το λάθος από τον Κλωναρίδη, έγινε το λάθος στην άμυνα όταν 6 παίκτες κοιτούσαν τον Σεμέδο και ο Μπάρκας ήταν ένα κλικ σε λάθος θέση και το 3-2 έγινε 2-3. Σε αυτό το επίπεδο, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μια στιγμή και καταστρέφονται όλα.

Η ΑΕΚ το έζησε και με τον Αγιαξ και με την Μπενφίκα. Ειδικά χθες ήταν πολύ σκληρό μάθημα. Αλλά πρέπει επουδενί να μην παρεκκλίνει του στόχου της. Με το ίδιο πλάνο να συνεχίσει. Να παίζει ποδόσφαιρο, να παράγει και θα έρθουν τα γκολ. Ακόμη και με δύο αναγκαστικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα (Πόνσε, Οικονόμου), ακόμη και με πολλούς τραυματίες εκτός (Λιβάγια, Λόπες, Αλεφ, Μπογέ, Αλμπάνης), ακόμη και με τιμωρίες (Λιβάγια, Λόπες). Θα την βρει την άκρη της αν έχει πίστη στο πλάνο, υπομονή και ο κόσμος την στηρίξει έμπρακτα.

Η αλήθεια είναι ότι η νέα ΑΕΚ με το ποδόσφαιρο που παίζει… φοβίζει τους αντιπάλους. Για την Ελλάδα μιλάμε, διότι στο Champions League το επίπεδο ομίλων είναι μια άλλη συζήτηση και διαδικασία με άλλες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά. Το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που της έδωσε τον τίτλο πέρυσι. Αν ήταν πλήρης και πιο σοβαρή σε στιγμές, θεωρώ ότι κιόλας θα είχαμε δει σπουδαία πράγματα. Αναφέρομαι στα ματς κυρίως με ΠΑΟΚ και Μπενφίκα, εκεί που η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο και τελικά έχασε.

Είναι νωρίς αλλά ο δρόμος της ΑΕΚ έχει διαφανεί. Και τον διαβαίνει πιστά. Και το επόμενο παιχνίδι θα είναι με τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό με πολλά προβλήματα που δεν θεωρώ ότι τη δεδομένη στιγμή μπορεί να φτάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ΑΕΚ. Αν δεν κερδίσει αυτή η ΑΕΚ, αυτό τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι θα είναι το πρώτο μεγάλο «έγκλημα» της ΑΕΚ προς την υπεράσπιση του τίτλου. Οι διαφορές είναι εμφανείς και πιστεύω στο ΟΑΚΑ θα… απλωθούν στο χορτάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ