Ολυμπιακός : Ποια Μίλαν; Πάνω απ’ όλα η ΑΕΚ

Ολυμπιακός : Ποια Μίλαν; Πάνω απ’ όλα η ΑΕΚ

Σήμερα μπορεί να παίζει παιχνίδι στο Μιλάνο, κόντρα στη μεγάλη Μίλαν, όμως το μυαλό του Μαρτίνς βρίσκεται αλλού. Που; Μα στο επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ο.Α.Κ.Α την προσεχή Κυριακή. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι το ματς για το πρωτάθλημα είναι σημαντικότερο, αφού μια ακόμη ήττα σε ντέρμπι θα κοστίσει πολύ τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα.

Μετά την ήττα την περασμένη Κυριακή στο Φάληρο από τον ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, προσπερνώντας το αποψινό ματς με την τεράστια Μίλαν στο Σαν Σίρο. Αυτή η διαπίστωση δεν οδηγεί σε καμία περίπτωση στο συμπέρασμα ότι σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα παρουσιαστούν αδιάφοροι στο Μιλάνο, αλλά σίγουρα αν μπορούσαν να διαλέξουν από πριν πιο από τα δύο θα κέρδιζαν θα διάλεγαν το ελληνικό ντέρμπι, έστω και αν από την άλλη μιλάμε για μια πιθανή επιτυχία κόντρα σε έναν ευρωπαϊκό κολοσσό. Με βάση το ρεπορτάζ τις ίδιες σκέψεις πρέπει να κάνει και ο Πορτογάλος προπονητής, αφού η σημερινή ενδεκάδα θα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό της, για να μην πω στο σύνολο της, γεμάτη από παίκτες που μέχρι τώρα δεν έχουν βρει σοβαρό χρόνο συμμετοχής.

Οι παίκτες που θα βρεθούν απόψε στο χορτάρι μπορεί να μην λογίζονται ως βασικοί μέχρι τώρα, δεν είναι όμως και δεύτερης διαλογής. Το κακό για τον Ολυμπιακό βρίσκεται αλλού. Πρώτον στο ότι δεν είναι δυνατόν μια ενδεκάδα που δεν έχει παίξει μαζί σαν σύνολο να βρει συνοχή και χημεία στο παιχνίδι της ξαφνικά σε ένα βράδυ. Δεύτερον παίκτες χωρίς αγωνιστικό ρυθμό πολύ εύκολα βγάζουν σε ματς υψηλών απαιτήσεων κούραση γρηγορότερα και πολλές φορές μέχρι και τραυματισμούς. Το λάθος του Μαρτίνς είναι ότι δεν φρόντισε στους προηγούμενους αγώνες να βάλει στην εξίσωση της ενδεκάδας περισσότερους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να έχει λύσεις και μεγαλύτερο πραγματικό βάθος πάγκου. Το σημερινό είναι από εκείνα που οι προπονητές στην λεγόμενη οικονομία ενός ομίλου δεν το υπολογίζουν και πολύ. Από την άλλη είναι ένα παιχνίδι που μπορεί πολύ εύκολα να σου δημιουργήσει προβλήματα από εκεί που δεν το περιμένεις αν δεν το αντιμετωπίσεις με την δέουσα σοβαρότητα. Ένα σκορ μεγάλο εις βάρος σου δεν λέει κάτι, αλλά λειτουργεί ορισμένες φορές συσσωρευτικά. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ αν συνοδευτεί με μια βαριά ήττα απόψε θα προσθέσει άγχος και πίεση για την Κυριακή.

Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει το βράδυ. Φοβάμαι ότι ο Ολυμπιακός δεν πάει σωστά θωρακισμένος στο Μιλάνο. Η πιθανή χρησιμοποίηση του Τουρέ στη βασική ενδεκάδα στερεί σημαντικά τρεξίματα στην ελληνική ομάδα. Εάν μάλιστα γίνει με ταυτόχρονη παρουσία του Νάτχο στη μεσαία γραμμή τότε ειλικρινά δεν μπορώ να δω τον τρόπο που θα αναχαιτισθεί η Μίλαν και δεν θα φθάνει με ευκολία στην περιοχή των ερυθρόλευκων. Για να έχεις ελπίδα να πάρεις κάτι επιβάλλεται να τους φοβίσεις λίγο. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν την υπερομάδα του παρελθόντος, αλλά δεν είναι σε κακή κατάσταση και η βαθμολογική τους συγκομιδή στο Καμπιονάτο τους αδικεί. Το τελεσίγραφο της διοίκησης στον Γκατούζο δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την αποστολή για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς αφού η ιταλική πλευρά αντιμετωπίζει την αποψινή αναμέτρηση ως ιδανική συνθήκη για επανεκκίνηση. Στα του ομίλου μια ήττα σήμερα δεν αποκλείει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας για να περάσει στην επόμενη φάση, λογικά, θα πρέπει να κάνει αποτέλεσμα στην Ισπανία με την Μπέτις. Τα σημαντικά είναι αλλού. Στην δυάδα με την αδύναμη του γκρουπ Ντουντελάνζ, εκεί που το 2 στα 2 είναι απαραίτητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ