Ο ΠΑΟΚ ντύθηκε… Μπενφίκα στη Λευκορωσία!

Ο ΠΑΟΚ ντύθηκε… Μπενφίκα στη Λευκορωσία!

Ο Δικέφαλος κέρδισε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ όπως σχεδόν τον είχαν κερδίσει οι Πορτογάλοι στην Τούμπα.

Το… τρένο «express ΠΑΟΚ» δεν έκανε στάση ούτε στη Λευκορωσία. «Καλώς τα παιδιά…», 3-0 στο 17’, διπλό με 4-1 στο τέλος και γεια σας. Ο ΠΑΟΚ έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο ένα ευρωπαϊκό βράδυ που ήταν κάτι σαν πρόωρος τελικός για τη 2η θέση του ομίλου του Europa League από τη 2η αγωνιστική. Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η βασική ανταγωνίστρια για τη 2η θέση του ομίλου (πίσω από την Τσέλσι που είναι το λογικό και ακλόνητο φαβορί) βρέθηκε στο καναβάτσο από τον ΠΑΟΚ, μέσα στην έδρα της, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτό.

Σε προηγούμενα ματς το… «express ΠΑΟΚ» πήγαινε με χαμηλές ταχύτητες αλλά δεν έβγαινε από τις ράγες του. Στη Λευκορωσία πάτησε γκάζι και ξεκαθάρισε από νωρίς ποια ομάδα είναι ανώτερη. Όταν η ΜΠΑΤΕ πήγε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε σε 3-1, ο ΠΑΟΚ της έβαλε άλλο ένα γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη που ήρθε με 4-1.

Ο Δικέφαλος έκανε τους Λευκορώσους να μοιάζουν πολύ «λίγοι» μπροστά του, παρότι είχαν κερδίσει την πρώτη αγωνιστική μέσα στην Ουγγαρία τη Βίντι. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και αυτό ήταν ξεκάθαρο, αλλά παρά τη νίκη με 4-1 και τη συνολικά καλή εμφάνιση, προσωπικά περιμένω να αποδώσει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια! Ναι, επιμένω ότι οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτό που έχουμε δει έως τώρα στο γήπεδο.

Ο Δικέφαλος ήταν εύστοχος, ουσιαστικός και δολοφονικός. Με press και re-press υποχρέωσε στο ξεκίνημα του αγώνα την γηπεδούχο ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ σε έναν παθητικό ρόλο και όταν έκλεβε μπάλες στο πρέσινγκ που ασκούσε, εκτελούσε με χειρουργική ακρίβεια.
Η ανωτερότητα και ο τρόπος που κέρδισε ο ΠΑΟΚ την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μέσα στην έδρα της (με 4-1), μου θύμισε την ήττα του Δικέφαλου από την Μπενφίκα στην Τούμπα με το ίδιο σκορ. Με τη διαφορά όμως ότι οι Πορτογάλοι πιέστηκαν αφόρητα στα πρώτα 20 λεπτά στη Θεσσαλονίκη, όταν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, πριν «σκοτώσουν» τους «ασπρόμαυρους», εκμεταλλευόμενοι όλα τα λάθη τους.

Ο ΠΑΟΚ ντύθηκε… Μπενφίκα στη Λευκορωσία, έκανε 3Χ3 γκολ στις τρεις τελικές προσπάθειες που είχε στο πρώτο ημίχρονο (ποσοστό 100%!) και όταν η ΜΠΑΤΕ πήγε να βγάλει αντίδραση και μείωσε σε 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο, της έβαλε άλλο ένα γκολ για να την τελειώσει. Στο τέλος είχε και δοκάρι ο Μπίσεσβαρ, οπότε λίγο έλειψε να γίνει και το 5-1!

Ο Δικέφαλος ήταν αποφασιστικός και είχε τεράστια αυτοπεποίθηση στη Λευκορωσία και ο τρόπος που κύλησε το ματς δεν άφησε να φανεί σε κανένα σημείο η κούραση που είχε από τα συνεχόμενα ματς και κυρίως είχε εμφανιστεί έντονα στο Καραϊσκάκη, από όπου βέβαια έφυγε με ένα μεγάλο διπλό δείχνοντας προσωπικότητα.

Πλέον έφερε τα πράγματα στον όμιλο του Europa League στα μέτρα του. Με 2Χ2 νίκες επί της Βίντι στα ματς που ακολουθούν (πρώτα στην Τούμπα 25/10 και μετά στην Ουγγαρία στις 8/11) καθαρίζει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Πριν από εκείνα τα ματς όμως ο Δικέφαλος θέλει να μείνει συγκεντρωμένος στο παιχνίδι που ακολουθεί τώρα, την Κυριακή (7/10) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα, για να κάνει το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ