Και πιο έτοιμη είναι και το θέλει περισσότερο

Και πιο έτοιμη είναι και το θέλει περισσότερο

Όταν το παιχνίδι πηγαίνει στις λεπτομέρειες, όπως αναμένεται να είναι αυτό το αποψινό, συνήθως το παίρνει εκείνος που το θέλει περισσότερο και που γνωρίζει καλά από τέτοιες καταστάσεις.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι φέτος, σε ένα ντέρμπι που έρχεται σχετικά νωρίς. Είναι δεδομένο πως καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ακόμα ανεβάσει στροφές αγωνιστικά, ωστόσο ακόμα και στο… ρελαντί τους, έχουν δείξει δείγματα. Που στα δικά μου μάτια καθιστούν τους Κιτρινόμαυρους το φαβορί για τη νίκη απόψε.

Όχι τόσο λόγω έδρας, όσο λόγω των στοιχείων που έχουν καταθέσει στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους. Με τελευταίο… δείγμα για τους δύο, να είναι τα ματς με Μπενφίκα και Μίλαν. Η μεν ΑΕΚ γνώρισε την ήττα σε ένα παιχνίδι που για ένα πλασέ δεν κατέληξε στα δικά της χέρια και ο δε Ολυμπιακός με την… φρέσκια ενδεκάδα του άντεξε μέχρι το 70’ απέναντι στην ιταλική ομάδα. Που πέρυσι απέτυχε δις να κερδίσει την Ένωση.

Αυτά τα ματς σαφώς και δεν αποτελούν κριτήριο για το τι θα γίνει την Κυριακή. Που στην τελική δεν είναι απαραίτητο πως θα κριθεί μονάχα από το ποιος θα είναι καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε δεν κερδίζει πάντα εκείνος. Ωστόσο, τα παιχνίδια της εβδομάδας που προηγήθηκαν είναι ένας οδηγός για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ παραμένει ένα σύνολο με ομοιογένεια, που φέτος έχει αποκτήσει την ικανότητα να αποδίδει και ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, μιας και με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ακόμα και στα ματς που έχασε, ήταν ανώτερη του αντιπάλου της. Και αυτό σίγουρα κάτι λέει. Κυρίως ενόψει συνέχειας.

Από την άλλη, το σύνολο του Μαρτίνς δεν έχει ακόμα κατορθώσει να παρουσιάσει συγκεκριμένη ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Παρότι με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μίλαν αγωνίζεται σχεδόν με τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Στα ντέρμπι αυτά τα στοιχεία έχουν πάντα τη σημασία τους.

Όταν το παιχνίδι πηγαίνει στις λεπτομέρειες, όπως αναμένεται να είναι το αποψινό, συνήθως το παίρνει εκείνος που το θέλει περισσότερο και που γνωρίζει καλά από τέτοιες καταστάσεις. Η συγκεκριμένη ΑΕΚ δείχνει πιο έτοιμη από τον αντίπαλό της στον εν λόγω τομέα και εφόσον συνεχίσει στο τέμπο που ήταν στα προηγούμενα ματς, δύσκολα θα φύγει από το ΟΑΚΑ χωρίς το «τρίποντο».

Θα επιμείνω πως για την ΑΕΚ είναι ευκαιρία ο αποψινός αγώνας. Όχι τόσο για να ξεφύγει στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, όσο για να… τεστάρει τις αντοχές των Ερυθρόλευκων, μετά από μια δεύτερη ήττα σε ντέρμπι. Που δεν είναι βέβαιο πως είναι… ανθεκτικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ