Αν γυρίσει αριστερά στον πάγκο ο Μαρίνος θα δει τον Χριστόφορο, part II

Αν γυρίσει αριστερά στον πάγκο ο Μαρίνος θα δει τον Χριστόφορο, part II

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ντέρμπι. Για το γεμάτο οπλοστάσιο του Μαρτίνς και για τον άδειο πάγκο του Ουζουνίδη. Την παράδοση της ΑΕΚ και για τον Δανό διαιτητή που σφυρίζει.

ΣΟΚ στην ΑΕΚ. Μάνταλος, Οικονόμου, Αλεφ, off. από το ντέρμπι. Ξανά μανά αν ο Ουζουνίδης γυρίσει αριστερά στο πάγκο θα δει τον Χριστόφορο Κόλα. Θα φτάσουμε κι εκεί. Κατ αρχήν να πούμε ότι πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι. Σημαντικό. Και γι’ αυτόν που θα το κερδίσει. Και γι’ αυτόν που θα το χάσει. Στην ισοπαλία, θα σκάσουν στα γέλια στη Θεσσαλονίκη, θα χαμογελάνε στον Πειραιά, θα ζοριστούν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και οι δυο μετράνε από δύο ήττες. Εγχώριες από τον ΠΑΟΚ, ευρωπαϊκές από Μπενφίκα και Μίλαν. Και οι δύο, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις εμφανίσεις. Και οι δύο στηρίζουν τους προπονητές τους. Με επιθετική ανακοίνωση-Καραπαπά ο Ολυμπιακός. Με διαρροές η ΑΕΚ . Για τη στοχευμένη και συγκεκριμένη ομιλία του Ουζουνίδη στο ημίχρονο με τη Μπενφίκα: «Πάμε να το γυρίσουμε, να παίξουμε από τα άκρα. Εκεί έχουν πρόβλημα». Οκ. Στο ημίχρονο στη Τούμπα τι τους είπε; Στο ημίχρονο στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ, ποιες ήταν οι οδηγίες; Μία ακόμα διαρροή, η ομιλία στους ποδοσφαιριστές και η σιγουριά ότι, «αν παίξουμε έτσι θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό». Δηλαδή θα παίξει ο Ολυμπιακός για 45 λεπτά με δέκα παίκτες; Ξένος θα είναι ο διαιτητής. Δανός. Δεν θα σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος, ο Μάνταλος, ο Καλογερόπουλος.

ΕΙΠΑΜΕ ότι το ματς είναι ζόρικο. Δεν τον παίρνει τον Ολυμπιακό για τρίτη σερί ήττα σε επτά μέρες. Στην ΑΕΚ στηρίζουν τον Μαρίνο, αλλά το καμπανάκι άρχισε να χτυπάει. «Τα τρία άσχημα αποτελέσματα (Άγιαξ, ΠΑΟΚ, Μπενφίκα) ήταν μαγική εικόνα, αλλά, ένα στα τέσσερα πρέπει να το πάρει. Ας κερδίσει κι ας μην παίξει καλά». Κι αν δεν το πάρει; Σχετικά με το παιχνίδι, θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Αν πας να κάνεις στο ποδόσφαιρο, τον Πιτ Παπαδάκο θα γίνεις ρεζίλι. Διαπιστώσεις μπορείς να κάνεις. Στις προβλέψεις θα εκτεθείς. Ποιος μπορούσε να βρει ότι με 23-4 τελικές το ματς στο Καραϊσκάκης θα κρινόταν με αυτογκόλ του Βούκοβιτς;

ΤΑ βάζεις κάτω λοιπόν κι αυτό που βλέπεις είναι ότι οι δύο ομάδες περισσότερο έχουν ν’ ασχοληθούν και να λύσουν τα δικά τους θέματα, παρά με τον αντίπαλο. Δεδομένο το πρόβλημα στην άμυνα της ΑΕΚ. Εύκολα τα ατομικά και ομαδικά λάθη, εύκολα φτάνει να σκουντάει το δίχτυ ο αντίπαλος. Τα οκτώ γκολ παθητικό στις τρεις ήττες δεν τα λες και λίγα. Εξ ίσου σοβαρό το πρόβλημα με τον Σιμόες. Δεν έχει τρεξίματα δεν έχει καθαρό μυαλό και δεν ύπαρχουν λύσεις στο πάγκο για να πάρει ανάσες. Με επιφανείς ρεπόρτερς να μην θέλουν να πιστέψουν ότι «ο Σιμόες εκφράζει δυσαρέσκεια για τη μη ανανέωση του συμβολαίου του». Επιθετικά δεν τη φοβάσαι την ΑΕΚ. Τη βρίσκει την άκρη. Ακόμα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ που έμεινε στο μηδέν, είχε τις φάσεις για να σκοράρει. Ένα μικρό ερωτηματικό, σε τι κατάσταση θα εμφανισθεί ο Λιβάγια μετά τον τραυματισμό του.

ΤΟ Νο1 θέμα ωστόσο για τον Ουζουνίδη είναι αυτό, που είχαμε πει και για το ματς της Τούμπας. Αν στραβώσει το ματς και γυρίσει αριστερά στον πάγκο θα δει τον Χριστόφορο Κόλα. Με τις λύσεις πλέον μετά τους τραυματισμούς Πονσέ-Λόπες και τους Μάνταλο, Άλεφ, Οικονόμου off να είναι ακόμα πιο περιορισμένες. Και αυτούς που παίζουν να έχουν επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Αν προηγηθεί η ΑΕΚ, ΟΚ. Αν το ματς μένει στο μηδέν-μηδέν, αν το φάει πρώτη, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για να το γυρίσει; Παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στα ευρωπαϊκά ματς, στο τέλος καταρρέουν. Ακόμα και κατά της Μπενφίκα των δέκα ποδοσφαιριστών, όταν έγινε στο 73´ το 2-3, δεν είχαν δυνάμεις να αντιδράσουν.

ΕΧΕΙ κι ο Ολυμπιακός τα θέματά του. Με κυρίαρχο αυτό στο σκοράρισμα. Ο Μαρτίνς στόχευσε το ντέρμπι με την ΑΕΚ κι έβαλε στο Μιλάνο τη «δεύτερη» ομάδα. Με τους Γκιγιέρμε Νάτχο, Γκερέρο να βγάζουν 90 λεπτά και τον Τουρέ 83, είναι προφανές ότι απόψε θα ξεκινήσουν οι «βασικοί», που θα είναι 100% φρέσκοι. Κι από κει πέρα θα υπάρχει ένας γεμάτος πάγκος για λύσεις σε οποιαδήποτε γραμμή. Με την ΑΕΚ να βγαίνει μπροστά οι Ποντένσε Λάζαρος (που θα έχει κι έναν λόγο παραπάνω) θα βρουν χώρους να κάνουν παιχνίδι. Το ζήτημα είναι να αξιοποιήσουν τις φάσεις που θα φτιάξουν. Στην άμυνα οι υψηλόσωμοι στόπερ θα πρέπει να βρουν λύσεις στη μαστοριά του Λιβάγια και τη ταχύτητα του Κλωναρίδη. Αν ήμουν Μαρτίνς θα το πήγαινα στο λάου- λαού για να χτυπήσω από δεύτερο ημίχρονο και μετά. Όταν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θ’ αρχίσουν να κουράζονται και τα χέρια του Ουζουνίδη θα είναι δεμένα. Οψόμεθα.
ΣΤΟ διά ταύτα. Όπως λέγαμε και για το ντέρμπι του Καραϊσκάκης, ένα τσαφ κι όλα αυτά πήγανε περίπατο. Άλλωστε και το ντέρμπι της Τούμπας στα ατομικά λάθη κρίθηκε. Υπάρχει βέβαια και η παράμετρος της παράδοσης. Με τον Ολυμπιακό, να έχει να φύγει χαμογελαστός από το ΟΑΚΑ, τρεισήμισι χρόνια. Από τον Μάρτιο του 2015. Στο ματς του Κυπέλλου που σκόραρε ο Χάρα, στο 89′ και δεν τελείωσε ποτέ. Όταν η ΑΕΚ έπαιζε, ακόμα στη Football League. Έκτοτε η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες για το πρωτάθλημα και μία στον τελικό του Κυπέλλου το 2016. Τον Φεβρουάριο νίκη-πρόκριση (με γκολ των Λάζαρου, Αραούχο) και μία ανώδυνη ήττα πέρυσι με το γκολ του Ρομαό, αφού αυτή ήταν που πέρασε. Να δούμε τι θα γίνει αυτή τη φορά που δεν θα σφυρίζει Σιδηρόπουλος, αλλά ξένος διαιτητής.

Στη μουσική επιλογή, Opa Tsupa- Jazz Manouche

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ