Τα κέρδη… ο ΠΑΟΚ, τις εντυπώσεις η ΑΕΚ…

Τα κέρδη… ο ΠΑΟΚ, τις εντυπώσεις η ΑΕΚ…

Μετά την γκολάρα του Φορτούνη οι ερυθρόλευκοι «κάθισαν» αναπάντεχα και ολοκληρωτικά. Δεν γύρισαν πίσω συντεταγμένα όπως είχαν κάνει στο ματς με την Μπέτις. Εχαναν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έκαναν πολλά αχρείαστα φάουλ και παρέλυσαν στην μεσαία γραμμή.

To ντέρμπι έληξε ισόπαλο αλλά μόνο οι βαθμοί μοιράστηκαν. Οι εντυπώσεις βάφτηκαν κιτρινόμαυρες. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ένιωσαν ευχαριστημένοι από την εμφάνιση της σακατεμένης ομάδας τους. Οι οπαδοί του ολυμπιακού δεν έχουν λόγους να είναι ευχαριστημένοι ούτε από το αποτέλεσμα (για τον Ολυμπιακό μιλάμε) ούτε από την εμφάνιση της ομάδας. Αν έλειπε η εμφάνιση στο Σαν Σίρο για εβδομήντα λεπτά θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τώρα, ο οπαδός αναρωτιέται πως είναι δυνατό η ομάδα του να κυκλοφορεί την μπάλα απέναντι στην Μίλα και να την χάνει απέναντι στην ελλιπή ΑΕΚ.

Μετά την γκολάρα του Φορτούνη οι ερυθρόλευκοι κάθισαν αναπάντεχα και ολοκληρωτικά. Δεν γύρισαν πίσω συντεταγμένα όπως είχαν κάνει στο ματς με την Μπέτις. Εχαναν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έκαναν πολλά αχρείαστα φάουλ έδιναν χώρο στον Χούλτ και τον Γκάλο να πλαγιοκοπούν. Η επικράτηση της ΑΕΚ στο χορτάρι ήταν εντυπωσιακή. Ο Μπακασέτας έφυγε από την άκρη ήρθε μέσα στο γήπεδο και μοίραζε την μπάλα με ψυχραιμία. Σε μια τέτοια φάση, κράτησε την μπάλα και περίμενε να ανέβει ο Γκάλο. Του την έδωσε πλάγια και πήρε θέση στο ύψος της μικρής περιοχής. Στη συνέχεια πήρε παραμάζωμα τον Γκιγιέρμε που δεν είχε τα κουράγια ούτε να σηκωθεί και ισοφάρισε.  Αν ο Μάρτινς πρέπει επειγόντως να καταπιαστεί με κάτι είναι αυτή η απίθανη καθίζηση μετά το γκολ. Δεν προσιδιάζει σε ομάδα με παίκτες που έχουν προσωπικότητα. Ισως εκεί, στην μεσαία γραμμή που πιεζόταν και αδυνατούσε χρειαζόταν να επέμβει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Απέναντι στον ηρωισμό και την αυτοθυσία των παικτών της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να παρατάσσει πάθος και δύναμη.

Το πρώτο γιατί δεν το είχε εμφυσήσει τη δεύτερη γιατί τον είχε εγκαταλείψει. Η ΑΕΚ παρά την υπεροχή της δεν έβγαλε φάει για γκολ όπως είχε κάνει πριν ανοίξει το σκορ. Πολιορκούσε όμως και φαινόταν πως κάποια στιγμή έστω και από λάθος της άμυνας, θα μπορούσε να φτάσει στον στόχο της. Ακόμα κι όταν έχανε παίκτες από τραυματισμούς, συνέχιζε να πιέζει και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Με τα μισά εργαλεία ο Ουζουνίδης έκανε την δουλειά. Ο Μάρτινς με υπεροπλία δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην πίεση του Δικέφαλου. Κι όταν ο Ποντένσε έκανε την φοβερή κούρσα λίγο πριν το τέλος ο Φετφατζίδης πλάσαρε επιπόλαια και ο Ολυμπιακός έφυγε χωρίς να νικήσει από το ΟΑΚΑ.

Τώρα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε διπλά ευνοημένος αφού οι ανταγωνιστές του έχασαν δυο βαθμούς ο καθένας.  Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς αλλά εκτός από την διαφορά διαμορφώνεται δυναμική.  Στην ΑΕΚ μπορεί δικαίως να είναι ευχαριστημένοι από το πάθος και την μαχητικότητα όσων της έμειναν για να αγωνιστούν στο ντέρμπι.  Στον Ολυμπιακό δεν έχουν κάτι για να πιαστούν. Όπως είχαν παρά την ήττα, στο Μιλάνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ