Δεν τον ζαλίζει η κορυφή τον ΠΑΟΚ

Δεν τον ζαλίζει η κορυφή τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, ήταν ο διπλά κερδισμένος της 6ης αγωνιστικής, όχι μόνο επειδή κέρδισε στο ρελαντί τον Απόλλωνα, αλλά και γιατί τα «βουντού-βουντού» πιάσανε τόπο και το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλο.

Για 15ημέρες, μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ θα είναι πρώτος στην βαθμολογία και θα μπορούν οι οπαδοί του να φουσκώνουν από περηφάνια κάνοντας καζούρα στους υπόλοιπους. Αυτή η ομάδα, φέτος, λες κι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Τίποτα δεν την αγγίζει, τίποτα δεν την σταματά. Κερδίζει όπως γουστάρει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πάντα χωρίς την εύνοια των διαιτητών ειδικά των Ελλήνων… κομάντο. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ λέω πως φέτος είναι η χρονιά του.

Ο Δικέφαλος, με αφορμή το ματς με τον Απόλλωνα, δεν εντυπωσίασε, δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή του, αλλά ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο. Έκανε το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη Super League, φτάνοντας τους 16 βαθμούς (18 -2). Συνεχίζει (από πέρυσι) το νικηφόρο σερί του στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, ενώ για ένα ακόμη ματς διατήρησε το μηδέν στην εστία του. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη κριτική για το χθεσινό παιχνίδι, γιατί πολύ απλά η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, δεν κινδύνεψε και το μόνο του πρόβλημα ήταν πως «καθάρισε» το ματς αργά.

Τώρα, όπως λέμε κι εμείς οι Θεσσαλονικείς… χαλαρά. Η ομάδα χρειάζεται ξεκούραση και ο Λουτσέσκου το ξέρει από πρώτο χέρι. Είναι δύσκολο, ακόμα και για τον φετινό ΠΑΟΚ που διαθέτει βάθος στο ρόστερ του να δίνει κάθε εβδομάδα δύο παιχνίδια. Οι ασπρόμαυροι, για όσους το ξεχνάνε και αναφέρομαι στους προπονητές κερκίδας, αλλά και των ραδιοφώνων, πως ξεκίνησε πολύ νωρίς την προετοιμασία της. Φορμαρίστηκε για να βγάλει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή στην Ευρώπη. Και είναι λογικό και επόμενο να υπάρχει ένα μπούκωμα. Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν την κούραση στα πόδια τους και χρειάζονται ανάσες. Ευτυχώς αυτή η διακοπή θα βοηθήσει. Όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες, θα ξεφύγουν, μέχρι την Πέμπτη, από τις καθημερινές δυνατές προπονήσεις.

Δεν θα ασχοληθώ με τον διαιτητή της χθεσινής αναμέτρησης και τους βοηθούς του που έκαναν σοβαρά λάθη. Οφείλει όμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προστατεύσει την ομάδα από σφυρίχτρες τύπου Τάση. Να μην επιτρέψει ποτέ να σφυρίξουν παιχνίδια της ρέφερι από την Δυτική Αττική, εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως λένε στην Τούμπα. Ας κάνουν τα κουμάντα τους και να ζητήσουν, ακόμα και στα μη ντέρμπι να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές μέχρι να μπει το VAR.

Πάμε τώρα και στο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Τα «βουντού-βουντού», από Θεσσαλονίκη μεριά, πιάσανε τόπο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήθελαν στην Τούμπα, γιατί τους έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγουν τρεις βαθμοί από τους διώκτες του. Το παιχνίδι ήταν καλό και σε κρατούσε σε εγρήγορση. Επίσης περιμένω να δω αν θα υπάρξει τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, αλλά και του Φουρτούνη για τις χειρονομίες του.
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης στον κόσμο της ομάδας, όχι γιατί πήγε στα Τέμπη στο ετήσιο μνημόσυνο για το χαμό των «6» αετόπουλων, αλλά με τις δηλώσεις του «Την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα. Το πρωτάθλημα του χρόνου θα πρέπει να το φέρουμε εδώ».

ΥΓ. Για το επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με τον συμπολίτη Άρη στο γειτονικό Χαριλάου έχουμε μέρες μπροστά μας για να το σχολιάσουμε. Πάντως θα είναι ένα παιχνίδι… τελικός Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ