Μια αίτηση που γίνεται απαίτηση

Μια αίτηση που γίνεται απαίτηση

Μια απόφαση διεθνούς Έλληνα διαιτητή κάνει επίκαιρη τη θέση του Άρη για ξένους διαιτητές.

Στον Άρη, νόμιζαν ότι η καλή ποιότητα της ομάδας και η αποδοχή της από την ποδοσφαιρική κοινότητα, ως ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν το φετινό πρωτάθλημα από το περσινό, είναι αρκετά ως συμπληρωματικά στη διαμόρφωση του προφίλ της ομάδας, που ξεκίνησε από την ημέρα της συμφωνίας με τον προπονητή και συνεχίζεται μέρα με την ημέρα και πια παιχνίδι με το παιχνίδι.

Στη Νέα Σμύρνη, είδαμε την πρώτη απόφαση που έλαβε διαιτητής και η οποία εκτός από λανθασμένη, είχε επίδραση στο αποτέλεσμα της συνάντησης. Και με τη μη υπόδειξη πέναλτι στην ανατροπή του Ματέο, η αίσθηση είναι ότι… η αίτηση για τη συνάντηση με τον κ. Περέιρα πρέπει άμεσα να γίνει απαίτηση. Ο Άρης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συμμετοχής ξένων διαιτητών στους αγώνες του.

Και αν προηγούμενες αποφάσεις δεν τον οδήγησαν στο να υψώσει τη φωνή, ήρθε ο διεθνής Γιώργος Κομίνης να φροντίσει γι αυτό που τελικά όλο και περισσότεροι (εκτός των φιλάθλων) που κινούνται μέσα και γύρω από το ποδόσφαιρο, παραδέχονται, άλλοι φωναχτά, άλλοι -ακόμη- ψιθυριστά: Οι ξένοι είναι μονόδρομος, γιατί ο Έλληνας διαιτητής έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, έχει κάψει όλα τα “πυραυλάκια” του… “τα λάθη είναι ανθρώπινα”.

Ο Άρης δεν ήταν όσο καλός μπορεί στη Νέα Σμύρνη και θα μπορούσε ακόμη κι έτσι να πάρει ένα βαθμό. Αλλά, μια στιγμή: Πόθεν προκύπτει ότι είναι η ομάδα που έχει τη δύναμη να ξεπερνά πάντοτε όλα τα απρόοπτα που συναντά στο δρόμο του;

Θα κάνει αυτό που μπορεί να κάνει για να βελτιωθεί, στη διακοπή έχει την ευκαιρία να δουλέψει, να περιμένει και τους παίκτες που είναι εκτός, ώστε να επιστρέψουν από τους τραυματισμούς τους.

Στο κομμάτι που αφορά το σεβασμό της προσπάθειας των διαγωνιζόμενων στο γήπεδο, αυτά που μπορεί να κάνει είναι ελάχιστα, ίσως, μάλιστα, ένα και μόνο: Να πάει στον Περέιρα με όλες τις φάσεις στις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά σφάλματα σε βάρος του, όχι μόνο με το πέναλτι στον Γκαρσία και να απαιτήσει: Ξένοι διαιτητές. Σε όλα τα ματς, όχι μόνο στα ντέρμπι.

Και στην εύκολη απάντηση “δε φτάνουν τα λεφτά”, να αντιτείνει: Θα τεθεί σε ψηφοφορία στη λίγκα, αν θέλουν οι ΠΑΕ να συνδράμουν”. Για να δούμε και τις προθέσεις όλων των “συνεταίρων”, ενός προς ένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ