Ο Φορτούνης, ο Φετφατζίδης και ο νέος «υποβιβασμός» της ΑΕΚ

Ο Φορτούνης, ο Φετφατζίδης και ο νέος «υποβιβασμός» της ΑΕΚ

Η μαγεία και η υποκρισία για Φορτούνη, η απώλεια της νίκης (πάλι) από προσωπικά λάθη και με τη... βοήθεια του φίλου του Τριτσώνη, το... πολλάκις εξαμαρτείν του «Φέτφα» και η επιστροφή της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική.

Ένα ντέρμπι πάντα προσφέρει σειρά από αξιοσημείωτα γεγονότα, αλλά και τη δυνατότητα για συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε τη νίκη στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που ήλεγχε, προηγήθηκε και στο φινάλε είχε την ευκαιρία να το πάρει με τρόπο ονειρικό και… καταστροφικό για τον αντίπαλο. Αλλά μια σπάνια στραβοκλωτσιά του Γιάννη Φετφατζίδη, πιθανότατα στη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς, στέρησε από τον Ολυμπιακό μια σημαντική νίκη, την οποία άξιζε. Κόντρα σε μια σειρά από ανασταλτικούς παράγοντες.

Κατ’ αρχάς, θέλω να σταθώ στον Κώστα Φορτούνη. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί είναι τόσο σημαντικός και καίριος για την ομάδα του. Δεν είναι μόνο η μαγική έμπνευση στο γκολ που πέτυχε. Δεν είναι η πάρε-βάλε ασίστ στον Χασάν. Είναι η ασύνδετη εικόνα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που βγήκε από το γήπεδο.

Ξαφνικά, λοιπόν, ξεκίνησε νέος επικοινωνιακός ορυμαγδός εναντίον του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Γιατί; Επειδή ζήτησε να σωπάσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Επειδή πανηγύρισε δείχνοντας τον εαυτό του. Και επειδή το… βίντεο, το 4ο ριπλέι τον έδειξε να λέει «εγώ σας γαμ…». Γουάου. Σοκ και δέος. Στη στενή. Πρωτοφανές για ποδοσφαιρικό αγώνα να βρίζουν εντός γηπέδου οι ποδοσφαιριστές. Και κυρίως σοκαριστικό, γιατί δεν σεβάστηκε, λέει, ότι εκεί που απευθύνθηκε ήταν η… οικογενειακή, μαθητική εξέδρα της Ένωσης. Δεν είδε την… ταμπέλα μάλλον ή εκείνους που (δεν ήταν, αλλά) αισθάνονται παιδιά και έκαναν κωλοδαχτυλα, έβριζαν και χυδαιολογούσαν, μη σεβόμενοι τη… μαθητική, οικογενειακή εξέδρα που τους φιλοξενούσε.

Αλλά ξέχωρα από αυτό, ο Φορτούνης δεν έκανε καμία ανάρμοστη κίνηση. Δεν έκανε τις χειρονομίες του Πασχαλάκη, ούτε του Χιμένεθ, ούτε του… Μιραλάς. Πανηγύρισε έντονα μπροστά σε ένα κοινό που τον έχει στοχοποιήσει, υβρίσει και προσβάλει δεκάδες φορές. Το ότι μπορεί να τιμωρηθεί με μια αγωνιστική, όπως ο Πασχαλάκης, δεν θα προκαλέσει καμία αίσθηση ή έκπληξη. Εξάλλου, θα τον δικάσει (εάν κληθεί σε απολογία) ένα σύστημα που έχει από την πρώτη στιγμή στο πέναλτι τον Ολυμπιακό.

Θα τον «δικάσει» το σύστημα που χρυσοτρέφει Τριτσώνηδες, Κουκουλάκηδες και διάφορους τυχάρπαστους καιροσκόπους της κακιάς ώρας. Το ίδιο σύστημα που αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα έναν διαιτητή που γνώριζε ο Τριτσώνης. Αυτός που θεωρητικά δεν έχει καμία σχέση πια με τους ορισμούς, Ελλήνων ή ξένων διαιτητών. Αλλά που ξαφνικά και όλως τυχαίως επέλεξε να το κάνει σε αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Τυχαίο θα ήταν.

Αντίθετα, δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ΑΕΚ πανηγυρίζει από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Θα μου πείτε, ναι, αλλά μπορούσε να χάσει, άρα είναι λογικό να πετάει τη σκούφια της που πήρε έναν βαθμό. Είναι και αυτό μια άποψη. Μια άλλη άποψη είναι ότι η ΑΕΚ υποβιβάζεται ξανά στη Γ Εθνική, με αυτές τις λογικές. Δεν τις φταίει κανείς που η διοίκησή της δεν έκανε μεταγραφές το καλοκαίρι και άφησε το ρόστερ της γυμνό. Δεν φταίει κάνεις για το γεγονός ότι το προπονητικό πρόγραμμα του Ουζουνίδη στέλνει στο ιατρείο τον έναν παίκτη μετά τον άλλον (όπως και πέρυσι, στον Παναθηναϊκό). Η μιζέρια δεν αναδεικνύεται στις κακές στιγμές, αλλά κυρίως στις χαρές.

Όσο για τον Ολυμπιακό, πέταξε βαθμούς σε ακόμη ένα ντέρμπι που άξιζε, έπρεπε και μπορούσε να νικήσει. Σαφέστατα το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί και οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία και τον χρόνο να επιστρέψουν εκεί που τους αρμόζει.

ΥΓ. Ο Γιάννης Φετφατζίδης αδικεί κατάφορα τον εαυτό του. Κανείς δεν περίμενε να γίνει σκόρερ στα 28, 29 του, αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ο… Λεβαντόφσκι για να κάνεις γκολ μια τέτοια ευκαιρία. Αντί να γίνεις ήρωας, να γίνεσαι δακτυλοδεικτούμενος και να επιτρέπεις… απλόχερα να εγείρονται απορίες για το εάν αντέχεις την πίεση και το βάρος του πρωταθλητισμού. Το κακό για τον Φέτφα είναι ότι παρόμοιες φάσεις σπατάλησε και με την Μπέτις, αλλά και σχεδόν σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται. Και αγωνίζεται πολύ, γιατί ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ