Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού πριν το crash test

Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού πριν το crash test

Το «τριφύλλι» είχε την πρώτη απώλεια βαθμών, πέρα από την απώλεια των έξι βαθμών και το ματς με τον Πανιώνιο, μετά τη διακοπή, είναι το πλέον κομβικό πριν τις μάχες με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του. Κράτησε, όμως, το αήττητο με την επιμονή των παικτών του.

Σε κάθε διακοπή θεωρητικά οι ομάδες βρίσκουν την ευκαιρία ν’ αποφορτιστούν από την αγωνιστική και ψυχολογική πίεση, να γεμίσουν τις μπαταρίες και να δουλέψουν σε κάποιες αδυναμίες. Για τον Γιώργο Δώνη και το «τριφύλλι», ωστόσο, ισχύει πλέον ό,τι και σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα με πολλούς διεθνείς.

Πώς να δουλέψει ο Δώνης, όταν θα του λείπουν γι’ αρκετές μέρες οι διεθνείς Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος (Ανδρών), Κότσαρης, Καμπετσής, Βέργος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης (Ελπίδων), Εμμανουηλίδης, Σέχου, Χριστογεώργος (Νέων); Για κάποιους επιπλέον, θα προστεθεί κούραση με τα παιχνίδια, ενώ υπάρχουν και οι τραυματίες Μουνιέ, Γιόχανσον, Στάικος, Άλτμαν, Κάτσε. Αλλά, όπως, αναφέραμε, τα έχουν αυτά οι μεγάλοι σύλλογοι.

Μετά από μία απραξία δύο εβδομάδων, παράλληλα, κάθε ματς μπορεί να κρύβει παγίδες. Κι αυτό που ακολουθεί με τον Πανιώνιο είναι μία παγίδα. Οι Νεοσμυρνιώτες τα τελευταία χρόνια δυσκολεύουν το «τριφύλλι» στην έδρα του. Την περασμένη σεζόν ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που νίκησε στη Λεωφόρο κι επίσης προέρχεται από δύο σερί επιτυχίες με Απόλλωνα Αθηνών, Άρη. Βαθμολογικά, δηλαδή, είναι πιο απελευθερωμένη μετά το αρχικό κακό ξεκίνημα, όπου είχαν εντός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ και ήττες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, για τον Δώνη και τους παίκτες του μπαίνει το «πρέπει» της νίκης. Στην Τρίπολη κόντρα στον δυνατό Αστέρα, η ισοπαλία εκ των προτέρων δεν έμοιαζε καταστροφή, αν και για τον Παναθηναϊκό μόνο οι νίκες έχουν σημασία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν θα ζητούσε κανείς… τα ρέστα για μία γκέλα, όπως και συνέβη. Εναντίον του Πανιωνίου, όμως, δεν χωράει δεύτερη γκέλα. Πολύ απλά διότι ο Παναθηναϊκός στη βαθμολογία φαίνεται να έχει χάσει οκτώ βαθμούς, αντί για δύο που είναι στην πραγματικότητα (το -6 θα κυνηγάει από ψυχολογικής άποψης τους «πράσινους» όλη τη σεζόν) κι ακολουθούν τα ντέρμπι.

Θα είναι ιδανικό να μπει ο Παναθηναϊκός στο δύσκολο πρόγραμμα που έχει, με μία νίκη επί του Πανιωνίου. Τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά για να παραμείνει σε τροχιά πεντάδας. Μία αποτυχία θα πληγώσει πνευματικά την ομάδα κι αν στα ντέρμπι δεν μπορέσει Παναθηναϊκός να έχει μία ικανοποιητική συγκομιδή, τότε θα χρειαστεί προσπάθεια για να διαχειριστεί το γκρουπ όσο το δυνατόν καλύτερα, ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Στον αντίποδα, αν η ομάδα πάρει το μάξιμουμ που μπορεί στα ντέρμπι, θα είναι κρίμα να μην έχει νικήσει τον Πανιώνιο, ώστε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία. Έχει ήδη το κρίμα του -6, δεν χρειάζεται να προσθέσει κι άλλο… Κανένα παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό δεν φαντάζει εύκολο. Αυτό με τον Πανιώνιο, ωστόσο, μοιάζει το πλέον κομβικό. Το «τριφύλλι» ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι, δεν χρειάζεται να πατήσει φρένο σ’ αυτόν τον αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ