Τώρα δεν μπορεί να προσποιείται κανείς ότι δεν… ξέρει

Τώρα δεν μπορεί να προσποιείται κανείς ότι δεν… ξέρει

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, υπέρμαχος της… εξυγίανσης, τι έχει να πει για τις καταγγελίες Κούγια; Θα επέμβει για την διερεύνηση όσων κατήγγειλε ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας, όπως οφείλουν να επέμβουν και οι εισαγγελείς ή άπαντες θα συνεχίσουν να «σφυρίζουν» αδιάφορα;

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στήριξε, για να μην πω «έσπρωξε», την… εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο προηγούμενος Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ήταν μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια και ο νυν Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης συνέχισε στον ίδιο δρόμο.

Πριν συμβούν τα όσα απίστευτα και πρωτόγνωρα ζήσαμε πέρσι πριν στα δύο ντέρμπι της Τούμπας ο κ. Βασιλειάδης μάλιστα πανηγύριζε για την συμβολή της Κυβέρνησης στην… εξυγίανση. Μετά το «μάζεψε» και αυτός όπως και το… 50% της εξυγίανσης, αφού ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έγιναν «μαλλιά κουβάρια».

Γνωστές οι εξελίξεις δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Παρότι ήταν γνωστό και ξεκάθαρο πως η… εξυγίανση ήταν «μούφα» και πως υπήρχαν συγκεκριμένοι άνθρωποι και… φαντάσματα του παρελθόντος που έλεγχαν τα πάντα για συγκεκριμένους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο ουδείς δεν έμπαινε στην διαδικασία να ασχοληθεί καθώς στην αρχή όλοι είχαν ως στόχο την εξουδετέρωση του Ολυμπιακού με κάθε τρόπο.

Όλοι… σφύριζαν αδιάφορα την ώρα που ελάχιστοι, με πρώτο τον Ολυμπιακό ξεμπρόστιαζαν την… εξυγίανση. Όταν τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, όταν οι συντελεστές της.. εξυγίανσης «πλακώθηκαν» μεταξύ τους άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση, παρότι κανείς δεν μιλούσε με διευθύνσεις και ονόματα.

Από χθες όμως κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να προσποιείται πως δεν… ξέρει. Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να θεωρεί πως η… εξυγίανση είναι πραγματική. Κανείς δεν γίνεται να αδιαφορήσει μετά τις πάρα πολύ σοβαρές καταγγελίες του Αλέξη Κούγια μετά την «σφαγή» της Λάρισας στην Ξάνθη.

Τι έχει να πει λοιπόν τώρα ο Υφυπουργός; Αν δεν ασχοληθεί κανείς, όπως οφείλει, με τις σοβαρές καταγγελίες του Κούγια τότε δεν θα μιλάμε απλά για αδιαφορία. Ο Κούγιας άλλωστε μίλησε με διευθύνσεις και ονόματα.

Ξεκάθαρα κατήγγειλε «παράγκα» στο ποδόσφαιρο, έδειξε αυτούς που την διοικούν και την υπηρετούν. Μίλησε για «σκοτεινά» πρόσωπα – κλειδιά που «διοικούν» στο ποδόσφαιρο, για ομάδες, μίλησε ουσιαστικά για δόλο του διαιτητή να βοηθήσει μια τρίτη ομάδα μετά από εντολές που πήρε από την διοίκηση της «παράγκας».

Είναι δυνατόν όλα όσα είπε δημόσια ο Κούγιας να περάσουν στο «ντούκου»; Σήμερα κιόλας οφείλουν όλες οι αρμόδιες αρχές να ενεργοποιηθούν και να διερευνήσουν όλες τις καταγγελίες. Αν δεν το κάνουν το επαναλαμβάνω δεν θα είναι αδιαφορία, θα είναι κάτι πολύ χειρότερο και η «σκιά» που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης θα γίνει τεράστια. Η ευθύνη πλέον βρίσκεται στον Υφυπουργό και στην δικαιοσύνη, αθλητική και μη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ