Μια δήλωση συγγνώμης, δύο μεγάλες αλήθειες

Μια δήλωση συγγνώμης, δύο μεγάλες αλήθειες

Ο Κώστας Φορτούνης ως όφειλε είπε «συγγνώμη» και μέσα στη δήλωση του αποκάλυψε ποδοσφαιρικές αλήθειες.

Εκανε μια ανοησία, το έκανε σε λάθος σημείο και ας είχε βάλει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι που έκανε μια χοντρή βλακεία. Ο Κώστας Φορτούνης θεωρώ ότι είναι ένα καλό παιδί, στην πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και έχοντας φάει πολλή αμφισβήτηση στον Ολυμπιακό. Δικαίως ή αδίκως δεν θα το κρίνω, αν και είμαι πάντα υπέρ των καλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Και ο Φορτούνης είναι. Μαζί με τον Μάνταλο, τον Μπάρκα και τον Πέλκα, από τα καλύτερα προϊόντα στο παρηκμασμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δικαιούται να κάνει λάθη. Και πρέπει να τα πληρώσει για να μάθει και να καταλάβει τι έκανε και σε ποιούς. Και έτσι θα γίνει με την τιμωρία του, όπως έγινε νωρίτερα δικαίως με Χιμένεθ, Πασχαλάκη, Μίχελ και δικαίως πρέπει να γίνει με τον πολύ πιο ασεβή για την χώρα Λουτσέσκου. Αν και ο Ρουμάνος είναι μια κατηγορία μόνος του για όσα πράττει εξωαγωνιστικά…

Να πω την αλήθεια μου, περίμενα μια συγγνώμη μετά το ματς στην μικτή ζώνη, ή τη Δευτέρα στα social media του Φορτούνη. Τελικά ήρθε Τρίτη πρωί από μία δήλωση σε μία μόνο εφημερίδα. Εστω και έτσι καλά έκανε. Είπε την συγγνώμη του, παραδέχθηκε ότι είναι λάθος αυτό που έκανε όχι μόνο μπροστά στην παιδική εξέδρα με τους μαθητές, αλλά και σε οποιαδήποτε κερκίδα αντιπάλων οπαδών. Διότι φοβάμαι αν είχαν… παρασυρθεί οι οπαδοί της ΑΕΚ και είχαν «τσιμπήσει» στις ύβρεις του Φορτούνη, τι θα είχε γίνει στο ΟΑΚΑ. Ευτυχώς δεν έγινε τίποτε και… φτάσαμε μέχρι τον Μπακασέτα με καλό κλίμα. Διότι αντίστοιχα ο Μπακασέτας με τέτοιο γκολ στο 90’ αν ξεσπούσε θα έπρεπε να κάνει χοντρά πράγματα με τη λογική Φορτούνη. Ή αντίστοιχα ο Γιακουμάκης πέρυσι στο Καραϊσκάκη με το διπλό στο 94’.

Πάμε στην ουσία. Στη δήλωση. Ξέχωρα από την συγγνώμη ο Φορτούνης ως αρχηγός του Ολυμπιακού ξέρει ότι εκπροσωπεί πολλά περισσότερα από όσα ένας άλλος οποιοσδήποτε συμπαίκτης του στο κλαμπ. Είναι ο κύριος εκφραστής των αποδυτηρίων.

Ετσι κράτησα δύο σημαντικά πράγματα από όσα είπε ο συμπαθής Φορτούνης. «Οταν πονάς, τότε θα βρίζεις» λέει σε κάποιο σημείο της δήλωσης του ο παίκτης του ΟΣΦΠ υπονοώντας ότι η ΑΕΚ μέχρι το 58’ με το 0-0… πονούσε και ο κόσμος της έβριζε. Με 7-1 νίκες-προκρίσεις από τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγο για «ομάδα απάτη», σίγουρα εντός έδρας το 0-0 δεν ικανοποιεί κανέναν στην ΑΕΚ. Και αυτό είναι μια αλήθεια Κώστα. Το 0-0 και το 1-1 δεν ικανοποίησε ούτε την… μισή ΑΕΚ. Να είσαι σίγουρος. Απλώς ενίσχυσε την πεποίθηση ότι δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να την κερδίσει τα τελευταία χρόνια. Οπότε είχες δίκιο.

Το δεύτερο σημείο, είναι το φινάλε της δήλωσης του. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα πάρουν τις απαντήσεις οι αντίπαλοι. Τον Ολυμπιακό μην τον ξεγράφουν». Ο Φορτούνης ως αρχηγός του ΟΣΦΠ νιώθει ότι δεν θεωρεί ποδοσφαιρική πιάτσα την ομάδα του φαβορί και ικανή για τον τίτλο, παρότι είναι στο -3 από τον ΠΑΟΚ και ισόβαθμη με την ΑΕΚ. Προφανώς κάτι νιώθει ότι δεν… πάει καλά, κάτι εισπράττει ο Φορτούνης για να το υποστηρίζει αυτό. Και με την φράση «Τον Ολυμπιακό μην τον ξεγράφουν» από την 6η αγωνιστική δείχνει (πάρα) πολλά. Όχι καλά για τον Ολυμπιακό, καλά για τους άλλους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ