Μοιράζει πεντακοσάρικα, ο Τσακαλώτος

Μοιράζει πεντακοσάρικα, ο Τσακαλώτος

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη μάστιγα του πελατειακού κράτους. Τα κορόιδα τους Έλληνες που πληρώνουν φόρους για να συντηρούν τους κηφήνες του δημοσίου.

ΑΥΤΟ το καταραμένο, αυτό το σιχαμένο το κράτος, δεν καταλαβαίνει Χριστό. Δεν παίρνει χαμπάρι με τίποτα. Σαν τον κόμη Δράκουλα, θα το πιει το αίμα των κορόιδων. Μέχρι τελευταίας ρανίδας. Μέχρι να ρουφήξει και τη τελευταία σταγόνα. Κι όταν λέμε κράτος δεν μιλάμε γενικά και αφηρημένα. Το κράτος, έχει ονοματεπώνυμο. Χθες Προκόπης Παυλόπουλος: Που διόρισε στο Δημόσιο, την άμμο της θάλασσας. Προχθές Φώφη Γεννηματά: Που έγινε για πάρτη της ειδική νομοθετική ρύθμιση. Για να λαμβάνει δύο μισθούς. Και σαν υπάλληλος της Εθνικής τραπέζης και σα Νομάρχης. Σήμερον το κράτος το λένε Ευκλείδη Τσακαλώτο, που λέει τα ανέκδοτα. Και Γιάννη Δραγασάκη που κάνει τον σοβαρό.

Η ΕΙΔΗΣΗ πέρασε στα ψιλά. Σχετικά με τη τροπολογία, για χορήγηση μηνιαίου επιδόματος σε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών. Αλλά και σε 3.000 εργαζόμενους σε φορείς του Δημοσίου. Που μπήκαν στη ρύθμιση τη τελευταία στιγμή. Επίδομα της τάξεως των 500 ευρώ μηνιαίως. Για να πάψει ο διαχωρισμός σε υπαλλήλους Α και υπαλλήλους Β κατηγορίας. Για να μην υπάρχουν διακρίσεις και να λαμβάνουν απαξάπαντες το πεντακοσάρικο. Με το κατ’ αρχήν ετήσιο κόστος να υπολογίζεται στα 9.8 εκατομμύρια Ευρώ. Χωρίς να υπολογίζονται οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής από τους συντάκτες της τροπολογίας. Τους αβέρτους και κιμπάριδες Δραγασάκη και Τσακαλώτο.

ΔΟΥΛΕΥΕ εσύ κορόιδο για να πληρώνεις τα κομματόσκυλα του δημοσίου. Πλήρωνε φόρους εσύ λακαμά να κονομάνε οι κηφήνες που έχουνε διορίσει το

ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Μην ακούω κουταμάρες για Σύριζα. Στο 4% ήταν και παραμένει ο Σύριζα. Κανένας Σύριζα δεν υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει. Το αθάνατο ΠΑΣΟΚ, με τον Καλφαγιάννη στη ΕΡΤ και τον Φωτόπουλο στη ΔΕΗ. Το ΠΑΣΟΚ που δεν πεθαίνει ποτέ, με τον Κουρουμπλή και τη Τζάκρη. Με τον Γιάννη τον Ματζουράνη. Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ, προφυλακιστέος για την υπόθεση Κοσκωτά, Σύριζα μέχρι σώβρακο σήμερα. Είπα Κοσκωτάς και θυμήθηκα τον Ρουμπάτη. Μαζί με τον Αβραμοπουλο, στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου. Στενός συνεργάτης του Κοσκωτά στα εκδοτικά και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σήμερον διοικητής της ΕΥΠ. Έναν δικό τους στον Σύριζα δεν βρήκανε να βάλουνε. Έπρεπε, ντε και καλά να κάνουνε μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Ένα πεντακοσάρικο επίδομα; Σε ποιο σινεμά παίζονται αυτά τα έργα; Ένα πεντακοσάρικο είναι μισθός. Στα 586 ευρώ, είναι ο βασικός μισθός σήμερα. Μεικτά. Μείον, 15.5% κρατήσεις. Καθαρά δηλαδή, τετρακόσες ενενήντα και κάτι ψιλά. Για όσους είναι πάνω από 25 χρονών. Για τους κάτω από 25, ο μισθός είναι στα 510 ευρώ. Καθαρά 432. Κι ο άλλος παίρνει ένα πεντακοσάρικο επίδομα. Ένα πεντακοσάρικο, είναι μία σύνταξη. Κι αν είναι χηρείας είναι ακόμα παρακάτω. Αν δουλεύεις σαράντα χρόνια και τινάξεις τα πέταλα, η σύνταξη που παίρνει η χήρα με το Νόμο Κατρούγκαλου είναι στα τεσσεράμισι κατοστάρικα. Κι ο Τσακαλώτος, ο κουβαρντάς δίνει επίδομα ένα πεντακοσάρικο.

ΠΑΙΡΝΕΙΣ χαμπάρι; Κόβουν από τις συντάξεις των κορόιδων για να δίνουνε επιδόματα στους πονηρούς. Γδέρνει τους λακαμάδες η Εφορία για να βγαίνουν στην ΕΡΤ, ο Αρβανίτης, η Ακριβοπούλου, ο Καψώχας και η Γιάμαλη. Σε άλλη χώρα θα είχε γίνει επανάσταση. Θα είχανε μπουκάρει στη Βουλή, στα Υπουργεία, στην ΕΡΤ. Κανονική επανάσταση. Όχι σαν τις γελοιότητες των αγανακτισμένων. Ακροδεξιοί, προδομένοι Πασοκτζιδες, «σήκω Αντρέα να μας δεις», όλοι μαζί αχταρμάς. Με Βαρουφάκη Κατρούγκαλο και λοιπούς αριστερούς του κώλου να βγάζουνε πύρινους λόγους.

ΚΑΙ γίνανε αυτοί Υπουργοί, με τα σέα τους και τα μέα τους, πήρανε τη χατζάρα και που σε πονεί και που σε σφάζει. Να πληρώνει φόρους ο Κλαπανάρας από τα Τρίκαλα για ζει και να βασιλεύει το πελατειακό κράτος. Να κάνει ο συνταξιούχος το σκατό του παξιμάδι για να τη βγάλει με τρεις κι εξήντα, για να μοιράζει πεντακοσάρικα ο Τσακαλώτος στα κομματόσκυλα του δημοσίου. Κι αφού είναι βόδια και σκύβουν το κεφάλι, καλά τους κάνει. Δεν αξίζουν καλύτερης τύχης οι Έλληνες. Θυσία στη χαβούζα του δημοσίου.

 Στη μουσική επιλογή, Extra Balkan Souperband- Ako Umram II Zaginam.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ