Άλλη συζήτηση για το πρόβλημα, άλλη για τη λύση

Άλλη συζήτηση για το πρόβλημα, άλλη για τη λύση

Ο Άρης έχει προτάσεις για «θεραπεία» του ποδοσφαίρου, ενώ το θέμα είναι η «εξυγίανση».

Με ρώτησαν φίλοι για το δείπνο της UEFA και τη γνώμη μου για τη μη συμμετοχή του Άρη, για την οποία η ΠΑΕ είχε μόνο ένα σχόλιο, το… «κανένα πρόβλημα».

Ο Άρης δεν ήταν ποτέ μέρος του προβλήματος του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στα δικά μου μάτια μάλιστα, μπορεί να είναι μέρος της λύσης αυτού. Αρκεί αυτός να είναι ο πραγματικός στόχος μιας ειλικρινούς προσπάθειας από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Τις ομάδες, την πολιτεία και τις ποδοσφαιρικές αρχές.

Γιατί μόνο τότε θα έχει απέναντί του ανοιχτά αυτιά και μυαλά, για να καταθέσει τις προτάσεις και τις ιδέες του, αλλά και να ακούσει αυτές των άλλων συμμετεχόντων για να αναζητηθεί “θεραπεία” για το ποδόσφαιρο. Η “εξυγίανση” είναι κάτι τελείως άλλο στην κιτρινόμαυρη οπτική γωνία.

Δεν ξέρω αν το θέμα της συζήτησης του δείπνου είναι η εξεύρεση μιας φόρμουλας υπό την οποία θα υπάρξει μια ανακωχή στον ακήρυχτο πόλεμο της “ποδοσφαιρικής ισχύος”.

Ο Άρης είναι διαχρονικά έξω (αν υποτεθεί ότι είχε τη δυνατότητα παλιότερα, π.χ. στην εποχή της παρουσίας ενός ισχυρού Ελληνα μπίζνεσμαν στην ιδιοκτησία του, όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς) από τα παιχνίδια αυτά.

Δεν απαιτεί τίποτε άλλο από το 50-50 και ένας τέτοιος παίκτης στο τραπέζι, πολλές φορές είναι από επικίνδυνος ως και ανεπιθύμητος.

Έχει πολλά να πει, για διαπλοκή, για το μιντιακό παρασκήνιο και την επιρροή, για κάθε εκδοχή του ποδοσφαιρικού χάρτη της χώρας. Σίγουρα έχει να προτείνει “άβολες” λύσεις και μάλλον τίποτα να φοβάται ότι θα του προσάψουν έναντι όσων υποστηρίξει.

Οπότε, επί της ουσίας ακόμη και αν θα ήταν παρόντας ο Καρυπίδης, ο Άρης δηλαδή στο πρόσωπό του, θα λάμβανε μέρος σε μια συζήτηση στην οποία θα μιλούσε για κάτι άλλο από τους υπόλοιπους. Θα μιλούσε για τη λύση, ενώ ο καυγάς επί της ουσίας μοιάζει να γίνεται για το πρόβλημα και την πατρότητά του. Ο Άρης δεν ξέρει να είναι μέρος του προβλήματος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ