Θανάσης, ο… σέντερ μπακ

Θανάσης, ο… σέντερ μπακ

Ο Αντετοκούνμπο τράβηξε γραμμή στο παρκέ και έστειλε το μήνυμα στους Ισραηλινούς πως δεν θα περάσουν από το ΟΑΚΑ.

Θα θυμάστε τη δεκαετία του 1970 στην επαρχία εκείνα τα ντερέκια τους αμυντικούς, που πριν από το ματς έκαναν μια γραμμή με το πόδι τους στο χώμα και έλεγαν με άγριο ύφος στον επιθετικό: «Από δω δεν θα περάσεις».

Ε, κάπως έτσι έκανε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στο ΟΑΚΑ στέλνοντας το μήνυμα στους παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Άρχισε να κυνηγάει σαν λυσσασμένος, να σπρώχνει, να βάζει το κορμί του, να βουτάει στο παρκέ, να κάνει σκληρά φάουλ, να παίρνει ριμπάουντ. Α, και να βάζει και δέκα πόντους!

Αυτό ήταν. Οι Ισραηλινοί μέχρι τότε εκμεταλλεύονταν την… τσάι και συμπάθεια άμυνα του Παναθηναϊκού, είχαν επιβάλει απόλυτα το ρυθμό τους, έφταναν εύκολα στο καλάθι και ήταν για τα καλά μέσα στο ματς.

Ήταν χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 17’ οι πράσινοι είχαν κάνει μόλις 4 φάουλ όλα κι όλα σε όλο το ματς!

Το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά», ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και η άμυνα άρχισε να γίνεται «μέγγενη» για τους φιλοξενούμενους.

Ο Λοτζέσκι με τον Καλάθη ανέλαβαν να «τελειώσουν» τη δουλειά και ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίξει καλά κέρδισε το πρώτο του ματς φέτος στην Ευρωλίγκα.

Ο Πασκουάλ διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις και δεν έχει ανάγκη να περιμένει κανέναν. Έτσι λοιπόν έχει ξεκαθαρίσει πως θα παίζουν αυτοί που ακολουθούν το πλάνο και είναι συγκεντρωμένοι στο παρκέ.

Δεν έχει σημασία αν ήρθαν από τον Ολυμπιακό. Αυτά όπως έλεγε και ο Ομπράντοβιτς… last year. Σημασία έχει που άφησαν τον Ουίλμπεκιν να… χορεύει στο ξεκίνημα και να πάρει ρυθμό. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν λοιπόν…

Η επίδραση του Καλάθη στην εικόνα της ομάδας είναι σαφής και δεδομένη. Όσο όμως ο Λεκαβίτσιους δεν βοηθάει ουσιαστικά, τότε ο Παναθηναϊκός θα εξαρτάται άμεσα από τον ελληνοαμερικανό, που με τη Μακάμπι αναγκάστηκε να παίξει περίπου 35’.

Η κατάσταση αυτή προφανώς και δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε να υποδύονται τον πλέι μέικερ ο Παππάς και ο Λάνγκφορντ για να μπορέσει να πάρει ο Καλάθης δυο ανάσες. Υπάρχει εμφανώς «θέμα» με τον Λεκαβίτσιους και κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κέρδισε. Τον Απρίλιο κανείς δεν θα θυμάται πως έπαιξε άσχημα, αλλά θα μετράει τη νίκη για την κατάταξη και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να βελτιώνεται και να μην παρουσιάζει αυτή την εικόνα συνεχώς, διότι τα παιχνίδια θα αρχίσουν να αποκτούν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και τα λάθη κοστίζουν διπλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ