Ευτυχώς δεν επικράτησαν οι… μολότοφ

Ευτυχώς δεν επικράτησαν οι… μολότοφ

Μάθαμε από την ΑΕΚ πως αν πετάξεις μολότοφ στο γήπεδο δεν θεωρείται βιαιοπραγία… Ευτυχώς δεν το ενστερνίζεται και η αθλητική δικαιοσύνη. Γιατί αν το ζούσαμε και αυτό…

Στην προκειμένη περίπτωση είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Το έχουμε ζήσει σε όλες τις… version στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δουλειά των δικηγόρων είναι να προσπαθήσουν να κάνουν, αν χρειαστεί, το άσπρο – μαύρο για να γλιτώσουν την ομάδα τους από τιμωρία. Στην ιστορία είχε μείνει το κάθισμα που το είχε πάρει ο αέρας και είχε πετάξει μόνο του προς τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Σήμερα ακούσαμε στην απολογία της ΑΕΚ για τα σοβαρότατα επεισόδια που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο και κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πως η ρίψη μολότοφ δεν αποτελεί βιαιοπραγία αλλά… ρίψη. Δηλαδή αν αύριο τα «πάρει κάποιος στο κρανίο» με κάποιον άλλο και του ρίξει μια μολότοφ δεν τον απειλεί, δεν είναι βιαιοπραγία απλά ρίψη. Σαν την ρίψη του ακοντίου στους αγώνες στίβου. Ίσως να πρέπει να συμπεριληφθεί και στα Ολυμπιακά αθλήματα, ένα πράγμα.

Η αλήθεια είναι πως με τόσο βαρύ κατηγορητήριο σε μια ξεκάθαρη υπόθεση δεν είχε και πολλές ευκαιρίες για να ελιχθεί ο δικηγόρος της ΑΕΚ. Με τα βίντεο να είναι ξεκάθαρος μάρτυρας των όσων συνέβησαν, σε βαθμό που είχαμε μετακίνηση οπαδών από μια θύρα στην άλλη, τις εκθέσεις αστυνομίας και παρατηρητή να καταγράφουν τα πάντα ήταν αναμενόμενο πως η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η αφαίρεση των τριών βαθμών και τα δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών ήρθαν απολύτως φυσιολογικά. Ευτυχώς δεν επικράτησαν οι… μολότοφ. Η ΑΕΚ μιλάει για προκατασκευασμένη εκτέλεση. Αν εννοεί όλους όσους είχαν την… φαεινή ιδέα στο ημίχρονο να «παίξουν ξύλο» με την αστυνομία, έχει δίκιο.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα με οπαδούς όλων των ομάδων που λένε ότι αγαπάνε τις ομάδες τους αλλά αποδεικνύεται στην πράξη πως το «μπάχαλο» είναι για αυτούς προτεραιότητα.

Η ΑΕΚ μπορεί με το γκολ του Μπακασέτα στο 90΄ και την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη να γλίτωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι αλλά τελικά δεν έχασε μόνο δύο βαθμούς αλλά συνολικά πέντε γιατί κάποιοι οπαδοί της αποφάσισαν έτσι.

Και είναι πραγματικά κωμικό να συζητάμε αν θα πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που τα γήπεδα τους μετατρέπονται σε πεδία μάχης με μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μάρμαρα και διάφορα άλλα «όπλα».

Επειδή όμως προφανώς η ΑΕΚ μιλώντας για προκατασκευασμένη εκτέλεση δεν εννοεί αυτούς που αποφάσισαν να «παίξουν ξύλο» με την Αστυνομία γίνεται κατανοητό για άλλη μια φορά πως στο… Ελλάντα, είμαστε «καταπέλτες» και αυστηροί, θέλουμε την εφαρμογή των κανονισμών και την τήρηση της νομιμότητας μόνο όταν τίθεται ζήτημα για τους άλλους. Ποτέ για εμάς!

Φανταστείτε απλά αν η αθλητική δικαιοσύνη αποφάσιζε (ασχέτως με το ποια ομάδα δικάζεται) πως για ρίψεις μολότοφ και «πεδία μάχης» στον εν γένει αγωνιστικό χώρο ενός γηπέδου η τιμωρία θα είναι πρόστιμο ή έστω δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών, τι θα μπορούσε να συμβαίνει από εδώ και στο εξής. Τι θα ζούσαμε, με την σφραγίδα της δικαιοσύνης, στα ντέρμπι ή όποτε αποφάσιζαν κάποιοι να… ξεδώσουν.

Σκεφτείτε συνάμα πόσο τραγικό είναι για το ποδόσφαιρο μας, η ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής, όπως είδαμε στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ από οπαδό του φιλοξενούμενου να τιμωρείται βάση κανονισμών μόνο με πρόστιμο.

Κανονισμούς που οι ομάδες και η ΕΠΟ αλλάζουν κάθε χρόνο σύμφωνα με αυτά που τους βολεύουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ