Οι ανωμαλίες μία μία διορθώνονται, λόγω Παϊρότζ…

Οι ανωμαλίες μία μία διορθώνονται, λόγω Παϊρότζ…

Ο σύλλογος αρχίζει και επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς. Απομένει να γίνουν τα μεγάλα βήματα για να αρχίσει να βλέπει τίτλους στο ποδόσφαιρο και στα ερασιτεχνικά τμήματα.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός λειτουργούσε με μηχανική υποστήριξη τα τελευταία χρόνια. Το ποδοσφαιρικό τμήμα εξαιτίας των χρεών δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του.

Από τον Γενάρη του 2017 άρχισε να παρουσιάζει κι αυτό έντονη δυσλειτουργία και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ήταν σε καταστολή. Αφού είχε φέρει παίκτες, αποφάσιζε λίγους μήνες μετά ότι πρέπει να τους διώξει, ερασιτεχνικά τμήματα δεν μπορούσαν να παίξουν καν στην πρώτη κατηγορία κι άλλα διαλύονταν. Ανωμαλία παντού. Τώρα γιατί ο Αλαφούζος λειτούργησε τόσο επιπόλαια κι αλλοπρόσαλλα τον περασμένο ενάμιση χρόνο, μόνο ο ίδιος μπορεί να το απαντήσει. Αν το απαντήσει ποτέ…

Με την έλευση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, πάντως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ (ένας εκ των δύο στο εξής με τον Ταϊλανδό) είναι αλήθεια ότι άλλαξε στάση. Αφού έριξε σε τεράστιο βαθμό το μπάτζετ, βρήκε το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο και την χορηγία του ΟΠΑΠ, ήθελε απλώς να σφραγίσει την είσοδο του συμπαίκτη του, στην παρούσα φάση, Πιεμπονγκσάντ, προκειμένου να μην χρειάζεται να καλύπτει όλα τα χρέη και να έρθει πιο γρήγορα η ομαλότητα στον σύλλογο.

Το ίδιο διάστημα που άλλαζε στάση ο Αλαφούζος και ξανάβαζε την πρίζα στη θέση της, εμφανιζόταν για τον Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ένας ισχυρός επιχειρηματίας, με εκρηκτικό χαρακτήρα, που αποδεδειγμένα αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Μπορεί με την είσοδό του να ξέσπασε πόλεμος με τον Αλαφούζο, αλλά πολλές φορές σε έναν μεγάλο σύλλογο είναι προτιμότερο να υπάρχουν έντονες προσωπικότητες, παρά μόνο μία και αυτή σε αδυναμία, όπως ήταν ο Αλαφούζος. Είναι πιθανό ο Πιεμπονγκσάντ με την άφιξή του να… έσπρωξε τον Γιαννακόπουλο προς τον Ερασιτέχνη.

Το σίγουρο είναι ότι εδώ και μερικούς μήνες, τόσο ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, όσο και ο Ερασιτέχνης, εγκατέλειψαν τη μηχανική υποστήριξη, έχουν σταθεί στα πόδια τους και περπατούν κανονικά. Το επόμενο φυσικά που όλοι επιθυμούν και περιμένουν είναι να αρχίσουν να τρέχουν. Η συμφωνία ΠΑΕ κι Ερασιτέχνη για την καταβολή του χρέους είναι μία ακόμα απόδειξη. Με τα χρήματα που θα καταβάλλονται, θα κλείνουν πιο γρήγορα οι τρύπες και θα ξεκινήσουν ξανά κάποια μικρότερα τμήματα να κάνουν πρωταθλητισμό. Το ίδιο ισχύει και στην ΠΑΕ. Όσο έρχονται τα χρήματα του Πιεμπονγκσάντ και των συνεργατών του, τόσο τα χρέη θα μειώνονται. Με στόχο φυσικά να αρχίσει και ο ποδοσφαιρικής Παναθηναϊκός να έχει υψηλότερες βλέψεις. Να κοιτάει την κορυφή για να είμαστε ακριβείς.

Για να μην παρεκκλίνει φυσικά το «τριφύλλι», θα πρέπει να υπάρχει ενότητα. Ή επειδή αυτό στον Παναθηναϊκό ανέκαθεν έμοιαζε ουτοπικό, έστω να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία.  Ο σύλλογος δίνει μάχη τους τελευταίους μήνες να καθαρίσει τον οργανισμό του από την αρρώστια των χρεών. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να υπονομευτεί εκ των έσω. Αρκετά έχει τραβήξει μέχρι τώρα. Όσο πιο γρήγορα, μάλιστα, το κατανοήσουν όσοι έχουν τα ηνία όλων των τμημάτων, τόσο πιο εύκολα θα κατακτηθεί η κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ