Η τέλεια… ληστεία

Η τέλεια… ληστεία

Σε αυτή την απόφαση συνοψίζεται όλο το φετινό πρωτάθλημα και το πώς… στήθηκε εξ’ αρχής.

Ο νέος αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μια απόφαση που εν ολίγοις… τελειώνει την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα. Αν δεν πέσει στην έφεση η απόφαση αφαίρεσης βαθμών, τιμωρίας έδρας και του υψηλού προστίμου για αδίκημα που ο ΠΑΟΚ για βαρύτερο πλήρωσε 15.000 και… καθάρισε, η ΑΕΚ μένει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα νωρίς.

Γιατί; Γιατί έτσι τους αρέσει. Η ΑΕΚ απολογήθηκε και σε… 90 λεπτά έχασε το… πρωτάθλημα. Ναι. Ούτε υπόμνημα δεν την άφησαν να καταθέσει. Ναι. η ίδια επιτροπή δεν είχε θεωρήσει «βιαιοπραγία» την εκτόξευση της φονικής φωτοβολίδας ευθείας βολής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η φωτοβολίδα που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των φιλάθλων πριν από λίγες εβδομάδες είχε χρεωθεί με μόλις… 20.750 ευρώ! Ναι. Για εκατοστά δεν είχαμε… νεκρό, κατά τη διάρκεια αγώνα, μέσα στις εξέδρες του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε με 20.000 ευρώ. Η ΑΕΚ για επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ που δεν επηρέασαν τον αγώνα, που δεν είχαν τραυματισμούς και φθορές θα… τελειώσει από το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός δεν διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες διεξαγωγής του ντέρμπι, ακόμη και ο συμπαθής κυρ Σάββας που είναι πάντα λαλίστατος δεν είπε κουβέντα, ακόμη και ο κ.Καραπαπάς του ΟΣΦΠ δεν έγραψε μισή… λέξη στα social media. Και τώρα ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ χαίρονται που η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με αυτόν τον τρόπο για κάτι που ένας από τους δύο καθάρισε με αστείο πρόστιμο. Στην Τούμπα πριν το ΠΑΟΚ-Αρης είχαμε καμένη κλούβα, καμένη καντίνα και τραυματία αστυνομικό. Η ΑΕΚ έθιξε το ζήτημα της ποινής για τα παρατράγουδα στο ΠΑΟΚ-Άρης, ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι… πρόκειται για διαφορετικές επιτροπές! Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά; Όχι δεν έγιναν τα ίδια, όχι δεν έγιναν πιο σοβαρά ή όχι, αλλά έκριναν διαφορετικές επιτροπές.

Η ΑΕΚ πληρώνει με το… πρωτάθλημα μια ποινή για την οποία ο άμεσος ανταγωνιστής της για τον τίτλο πλήρωσε 15.000 ευρώ, ενώ για πιο σοβαρό αδίκημα με παραλίγο κίνδυνο ζωής μέσα σε εξέδρα πλήρωσε 20.750 ευρώ. Και εκεί είναι η ουσία το πώς έχει διαμορφωθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα φέτος. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνασπίστηκαν εναντίον της ΑΕΚ. Με κάθε τρόπο από παντού. Η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης που ελέγχουν… τα πάντα, βρίσκονται με το μαχαίρι στην πλάτη τους έξι αγωνιστικές αφού άρχισε το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά… Και αυτό το πρωτάθλημα δεν ξέρω πως και πότε θα τελειώσει. Το είχα γράψει πολύ νωρίς, όταν ο Πρίγιοβιτς βούταγε και ο ΠΑΟΚ έπαιρνε πέναλτι σε ματς που έχανε δύο βαθμούς.

Αν δεν πέσει η ποινή της ΑΕΚ τίθεται θέμα για το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΑΕΚ και ο Μελισσανίδης, αλλά στόχος είναι να προστατευθεί το κλαμπ. Αν δεν το κάνουν και η διοίκηση και ο Μελισσανίδης θα έχουν αποτύχει. Αν το επιτρέψουν αυτό στον… εαυτό τους, τότε θα έχουν χάσει το πρωτάθλημα με κάτω τα χέρια όχι μέσα στο γήπεδο. Και άντε μετά να εξηγήσεις στον Μάνταλο, τον Μπακασέτα και τον Λιβάγια, τι πως και γιατί δεν μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα… Θα μοιάζει με τέλεια ληστεία, κάτι σαν τo La Casa de Papel. Διαφορετικοί πρωταγωνιστές, ίδιο αποτέλεσμα.

ΥΓ: Για το ζήτημα των οπαδών που έκαναν ότι έκαναν έξω από το ΟΑΚΑ ας επιληφθεί η ίδια η ΠΑΕ. Δικό της ζήτημα είναι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ