Κόουτς, η ισοπαλία δεν είναι τόσο καλό αποτέλεσμα…

Κόουτς, η ισοπαλία δεν είναι τόσο καλό αποτέλεσμα…

Ο Σκίμπε είπε πως η ισοπαλία με την Φινλανδία είναι καλό αποτέλεσμα. Ο Μανωλάς ξεκαθάρισε πως η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα. Ποιος προσέγγισε σωστά το ματς είναι ξεκάθαρο, είναι αδιάφορο αν δεν έχουμε κερδίσει ποτέ στην Φινλανδία. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά...

H εικόνα στην συνέντευξη Τύπου στο Τάμπερε ήταν ενδεικτική. Ο Κώστας Μανωλάς που εκπροσώπησε τους παίκτες ήρθε προετοιμασμένος. Υπερασπίστηκε την ομάδα τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Στάση 100% επαγγελματική και με επιχειρήματα. Όταν επί Σάντος κερδίζαμε με 1-0 το Λιχτενστάιν και παίρναμε προκρίσεις ήταν καλά.

Τώρα που κερδίζουμε με το ίδιο σκορ δεν είναι, αναρωτήθηκε ο Κώστας που είπε και δυο πράγματα ακόμα με σημασία. Το πρώτο ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε φορά που παίζουν με την Εθνική. Το δεύτερο ότι η ομάδα είναι καλύτερη από την Φινλανδία και επομένως ο στόχος είναι η νίκη. Στο πρώτο να είμαστε σωστοί.

Δεν «ξίνιζαν» τότε οι κακές εμφανίσεις. Το γράφω με πλήρη επίγνωση διότι εμένα που μου «ξίνιζαν», έβαζα καυστικούς τίτλους στην Sportday ορισμένοι διεθνείς απαίτησαν από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ να μην με ξαναβάλει στο τσάρτερ για να… συμμορφωθώ. Μια δυσανεξία στην κριτική υπήρχε ένεκα των επιτυχιών με τις οποίες ήταν στεφανωμένοι αρκετοί παίκτες εκείνης της εποχής (αν και την φασαρία την έκαναν εκείνοι που δεν είχαν προλάβει ακόμα να γράψουν χιλιόμετρα)…

Η κριτική στην Εθνική πρέπει να γίνεται γιατί οι κακές εμφανίσεις είναι ο σίγουρος τρόπος για να σταματήσουν να έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Με αυτόν τον φόβο ζει τώρα η Εθνική Ομάδα. Κανείς δεν ζητεί να σκορπίσουμε στους πέντε ανέμους την Ουγγαρία. Ολοι ζητάμε όμως να βλέπουμε κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που είδαμε την Παρασκευή κόντρα στους Ούγγρους.

Όταν ο Σκίμπε δηλώνει ευχαριστημένος ενώ έξω από την αίθουσα που γίνεται η συνέντευξη Τύπου ο Σωκράτης μιλάει για κάκιστη εμφάνιση, υπάρχει πρόβλημα. Οι δυο τους προφανώς είδαν άλλο παιχνίδι. Ο Μανωλάς δηλώνει στην συνέντευξη ότι η Εθνική είναι καλύτερη ομάδα από την αντίστοιχη της Φινλανδίας και αφού είναι καλύτερη θα παίξει για να νικήσει.

Ο Σκίμπε που πήρε τον λόγο αμέσως μετά λέει ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ και ότι η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ισοπαλία δεν είναι και τόσο καλό αποτέλεσμα γιατί αφήνει τους Φινλανδούς τρεις βαθμούς μπροστά και στη συνέχεια θα έχουν απέναντι τους της Ουγγαρία, χωρίς στόχους και πιθανόν αδιάφορη. Αρα, η ισοπαλία δεν είναι και τόσο καλό αποτέλεσμα κόουτς.

Κατά συνέπεια η νίκη είναι το αποτέλεσμα που μας χρειάζεται κι έχει δίκιο ο Μανωλάς που την έβαλε ως πρώτο στόχο. Ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο ο Μανωλάς με τον Σωκράτη θα φοβηθούν τον Πούκι και ο Μήτρογλου π.χ τον Ούρονεν.

Αδιαφορώ για το αν δεν έχουμε μέχρι τώρα κερδίσει τους Φιλανδούς στην έδρα τους όταν τους έχουμε ρίξει μέχρι και οχτώ στην Λεωφόρο.

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά και απόψε το βράδυ φτάνει αυτή η ώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ