Στις νίκες ο Μέσι, στις ήττες ο Βαλβέρδε;

Στις νίκες ο Μέσι, στις ήττες ο Βαλβέρδε;

Αν το πρόβλημα στο Καμπ Νου είναι ο Ερνέστο, τότε η «Μπάρτσα» μάλλον αγνοεί την περίπτωση της Αργεντινής…

Όταν έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε η αλήθεια είναι ότι αισθανθήκαμε μία έκπληξη. Όχι γιατί δεν είχαμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Βάσκου προπονητή, οι οποίες δικαιολογούσαν και την επιλογή, αλλά επειδή πιστεύαμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για το «μυρμήγκι» να βρεθεί στη… σφηκοφωλιά.

Δεν το έχει ο Ερνέστο αυτό με το «4,3,2,1, φώτα, κάμερες, πάμε» που όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητο για τον προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία στο Καμπ Νου και θα έχει να διαχειριστεί παίκτες όπως ο Μέσι, ο Σουάρες, ο Πικέ και τόσους άλλους. Αν επρόκειτο για τον Μίτσελ (το «τζιτζίκι» της ιστορίας) τότε δεν θα μας προκαλούσε καμία εντύπωση γιατί αυτός σε κάτι τέτοια είναι κορυφή, αν λάβετε υπόψη σας και την τεράστια γκαρνταρόμπα του…

Μας διέψευσε τις όποιες ανησυχίες η πορεία της Μπάρτσα στο ξεκίνημα, καθώς εξασφάλισε το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς, βγάζοντας έξω από τη διαδικασία την Ρεάλ του Ζιντάν μέχρι που ήρθε η «καταραμένη» για τον Βαλβέρδε βραδιά στη Ρώμη, όταν και τέθηκε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από την κεφαλιά του Μανωλά!

Από τότε άρχισε όπως φαίνεται να ραγίζει το γυαλί, αν θυμηθούμε τα ρεπορτάζ που μας μετέφεραν τη δυσαρέσκεια κυρίως του Μέσι και ακολούθως του Πικέ και τώρα με βάση τα τελευταία νέα ο Βάσκος τεχνικός μετράει μέρες στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Να είναι άραγε ο Ερνέστο όμως το πρόβλημα; Γιατί δεν γίνεται στις νίκες να είναι «σούπερ» ο Μέσι και στις αποτυχίες να φταίει ο προπονητής. Δεν είναι τίμιο, άσχετα αν κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον κορυφαίο (ή εκ των κορυφαίων) παίκτη στον κόσμο. Μόνον ο Μαραντόνα τολμάει και του τα χώνει και πρόσφατα μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει ηγέτης σε μία ομάδα αυτός που πάει τόσες φορές στην… τουαλέτα πριν από το ματς.

Η «κωμωδία» που παίζεται στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής στην εποχή του Λίο Μέσι είναι γνωστή σε όλους μας και πρόσφατα στη Ρωσία είδαμε να συμβαίνουν «πράγματα και θαύματα», με σκηνικά που δύσκολα θα τα βλέπαμε ακόμη και στα καφενεία, εδώ στην Ελλάδα. Η Μπαρτσελόνα μετά και την αποχώρηση του Ινιέστα (κι ενώ είχε προηγηθεί αυτή του Τσάβι) φαίνεται ότι χάνει τον έλεγχο στα αποδυτήρια και ο κίνδυνος της… Αργεντινής έχει αρχίσει να γίνεται ορατός, πέρα από το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα κάποια στιγμή κλείνει ο κύκλος-κάτι τέτοιο συμβαίνει όπως φαίνεται και στην Μπάγερν Μονάχου.

Απλά για να βρεις τη λύση θα πρέπει να καταλάβεις το πρόβλημα, όπως συμβαίνει και με την θεραπεία που για να σου δώσει ο γιατρός θα πρέπει να κάνει πρώτα τη σωστή διάγνωση. Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε τη συνέχεια της ιστορίας, ενώ για τον Βαλβέρδε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τηρήσει, κάποια στιγμή, την υπόσχεση που έχει δώσει στους φίλους που άφησε πίσω του στο Ρέντη, όταν τους είπε ότι «θα γυρίσω για τρίτη θητεία…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ