Οk για τον Σκίμπε αλλά να πούμε και για τους παίκτες, ε….

Οk για τον Σκίμπε αλλά να πούμε και για τους παίκτες, ε….

Κάθε συζήτηση που γίνεται για τον Σκίμπε και τα λάθη του αν δεν επεκτείνεται και στις ευθύνες των παικτών χάνει το νόημά της. Γιατί ο κόουτς θα φύγει αλλά οι παίκτες δεν γίνεται να φύγουν. Αν εξακολουθήσουν να παίζουν κάτω από τις δυνατότητές τους το πρόβλημα θα παραμείνει.

Περασμένα μεσάνυχτα στο Τάμπερε, οι Φιλανδοί μας έχουν κατατροπώσει μέσα στο γήπεδο και ο Σκίμπε εμφανίζεται στην συνέντευξη Τύπου νομίζοντας ότι ψιχαλίζει. Επαναλαμβάνει ότι η Εθνική ήταν πολύ καλή στα προηγούμενα παιχνίδια και ότι οι παίκτες του και ο ίδιος θα κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν τη νίκη με την Φινλανδία στο παιχνίδι που θα γίνει μετά από ένα μήνα στην έδρα μας.

Χάσαμε διότι κατά τη γνώμη του, ατυχήσαμε στον τραυματισμό του Σωκράτη και δεν μας έδωσε πέναλτι ο διαιτητής. Προφανώς όλα τα άλλα δούλεψαν όπως τα είχε σχεδιάζει. Ο κόουτς ζει σε παράλληλο σύμπαν και δεν έχει σαφή αντίληψη των αποκαρδιωτικών εμφανίσεων της ομάδας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει επιτακτική την απομάκρυνση του.

Μισό λεπτό όμως. Να τον διώξεις τώρα ενώ απομένουν δυο παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η διοργάνωση δεν εξυπηρετεί σε κάτι εκτός αν ο ίδιος έρθει σε μια συμφωνία με την ομοσπονδία και τα μαζέψει με δική του πρωτοβουλία. Αφήστε που αν έφευγε σήμερα το πρωί θα δινόταν λάθος σήμα προς τους παίκτες. Είναι και δική τους ευθύνη η αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Δική τους ευθύνη και η επιμονή στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Σκίμπε. Το απαίτησαν να παραμείνει και με τις εμφανίσεις τους τον άφησαν εκτεθειμένο. Κάθε συζήτηση που γίνεται για τον Σκίμπε και τα λάθη του αν δεν επεκτείνεται και στις ευθύνες των παικτών χάνει το νόημά της. Γιατί ο Σκίμπε θα φύγει αλλά οι παίκτες δεν γίνεται να φύγουν.

Αν εξακολουθήσουν να παίζουν κάτω από τις δυνατότητές τους το πρόβλημα θα παραμείνει. Εχω κουραστεί να γράφω για την ακαταλληλότητα του γερμανού τεχνικού αλλά δεν εννοώ να χτυπάω τον σκοτωμένο. Το ταρακούνημα αφορά και αυτούς που παίζουν με την εθνική. Βεβαίως δεν έχω την αίσθηση ότι αυτό μπορεί να το κάνει ο πρόεδρος γραμμένος ούτε ο Ζήσης Βρύζας.

Η Εθνική ενόψει των προκριματικών για το EYRO θέλει γενική επισκευή. Περιμένω τώρα από όσους συναδέλφους μου τα φόρτωναν όλα στον Σαρρή να γράψουν κάτι για τον Γραμμένο. Διότι καλά είναι τώρα, κατόπι εορτής, να αποκαθηλώνουμε τον μισογκρεμισμένο Σκίμπε αλλά πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια και για τους παίκτες και για τους παράγοντες.

Η Φινλανδία έχει για προπονητή έναν δάσκαλο που το πρωί πάει στο σχολείο και το απόγευμα βάζει τις φόρμες. Η ομάδα του είχε πλάνο ανάπτυξης, ταχύτητα και δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες.

Η δική μας Εθνική δεν είχε τίποτα. Κατέρρευσε και αμυντικά μόλις βγήκε ο Σωκράτης. Επιθετικά δεν μπόρεσε ούτε μια φορά να βάλει την μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων.

Ένα συνονθύλευμα που του άξιζε να χάσει και να τιμωρηθεί για το αντιποδόσφαιρο που παρουσιάζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ