Έχουν… γραμμένη την Εθνική!

Έχουν… γραμμένη την Εθνική!

Εικόνα παράδοσης, εικόνα διαλυμένης ομάδας, με έναν προπονητή που πήρε την δεύτερη ευκαιρία αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε ότι καλύτερο μπορούσε να έχει, παίκτες που δεν «τσίτωσαν» και μια ΕΠΟ που ούτε μπορεί ούτε θέλει να ασχοληθεί με την Εθνική καθώς έχει άλλες προτεραιότητες.

Ποια Εθνική τώρα μωρέ; Έχουμε τόσο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε, με την Εθνική θα ασχολούμαστε; Αυτή η ΕΠΟ άλλωστε δεν ήρθε στο προσκήνιο για να παράγει έργο στην Εθνική. Δεν είναι αυτή η δουλειά της. Έχει άλλες, σοβαρές προτεραιότητες, άρα το χειρότερο από όλα είναι πως ο Σκίμπε και οι διεθνείς μας δεν σέβονται την δουλειά που κάνουν στους άλλους, τους σοβαρούς τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους απασχολούν με μικροπράγματα.

Who cares που λένε και στο χωριό μου με την Εθνική; Παρατημένη είναι εδώ και χρόνια, παρατημένη παραμένει. Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και μετά γυρίσαμε στην προ-Γιούρο 2004 εποχή και ουδείς δεν ασχολείται πραγματικά με αυτή.

Τι και αν το υλικό που υπάρχει σε ποδοσφαιριστές είναι αξιόλογο; Προτεραιότητα όμως της διοίκησης της ΕΠΟ είναι η… εξυγίανση, όχι η Εθνική ομάδα. Και αυτό είναι ξεκάθαρο, φάνηκε με το… καλημέρα.

Αν ένοιαζε άλλωστε πραγματικά τον Γραμμένο και την διοίκηση του στην ΕΠΟ η Εθνική δεν θα περίμενε με αγωνία πότε θα έρθει η ώρα να αναγγείλει από το Μακεδονία Παλάς την μια και μοναδική… τομή που έχει κάνει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Να φύγει δηλαδή από το μοναδικό σύγχρονο γήπεδο της χώρας, το μοναδικό που και οι ίδιοι οι διεθνείς ένοιωθαν έδρα, και να πάει στην επαρχία και την Θεσσαλονίκη γιατί αυτό όφειλε να πράξει για να ικανοποιήσει αυτούς που τον στήριξαν στις εκλογές και τον έφεραν στην προεδρεία της ΕΠΟ.

Δεν τον ενδιέφερε καν να σκεφτεί αν αυτή η κίνηση θα βλάψει την Εθνική μας. Δεν τον ένοιαζε καν να σκεφτεί πως, οκ ο «κακός» Ολυμπιακός έχει έδρα το Καραϊσκάκη άρα εγώ ως πρόεδρος της… εξυγίανσης που με στήριξαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πρέπει να μην έχω την παραμικρή σχέση με τους… διαβολικούς ερυθρόλευκους (λες και η Εθνική ομάδα είναι τσιφλίκι του καθενός προέδρου της ΕΠΟ, αλλά το παραβλέπουμε αυτό). Να βρω όμως μια λύση, να βρω μια πραγματική έδρα και ας είναι αυτή η Ριζούπολη.

Με τον κόσμο άλλωστε που πήγε στο ΟΑΚΑ της… επαρχίας και της Θεσσαλονίκης του Γραμμένου στα δύο εντός έδρας ματς που έχει δώσει η Ελλάδα στη μετά-Καραϊσκάκη εποχή ούτε την Ριζούπολη δεν θα γέμιζε. Και το θέμα για να μην μπερδεύεστε δεν είναι το Καραϊσκάκη. Αν υπήρχε άλλο γήπεδο με τις ίδιες προϋποθέσεις καλώς.

Δεν πολυασχολήθηκε ούτε στο κρίσιμο διάστημα μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Σκίμπε όντως στα προκριματικά του Μουντιάλ έδειξε πως σουλούπωσε κάπως το απερίγραπτο χάλι της Εθνικής των… Φερόε και όντως είχε πολλούς υποστηρικτές για μια δεύτερη ευκαιρία. Βεβαίως ο Γραμμένος ως ο άνθρωπος που αποφάσιζε προφανώς και δεν ασχολήθηκε να ψάξει αν μπορεί να βρεθεί κάποια καλύτερη λύση, πήγε στην εύκολη, να κρατήσει δηλαδή αυτόν που έχει καθώς και τότε είχε άλλες δουλειές να ασχοληθεί. Και μην ξεχνάμε τι συνέβη μετά την ανανέωση της συνεργασίας του Σκίμπε στους γύρω από τον Γερμανό τεχνικό με αποχωρήσεις που δεν ήξερε καν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και επιστροφές άρον-άρον.

Το πόσο πρόχειρα λειτουργεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φάνηκε και την περασμένη Παρασκευή. Ένα μήνα τώρα βουίζει ο τόπος για τον Σκίμπε πως στα ματς του Οκτωβρίου παίζει το κεφάλι του και κανείς από την ΕΠΟ δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο. Μόλις η Ελλάδα νίκησε την Ουγγαρία με 1-0 έτρεξε να μιλήσει για «ανυπόστατα δημοσιεύματα γύρω από τον Σκίμπε».

Ένα μήνα μετά διέψευσε πως υπάρχει θέμα Σκίμπε επειδή, με χάλια εμφάνιση, κατάφερε να επικρατήσει της αδύναμης Ουγγαρίας και δεν μπόρεσε ούτε καν να σκεφτεί πως σε τρεις μέρες ξαναπαίζει η Εθνική στη Φινλανδία και αν χάσει θα πρέπει να μιμηθεί τον… Ιωάννη Μελισσανίδη. Αλλά είπαμε, ξεπέτα είναι η Εθνική για την ΕΠΟ της… εξυγίανσης, δεν είναι αυτή η δουλειά της, δεν την απασχόλησε ποτέ. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, σε πιο ξενοδοχείο θα γίνουν τα Δ.Σ. της ΕΠΟ, ποιοι θα σφυρίξουν στο πρωτάθλημα, ποιους ξένους θα επιλέξουν οι Τριτσώνηδες για τα ντέρμπι και άλλα λοιπά… ευχάριστα είναι οι ασχολίες της ΕΠΟ της… εξυγίανσης.

Και έτσι η Εθνική μας είναι αυτό το πράγμα που βλέπουμε ξανά στο Nations League, να μην μπορεί να βγει πρώτη σε όμιλο με Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία. Να έχει έναν προπονητή που απέτυχε οικτρά να εκμεταλλευτεί την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και να επιλέγει να μην εκμεταλλευτεί όλο το υλικό που διαθέτει η χώρα, να γυρνάει την πλάτη σε νέα παιδιά που «φωνάζουν» ότι αξίζουν την ευκαιρία, να παίζει αναχρονιστικό ποδόσφαιρο χωρίς άκρα, να μην μπορεί σε δύο αγώνες να κάνει μια φάση!

Ο Σκίμπε θα φύγει βεβαίως, οι παίκτες θα συνεχίσουν πάνω-κάτω να είναι οι ίδιοι. Οι παίκτες που προφανώς έχουν και αυτή την ευθύνη που τους αναλογεί. Κυρίως γιατί δείχνουν να παίζουν με τον… αέρα μιας επιτυχημένης Εθνικής όπου ελάχιστοι πλέον από όσους παίζουν την έχουν ζήσει. Χωρίς πραγματική όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο, να «ματώσουν», να τα δώσουν όλα. Αλλά σε μια ομάδα που ουδείς ασχολείται με αυτή οι ποδοσφαιριστές είναι οι τελευταίοι στον τομέα της ευθύνης.

«Γραμμένη» είναι λοιπόν η Εθνική και αυτό φαίνεται σε κάθε κίνηση τους. Δεν λέω απόφαση τους γιατί η μοναδική που πήραν ήταν να την διώξουν από το Καραϊσκάκη για να παίζει… κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ. Παρατημένη στο έλεος της… εξυγίανσης είναι η Εθνική που δυστυχώς διαχρονικά δεν αποτέλεσε ποτέ προτεραιότητα του εκάστοτε προέδρου της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ