Οι ΑΕΚτζήδες τιμώρησαν την ΑΕΚ

Οι ΑΕΚτζήδες τιμώρησαν την ΑΕΚ

Ο Κώστας Καίσαρης ενόψει της έφεσης της ΑΕΚ γράφει: Δεν είναι οι άδικοι, οι στημένοι οι δικαστές, που επιβάλλουν αυστηρές ποινές. Τις ομάδες τις τιμωρούν οι οπαδοί τους.

ΤΟΥΣ τρεις βαθμούς η ΑΕΚ δεν τους έχει χάσει ακόμα τελεσίδικα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να της επιστραφούν μέσω της έφεσης. Όπως επιστράφηκαν στον ΠΑΟΚ οι -3 για το ματς με τον Ολυμπιακό, που δεν έγινε ποτέ. Εξ ου και η δημοσιογραφική «κινητοποίηση» σχετικά με τον δικαστή. Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν ξαφνιάζουν (πλέον). Είναι κάτι το σύνηθες. Κι έχουν γίνει και (πολύ) χειρότερα. Το ξανάγραψα. Ουδείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποδέχεται τη ποινή που του επιβάλλεται. Πάντα είναι προϊόν συνωμοσίας εις βάρος του. Από το κράτος των Αθηνών αν πρόκειται για ομάδα της Θεσσαλονίκης. Από σκοτεινά κέντρα αν πρόκειται για ομάδα της πρωτεύουσας.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και η κλάψα, ότι δεν είναι δυνατόν για ψιλοπράματα να επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Κι ότι «δεν υπάρχει πρωτάθλημα, αν δεν υπάρχει ισονομία». Όταν δηλαδή τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ με αφαίρεση τριών βαθμών από το περυσινό πρωτάθλημα και δύο από το εφετινό υπήρχε ισονομία; Όταν πέρυσι αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό, υπήρχε ισονομία. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, καλώς η κακώς, το περυσινό πρωτάθλημα κρίθηκε στα χαρτιά. Προς τι ο σπαραγμός να μην κριθεί το εφετινό; Αλλάζει κάτι επειδή οι ποινές πέρυσι επιβλήθηκαν στο τέλος, ενώ εφέτος η ΑΕΚ τιμωρήθηκε στην αρχή; Όπως έγραψα ευθύς εξ αρχής, δανεικά είναι αυτά. Το είδος των Μάου Μάου δεν ευδοκιμεί μόνο στη Τούμπα.

ΣΑΦΩΣ κι είναι παράλογο είναι εξωφρενικό να τιμωρούνται ομάδες με αφαίρεση βαθμών για επεισόδια σε παιχνίδια, που άρχισαν και τελείωσαν κανονικά. Δεν συμβαίνει πουθενά στο πολιτισμένο ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο αποκλεισμός της έδρας και το πρόστιμο είναι αρκετά. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφαγε το -3 για επεισόδια, όταν το ματς είχε τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές με τους διαιτητές είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσοι κλαίνε και διαμαρτύρονται σήμερα, όταν ο Κοντονής διαμόρφωνε τον πειθαρχικό κώδικα πιο αυστηρό από το Κοράνι, του φωνάζανε, «μπράβο Υπουργάρα».

ΝΑ θυμηθούμε τώρα και το αφήγημα ότι τα γήπεδα καιγόντουσαν, επειδή έφταιγε ο Ολυμπιακός. Επειδή, μονοπωλούσε τους τίτλους κι επειδή στην ΕΠΟ έκαναν κουμάντο οι γκραν κάσες. Ο Ολυμπιακός πέρυσι το πρωτάθλημα το έχασε. Στο τέλος, ούτε καν το διεκδίκησε. Στην ΕΠΟ διοικούν εξ αδιαιρέτου οι δικοί τους. Σταματήσανε τα επεισόδια; Στον τελικό του Βόλου, σφαχτήκαν στη κυριολεξία. Το αν ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε περισσότερο και η ΑΕΚ λιγότερο, δικό τους θέμα και πρόβλημα. Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ο Ίβιτς έφαγε το κουτί της μπύρας κατακέφαλα. Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ επίσης δεν τελείωσε ποτέ. Πως γίνεται να σκοτώνονται μεταξύ τους, όταν πλέον έχουν αποκατασταθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο η τάξη και η νομιμότητα;

ΚΛΕΙΝΕΙ η παρένθεση και πάμε στο δια ταύτα: Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όπως και σε όλα τα παιχνίδια που προκλήθηκαν επεισόδια, υπήρχαν στο γήπεδο οπαδοί μόνο της γηπεδούχου ομάδας. Στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, όπως και τις προάλλες στο ΟΑΚΑ δεν υπήρχαν οπαδοί του αντιπάλου. Δεν υπήρχε καν η δικαιολογία, η έστω η πρόφαση, Π οτι μας αδίκησε η διαιτησία. Στη Τούμπα με τον ρολό στον Γκαρσία το παιχνίδια δεν είχε καν αρχίσει. Στο ΟΑΚΑ όταν έγιναν τα επεισόδια στο ημίχρονο, το ματς ήταν 0-0 και δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Δανό διαιτητή. Προς τι λοιπόν τα ντερβισιλίκια, της Οριτζιναλ με την αστυνομία; (Στο Καραισκάκης, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, μπορούν να πουν ζοχαδιαστήκανε, που γύρισε το ματς στο τέλος η ΑΕΚ με τον Γιακουμάκη και κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν).

ΣΤΗ προκειμένη περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή αφορμή. Ούτε έχουμε να κάνουμε με δύο-τρεις ανεξέλεγκτους χαπακωμένος. Αυτό που έγινε ήταν οργανωμένη επίθεση. Με μολότοφ, πέτρες, σίδερα, μπουκάλια και φωτοβολίδες. Όλα αυτά, δείχνουν ένα ευρύ σχέδιο, που δύσκολα να μην ήταν σε γνώση της ηγεσίας της «νέας» ορίτζιναλ. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε μολότοφ στο ΟΑΚΑ. Οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως είπαμε, δεν υπήρχαν. Ούτε είχε γίνει κάτι πρόσφατα με την αστυνομία, ώστε να είναι αυτός ο στόχος. Πώς τους ήρθε ξαφνικά να ετοιμάσουν όλη αυτή την επιχείρηση; Και γιατί η ηγεσία της Ορίτζιναλ δεν αντέδρασε; Έχουμε νέο Περιστέρι; Όταν ο Χατζηχρήστος είχε βγει κι είχε πει φόρα παρτίδα, ότι όλη η ιστορία είναι το καπέλο στα εισιτήρια.

ΚΙ ο Ντέμης τους είχε δώσει στην αστυνομία. Η νέα ΑΕΚ, δεν δείχνει να έχει διάθεση να τους κοντράρει. Στη πράξη θα φανεί ποιος θα είναι ο πιο επιτυχημένος ο χειρισμός. Χωρίς στην ουσία του θέματος ν αλλάζει τίποτα. Τις ομάδες, δεν τις τιμωρούν, ούτε άδικοι, ούτε άπειροι, ούτε στημένοι δικαστές. Τις ομάδες τις τιμωρούν οι οπαδοί τους. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε πέρυσι το ματς με τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς, επειδή κάποιος ΠΑΟΚτζης πέταξε τον ρολό στον Γκαρσία. Η ΑΕΚ έφαγε το -3 επειδή κάποιοι ΑΕΚτζήδες, πήγανε στο γήπεδο, προετοιμασμένοι, οπλισμένοι και αποφασισμένοι, να παίξουν κλέφτες κι αστυνόμους. Και τα καταφέρανε μία χαρά.

Στη μουσική επιλογή Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra – Djelem Djelem.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ