Δεν ήταν η μύτη του Μινχάουζεν που μεγάλωνε! Το σαγόνι ήταν

Δεν ήταν η μύτη του Μινχάουζεν που μεγάλωνε! Το σαγόνι ήταν

Το συμπέρασμα είναι πως ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος κι όλος ο χάρτινος συρφετός, έχει κι επίσημα πλέον, γραφείο τύπου.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που δείχνουν τη δύναμη των ΜΜΕ, είναι πως «είδηση δεν είναι αυτό που συμβαίνει, αλλά εκείνο που δείχνει η τηλεόραση». Στη θέση της τηλεόρασης, βάλτε το ΜΜΕ κάθε εποχής, παλιότερα ήταν οι εφημερίδες, μετά τηλεόραση, ραδιόφωνο και τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο. Αν γίνει σεισμός και για κάποιο λόγο αποσιωπηθεί, θα είναι σα να μην έγινε ποτέ. Κι αν δεις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για βοήθεια, θα σκεφτείς «αφού δεν γράφτηκε σε κάποιο site και δεν το είπε ο Χατζηνικολάου, παραμύθι είναι».

Αν από την άλλη πλευρά ο Χατζηνικολάου πει πως σήμερα με βρήκαν κρεμασμένο στο σαλόνι μου, έχοντας δίπλα σημείωμα όπου εξηγούσα τους λόγους της πράξης μου, θα με κλάψουν όλοι πριν την ώρα μου. Ελάχιστοι θα μπουν στον κόπο να πάρουν τηλ, να μου στείλουν ένα μήνυμα, για να επιβεβαιώσουν αυτό που άκουσαν. Οι περισσότεροι αυτών των ελαχίστων μάλιστα, θα το κάνουν από περιέργεια και όχι επειδή έχουν κάποια αμφιβολία.

Θα σκεφτούν δηλαδή «σε νεκρό να πάρω τηλέφωνο;»

Κάνοντας μια προσεκτική αξιολόγηση αυτών που διαμορφώνουν την εικόνα που σχηματίζουμε για το κάθε τι, θα διαπιστώσουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία, προκύπτει από το άκουσα, διάβασα, μου είπαν, μου ψιθύρισαν, έχω ένα μακρινό ξάδερφο που είναι μες τα πράγματα και μου είπε ότι…. Και το ακόμα χειρότερο, έχω ένα φίλο που έχει ένα μακρινό ξάδερφο που είναι μες τα πράγματα και του είπε ότι…

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Times «αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι υπέκλεψαν συνομιλίες τον Ιούνιο που δείχνουν ότι ο Σαββίδης δούλευε σαν μεσάζοντας της Ρωσίας για να υπονομεύσει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων…» Η συνέχεια είναι γνωστή, ο Σκάι έκανε πάρτι. Αν για κάθε αναφορά στον Σαββίδη φύτρωνε μια τρίχα στο κεφάλι του Αλαφούζου, θα είχε την κόμη του Κρις Χέμσγουορθ όταν έπαιζε τον Θορ.

Θα με ρωτήσει κάποιος «δηλαδή το αποκλείεις να είναι όντως ο Σαββίδης, πράκτορας των Ρώσων στα Βαλκάνια;»

Εννοείται πως όχι, δε γίνεται να το υιοθετήσω όμως επειδή το έγραψε ένα έντυπο, ακόμα κι αν πρόκειται για τους Times. Σε περίπτωση που ήμουν εγγονός του Τόμπρα, ανιψιός του Μαυρίκη ή ο Αμερικάνος Sunday Thomaidis, ίσως να γνώριζα περισσότερα.

Όπως επίσης δεν αποκλείω να είναι o Ιβάν πράκτορας της CIA και να δουλεύει τον Πούτιν ψιλό γαζί, ή να πρόκειται για τη μετενσάρκωση του Γκαγκάριν.

Μπορεί να είναι πολλά και όλα, ενδεχομένως και τίποτα από αυτά που ακούγονται, κυκλοφορούν ή φαντάζομαι.

Αυτό που ξέρω μετά βεβαιότητας, είναι πως έφερε στον ΠΑΟΚ τον Λέο Ζαμπά και ότι στο περσινό παιγνίδι με τη χάρτινη, έκανε μπούκα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας όπλο στη ζώνη του.

Αυτά όπως και άλλα τα είδα με τα μάτια μου, έχω κάθε δικαίωμα να τα επικαλεστώ σε κάποια συζήτηση και να τα υποστηρίξω, αφού έχω προσωπική γνώση.

Τα υπόλοιπα όχι, κάποιος το έμαθε από κάποιον που του το είπε, το έγραψε και πιασ΄το αυγό και κούρευτο.

Γενικώς είμαι υπέρ της πολυφωνίας μαζί και όλων των αρνητικών συνεπειών της, από το να υπάρχει μια πηγή ενημέρωσης με ότι αυτό συνεπάγεται, προτιμώ το μπάχαλο που ζούμε.

Αρκεί να καταλάβουμε πως είναι άλλο το ξέρω, γνωρίζω, είδα, έπιασα, ακούμπησα, έχω προσωπική άποψη τέλος πάντων κι άλλο το μου είπαν, σου είπαν, του είπαν, μου σφύριξαν, άκουσα ή διάβασα κάπου.

Η αξιολόγηση κάθε πηγής δεν είναι δα κάτι δύσκολο, ο καθένας από εμάς αφήνει ίχνη στο πέρασμά του

Πριν τις εκλογές της Λίγκας, το Σαγόνι αποκάλυψε πως ο ΠΑΟΚ συντάσσεται με το γαύρο και θα ψηφίσει τον υποψήφιο του, κόντρα σε αυτόν που θα κατέβαζε το χαρτί.

Τελικά ο ΠΑΟΚ ψήφισε ότι και το χαρτί, που ήταν σε κόντρα με το γαύρο, αλλά εμείς ήμασταν στο ίδιο μπλοκ με τον τελευταίο!

Βγάλατε άκρη;

Δεν πέρασε καιρός και αποκάλυψε συνάντηση Σαββίδη-Μαρινάκη, την οποία περιέγραψε ως επιβεβαίωση της προηγούμενης αποκάλυψης, που διαψεύστηκε στην πράξη

Κάτι όμως που συνιστά ασημαντότητα, αφού έγραψε το Σαγόνι πως είναι έτσι, δεν έχουν το δικαίωμα να τον διαψεύσουν ούτε τα γεγονότα.

Όπως δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα λοιπόν, έτσι δεν υπάρχει τέλειο ψέμα.

Κι όταν την πατάει δις ακόμα και ένας δικαστικός λειτουργός όπως το Σαγόνι με παρουσίες στις Δίκες της Νυρεμβέργης, που διετέλεσε εισαγγελέας στην υπόθεση Ντρέιφους και συνήγορος υπεράσπισης του Γαλιλαίου όταν δικαζόταν από το Βατικανό, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως αργά ή γρήγορα ο καθένας μπορεί να πέσει στη φάκα.

Γνωστή λίγο πολύ η ιστορία με Κούγια, Γιαννάκη Παπαδόπουλο κλπ, μόνο που σε μια δεύτερη και πιο προσεκτική ανάγνωση υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ερείσματα λογικής.. Είπε λοιπόν ο Κούγιας πως ο Γιαννάκης του είπε ότι στην Ξάνθη, τον έστησε ο Ιβάν.

Θεωρητικά μπορεί και να ισχύει, στην πράξη όμως στέκει όταν μια μέρα πριν στην Τούμπα, ο πλάγιος έκοψε τον ΠΑΟΚ με τρία ανύπαρκτα οφσάιντ;  Κι όχι μόνο, αν δείτε τη φάση τραυματισμού του Βαρέλα όπου ο διαιτητής δίνει κόρνερ αντί για φάουλ, θα γελάτε. Υπάρχουν και τα προηγούμενα, σε Ν. Σμύρνη, Ηράκλειο, οπότε το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής απλό: «Γίνεται ο Ιβάν να μη μπορεί να προστατέψει τη δική του ομάδα και να στέλνει χειρούργους σε τρίτους και μάλιστα στο αδιάφορο για εκείνον Ξάνθη-Λάρισα; Με ποιο κέρδος άραγε;»

Δυο μέρες μετά βγαίνει ο Μιχαλόλιας στο μπλοκ του Θωμαΐδη και δηλώνει πως ο Κούγιας του είπε πως ο Ιβάν ελέγχει 5 ΠΑΕ.

Θεωρητικά κι αυτό μπορεί να παίζει, όπως παίζει και το ενδεχόμενο ο Καρυπίδης του «ο Άρης» να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Τσέλσι και να έχει τον Αμπράμοβιτς ως αχυράνθρωπο.

Ποιος είναι όμως ο Μιχαλόλιας, έχει κάνα νταραβέρι με το ποδόσφαιρο, είναι δικηγόρος αθλητικού δικαίου όπως ο Σημαιοφορίδης, έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του να εμπλέκεται σε ποδοσφαιρικά θέματα;

Να πεις πως ο δικηγόρος του Μαρινάκη έκανε μια δήλωση σε ένα ΜΜΕ που αναφέρθηκε στον πελάτη του, να το καταλάβω.

Ναι μεν ο Μιχαλόλιας ήταν συνήγορος του Γιαννάκη στο Κοριόπολις, η υπόθεση είναι ποινική αφενός, δεν έχει σχέση με το θέμα αφετέρου.

Κι επίσης, γιατί πήρε στον Θωμαίδη και όχι σε κάποια άλλη ιστοσελίδα, πως του την κάρφωσε έτσι στο μυαλό. γιατί δεν έκανε μια δήλωση προς όλους, ένα δελτίο τύπου βρε αδερφέ;

Ας είναι καλά ο Κούγιας όμως που τους έβγαλε κάρτα, συνάντησε όπως δήλωσε την τρόικα Μιχαλόλια, Θωμαίδη Γιαννάκη κι ο Μηχαλόλιας μετέφερε στο μπλοκ του Θωμαίδη ως δήλωση του Κούγια, αυτό που ο Θωμαίδης έλεγε στον Κούγια!

Το οποίο κατά πως δείχνουν τα πράγματα, ο Θωμαίδης μπορούσε απλά να το πει στον Κούγια, όχι όμως να το γράψει  στο μπλοκ του ως πληροφορία.

Γιατί λέτε;

Κι αν δεχτούμε πως μέχρι εδώ όλα μοιάζουν μπερδεμένα κι ανεξήγητα, μετά τη γραπτή δήλωση Κούγια, γιατί δεν επανήλθε κανείς από την τρόικα, για να τον διαψεύσει;

Tα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, το συμπέρασμα είναι πως ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος κι όλος ο χάρτινος συρφετός, έχει κι επίσημα πλέον γραφείο τύπου.

Μέσα στο συρφετό βάλτε και το γνωστό Θωμά, αυτού που το Σαγόνι ήταν κάποτε πολέμιος κι έλεγε πως προσπαθεί να γκρεμίσει την παράγκα του.

Η υπόθεση έχει και ηθικό δίδαγμα, πως ένα από το μεγαλύτερα ψεύδη της ιστορίας ήταν πως η μύτη του Μινχάουζεν μεγάλωνε επειδή έλεγε ψέματα.

Το σαγόνι του ήταν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ