«Μελιτζανί»… τάιμ άουτ!

«Μελιτζανί»… τάιμ άουτ!

Όταν στον Παναθηναϊκό κατάλαβαν πως πρέπει να κόψουν τα αστεία, τα πράγματα κόντρα στην Γκραν Κανάρια έγιναν πολύ πιο εύκολα.

«Πάμε να τρέξουμε έστω ένα play στην επίθεση. Όλη την ώρα κάνουμε λάθη στην επίθεση. Δεν έχουμε κάνει τίποτα εδώ και πέντε λεπτά» ήταν μερικά από τα… γκάζια που έριξε στους παίκτες του ο Τσάβι Πασκουάλ στο τάιμ άουτ που αναγκάστηκε να πάρει πέντε λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει το παιχνίδι με τη Γκραν Κανάρια.

Το… μελιτζανί χρώμα που είχε πάρει το πρόσωπό του θύμιζε παλιές εποχές Ομπράντοβιτς, όπου ο Σέρβος έριχνε τα δικά του… καντήλια στους παίκτες του.

Ήταν η στιγμή που οι πράσινοι κατάλαβαν πως εάν δεν άφηναν τα αστεία, θα είχαν δύσκολο βράδυ. Διότι οι Ισπανοί προηγούνταν 12-6 με δυο ελεύθερα τρίποντα κι οι γηπεδούχοι με τον Καλάθη πάλευαν επί πέντε συνεχόμενες επιθέσεις να παίξουν ένα τρικ που το είχαν «διαβάσει» οι αντίπαλοί τους.

Ο Καλάθης όμως συνέχιζε να αγνοεί το πλάνο και να επιμένει.

Ήρθε το τάιμ άουτ λοιπόν και όλοι έστρωσαν. Ηταν όλα θέμα διάθεσης συνεπώς στο παιχνίδι με τη Γκραν Κανάρια. Όταν στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν πως πρέπει να παλέψουν για να βγουν νικητές από το παρκέ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

 

Οι Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου και Τόμας είχαν τρομερό κίνητρο να αποδείξουν πως άδικα δέχονται την κριτική και ειδικά οι δυο πρώτοι ήταν εξαιρετικοί.

Όπως ήταν πολύ καλοί και όλοι όσοι ήρθαν από τον πάγκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πασκουάλ πήρε 65 πόντους στο ματς από τους παίκτες που ήρθαν από το δεύτερο ροτέισον.

Οσο για τον Ιωάννη, είναι ξεκάθαρο πως έχει πιεστεί και αυτό του βγαίνει στις αντιδράσεις του πάνω στο παρκέ. Απέφυγε το λάθος να αλλάξει την κατάσταση μέσω των τριπόντων, έγινε πιο χρήσιμος στην ομάδα του, μέσα από την άμυνα και στη συνέχεια αυτό του βγήκε και στο σκορ. Εκανε ένα βήμα μπροστά…

Το ίδιο κι ο Λεκαβίτσιους. «Χτύπησε» εκεί που έπρεπε την ισπανική άμυνα, τον βοήθησε η τριπλή αλλαγή στα μαρκαρίσματα για να μην βγαίνει με ψηλό στην άμυνα και αντικατέστησε επάξια τον Καλάθη.

Η Γκραν Κανάρια ασφαλώς και δεν είναι «μεγαθήριο». Της έδωσαν όμως να καταλάβει πως στο ΟΑΚΑ… δεν και υποχρεώθηκε να ακολουθεί. Το παιχνίδι ασφαλώς επίσης δεν είναι και κριτήριο για τον βαθμό ετοιμότητας του Παναθηναϊκού.

Έδειξε όμως πως υπάρχει διάθεση για αντίδραση, για προσπάθεια όπως και παίκτες διατεθειμένοι να βγουν μπροστά για να παλέψουν.

Το θέμα είναι φυσικά να υπάρξει συνέχεια, διάρκεια και ακόμα περισσότερη βελτίωση. Δεν αρκεί μια νίκη επί της Γκραν Κανάρια.

Από εκεί και πέρα ο Καλάθης είναι εμφανώς εκτός φόρμας. Η αστοχία του ακόμα και στα λέι απ τον κάνει ακόμα πιο νευρικό, αφού πάλι κάνει το λάθος να επιδιώκει να «χτίσει» αυτοπεποίθηση μέσα από την επίθεση. Ετσι «χαλάει» το μυαλό του και δεν προσφέρει πουθενά. Παρόλα αυτά είχε εννέα ασίστ…

Το ματς με τους αδύναμους Ισπανούς ανήκει στο παρελθόν, ακολουθεί το παιχνίδι με το Λαύριο και στη συνέχει η μεγάλη αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας πάλι στο ΟΑΚΑ. Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι πολύ καλό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί…

ΥΓ Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος με την παρουσία του στις ΗΠΑ και πρέπει να καλύψει πολλά χιλιόμετρα για να γίνει ανταγωνιστικός. Εχει μείνει πολύ πίσω και πρέπει να προλάβει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ