Περνάει κάτω από τα ραντάρ του σκάουτινγκ

Περνάει κάτω από τα ραντάρ του σκάουτινγκ

Ο Νίκο Μαρτίνες είναι ο παίκτης που έχει «δείξει» λιγότερο ο Άρης μέχρι σήμερα κι αυτό τον κάνει απρόβλεπτο.

Συζητάμε πολύ αυτή την εβδομάδα για την ενδεκάδα του Άρη στο αυριανό ντέρμπι. Κυρίως γιατί πέρασαν μέρες με ένα σημαντικό σετ ποδοσφαιριστών να είναι στη διαδικασία επανένταξης σε προπονητικούς ρυθμούς, μετά από προβλήματα τραυματισμών που δεν ήταν αμελητέα.

Ο Χουλιάν Κουέστα, είναι στην αποστολή και θα αγωνιστεί με σπασμένο δάχτυλο και νάρθηκα. Ο Μίτζεν Μπάσα είναι στην αποστολή και θα παίξει με ερεθισμένο γόνατο μετά από διάταση έξω πλάγιου. Παρίσταται βάσει της θέλησής του περισσότερο, θα μπορούσε να το αποφύγει αν σκεφτόταν το κόστος των πιθανοτήτων υποτροπής.

Αυτοί οι δύο είχαν τα πιο σοβαρά θέματα, αφού ο Βέλεθ ξεπέρασε μια ελαφριά θλάση και οι Δεληζήσης, Μάβραϊ μικρότερης σημασίας προβλήματα που τους προέκυψαν.

Το βασικό σενάριο τοποθετεί τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αυτών στην ενδεκάδα του Άρη. Με τα δεδομένα που υπάρχουν διαμορφωμένα στις άλλες θέσεις, ψάχνει κανείς να εντοπίσει ποια είναι η θέση στην οποία θα μπορούσε να γίνει μια κίνηση που κάθε προπονητής αναζητά στις μέρες μας για να βγάλει το σκάουτινγκ του αντιπάλου όσο περισσότερο μπορεί εκτός πρόβλεψης.

Στα δικά μου μάτια υπάρχει παίκτης στο ρόστερ του Άρη που μπορεί να το κάνει. Όχι μόνο για λόγους ποιότητας, κυρίως γιατί δεν μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει παιχνίδι από την αρχή, δεν είναι δηλαδή παρά σε ελάχιστες φάσεις καταγεγραμμένο το πώς επιδρά στο παιχνίδι του Άρη, πως συνεργάζεται με τον φορ και τους εξτρέμ και πως επιζητά να βγει σε ατομική ενέργεια.

Είναι ο Νίκο Μαρτίνες, ένας κλασικός επιτελικός μέσος, ο καλύτερος από τους κεντρικούς χαφ του Άρη «με μέτωπο» στην αντίπαλη περιοχή. Ταχύς, διεισδυτικός για να κερδίσει και φάουλ, ικανός να ανοίξει άμυνα με ατομική ενέργεια, με σουτ που απειλεί και υποσχόμενα στατικά χτυπήματα.

Προφανώς υστερεί στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού: Δεν είναι μια επιλογή για την περιοχή του Άρη σε στημένες μπάλες του ΠΑΟΚ, ούτε θα κυνηγήσει για πολλά μέτρα τον αντίπαλο αμυντικό χαφ, αλλά πιστεύω ότι βάζοντας τα όλα στη ζυγαριά, το «να ξεκινήσει» γιατί μπορεί να αποδειχθεί ρυθμιστής του ματς, κερδίζει το «να έρθει από τον πάγκο» γιατί ξεκούραστος θα κάνει περισσότερα σε μικρότερο χρόνο.

Αυτό είναι το «σενάριο» για το ποιος μπορεί σε ατομικό επίπεδο από πλευράς Άρη να αποτελέσει τον για τον αντίπαλο, «αστάθμητο» παράγοντα της δικής του ανάγνωσης. Ασφαλώς, δεν είμαι στο μυαλό του Ερέρα και δεν μπορώ να έχω, εκτός από τη γνώση, ούτε την «πληροφορία» που έχει συνολικά στην βδομάδα για να καταλήξει σε επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ